![]() |
A jaké je vaše PC? - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: PC a konzolové hry (https://bronies.cz/Forum-PC-a-konzolove-hry) +--- Téma: A jaké je vaše PC? (/Vlakno-A-jake-je-vase-PC) |
RE: A jaké je vaše PC? - wolfrin - 29.12.2014 OT: (28.12.2014, 01:35)Minetex Napsal(a): Možná s ní pomocí SLi spojím svojí starší GTX 560, ale až jí bude třeba Ty asi nevíš, jak funguje SLI zvyšuje stabilitu/výkon ve hrách, a je pro extremisty, kteří chtějí hrát na 120Hz+ monitorech, 970 už je dost dospělá, tak to by ti rozjelo i Dayz na 40fps(pochopíš), tímto by sis odrovnal desku, protože musí být 2 STEJNÉ grafické karty RE: A jaké je vaše PC? - Minetex - 29.12.2014 Okej, to jsem tušil (,ale chybil! ![]() ![]() Nevím, jak by měla SLi pozitivně ovlivňovat stabilitu her, možná tak stabilitu FPS rate, jinak je to blbost. Asi víš, co to SLi je, tak nevím, proč tu mluvíš o stabilitě. A na 120Hz+ monitory nemusí být člověk extrémista, protože i přes to, že 60 FPS je údajně hranice rozeznatelnosti přechodů, rozdíl vzhledem k 120 je OBROVSKÝ. Čistě ze zvědavosti na dlouhodobé působení bych si takový monitor pořídil ![]() RE: A jaké je vaše PC? - Discordian - 29.12.2014 Musí to být totožný čip (v některých případech spolu fungují i "jiné" (přeznačené) karty), se stejnou šířkou sběrnice a stejným množstvím VRAM (prý na to existují fanouškovské mody, ale funkčnost je různá) RE: A jaké je vaše PC? - Minetex - 29.12.2014 No, já bych to raději neriskoval ![]() ![]() RE: A jaké je vaše PC? - Dex - 29.12.2014 Minetex: SLI (resp. Crossfire) je zbytečnost. Zapojení dvou identických grafik přidá kolem 1/3 výkonu (za ty peníze opravdu zbytečné) + je to dvojnásobná zátěž na zdroj. Ve tvém případě se ani nesnaž tam tu druhou grafiku narvat - nepůjde to (možná se dokonce obě inicializují, ale v SLI spolu nebudou schopné komunikovat protože jsou na rozdílných architekturách [Maxwell a Fermi]). Ty komponenty sis vybíral sám? Příjde mi že ten zdroj je dost na hraně a ve vysoké zátěži by nemusel zvládat. K 970ce bych si vzal minimálně 550W, radši 600. Divočák: To co tu všichni píšou Minetexovi se vztahuje i na tebe. Je kravina mít SLI u něčeho jiného než nejvyšší grafické třídy (a tam jen pokud máš nadbytek peněz a ten párprocentní nárůst výkonu potřebuješ). Obzvlášť u 2,5 roku starého jádra střední třídy (GTX660) je to prostě kravina. RE: A jaké je vaše PC? - niemand - 29.12.2014 Mám v SLI dvě GTX 770ky 4gb verze a v některých hrách je nárůst výkonu i víc než 80% což rozhodně není třetina. Bez přehánění můžu říct, že například u AC Black Flag jsem měl na jedné grafice 35 FPS, po zapnutí SLI byl průměr 60 FPS. Samozřejmě jsou také hry, ve kterých není téměř rozdíl se zapnutým a vypnutým SLI. RE: A jaké je vaše PC? - Divočák - 29.12.2014 Dex: SLI využiji co se týče hlavně render a taky kvůli těm hrám. Ono i když se jedná o GTX660 tak když dám stejnou nebude se to nijak hádat atd (mám ověřené že zrovna tenhle typ ve SLI jede více než dobře, proto to chci ostatně udělat) RE: A jaké je vaše PC? - Minetex - 29.12.2014 OT: RE: A jaké je vaše PC? - tydlitele - 31.12.2014 Já jsem spokojen se svým strojem. ThinkPad T61 15.4' displej, Core2Duo, 4GB RAM... Před několika dny jsem se stal šťastným vlastníkem docku - paráda. Jen mě trochu mrzí, že není firewire na docku. Uvažuji o upgradu zvukové karty - M-AUDIO fast track pro je fajn, ale chci si pořídit něco s více (nelépe alespoň šestnácti) vstupy. RE: A jaké je vaše PC? - Dex - 31.12.2014 Minetex: SLI s rozdílnými kartami prostě fungovat nebude. Ano, teoreticky je možné mít zapojené dvě grafiky (ale ne přes SLI) a druhou používat např. na výpočty, ale standartní windows drivery tohle neumožňují. |