![]() |
Bronies a křesťanství - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: O Vás (https://bronies.cz/Forum-O-Vas) +--- Fórum: My Little Pony a Vy (https://bronies.cz/Forum-My-Little-Pony-a-Vy) +--- Téma: Bronies a křesťanství (/Vlakno-Bronies-a-krestanstvi) |
RE: Bronies a křesťanství - turboviking - 24.01.2013 V dnešní době není člověk nijak omezen. Stačí sehnat dostatek podpisů a můžeš mít oficiální sektu uctívající třeba plechovku od Coca Coly ![]() RE: Bronies a křesťanství - Hotsteppa - 24.01.2013 (24.01.2013, 18:30)turboviking Napsal(a): Stačí sehnat dostatek podpisů a můžeš mít oficiální sektu uctívající třeba plechovku od Coca Coly Máme tu pastafariánov, raeliánov, E.O.D., vyznávačov Invisible Pink Unicorn, tak prečo nie bronyzmus? Hail Luna! ![]() RE: Bronies a křesťanství - turboviking - 24.01.2013 Tak teď přemýšlím jestli se rytířům jedi podařilo sehnat dostatek podpisů a je z nich teď místo sekty už náboženství. Už si nepamatuji jak do dopadlo. ![]() RE: Bronies a křesťanství - mudrc Geri - 24.01.2013 Taky si myslím. Je to taková choulostivá otázka ohledně víry. Každý má právo věřit čemu chce a třeba nemusí věřit ničemu, ale nijak mě nenapadlo tenhle seriál srovnávat s jakoukoliv vírou né jenom s křesťanstvím. Já sám osobně jsem spíše ateista i když jsem zažil už několik podivných událostí co si moc neumím vysvětlit. Já osobně nemám nic proti víře jako takové, ale vyloženě nesnáším církve a různé takové skupiny. Ono když se podíváte do historie tak ve jménu boha a je jedno jakého bylo už spácháno tolik zla, že jestli existuje tak na nás asi moc pyšný nebude. Víra je hezká věc, ale lidé ji dokážou překroutit a úplně ji zničit. Je to těžké říct jak to je a není, ale takový je můj názor. Ať si každý věří v co chce, ale ať se to nenutí na sílu lidem co víru nechtějí. RE: Bronies a křesťanství - turboviking - 24.01.2013 Když jsem psal seminární práci na náboženství tak mé poslední věty zněly, nějak takhle: Náboženství jakožto myšlenka není špatná a může může sloužit dobré věci. Avšak je-li tato myšlenka zfanatizovaná stává se zní zlo v podobě lidmi manipulujících církví snažících se o vnucení vlastní myšlenky lidem jenž v dané náboženství věří. Církev samotná pak určuje pravidla, přitom často porušuje zásady samotného náboženství které podle vlastních slov reprezentuje. Tyto pravidla jsou tedy jistým nástrojem k upevnění moci a získání majetku. RE: Bronies a křesťanství - Dreit - 24.01.2013 turboviking: Amen. Jsem ateista a proti víře nic nemám, i přesto, že jsem se kvůli ní rozešel s výbornou holkou (po třech hořkých letech vztahu jako na houpačce a občasných návrzích abych si aspoň přečet bibli jsem byl postaven před hotovou věc - buď se naprosto omezit, vrátit se k prvním dnům a dodržovat do posledního slova bibli, nebo se rozejít). Seriál a víra rozhodně není totéž, ale ze všeho se dá něco čerpat. Jen křesťani jsou často neradi, když někdo něco povyšuje moc vysoko - například kdybych zkusil povýšit bronyismus na víru a zmínil, že se podobá křesťanství, tak se možná nedožiju rána a papež oslavně mluví o těch, kteří zařídili, že nemůžu svobodně vyjádřit svůj názor a "ochránili" postavení křesťanství. Víru nemám moc rád, protože se často snaží kázat "takhle to musí být", přitom podle mě je bible jen pohádka a říká "tak by to mohlo/mělo být". Seriál pro tuhle věkovou skupinu těžko bude propagovat násilí a tak se můžeme ptát spíš "proč přišel až teď?" (snad jsem nenapsal nějakou blbost) RE: Bronies a křesťanství - Terodeness - 24.01.2013 Ohledně vyznání jsem ateista a nevidím nějaký důvod dávat MLP do křížku s náboženstvím. Podle mě víra v normální míře je něco jako morální podpora a to nejen v náboženství. Přeci jen když někdo v něco věří, něco mu dává jistotu a něco ho vede dál tak je na tom psychicky lépe, ale nadruhou stranu, když pak zjistí, že věřil v něco co neexistuje nebo není pravda, tak na tom může zkončit ještě hůř. Co může být horší než falešné ideje? A zpátky k náboženství. Většina náboženství co znám mi nevadí. Ale třeba takovou Církev tu doopravdy nemám v oblibě resp. se mi hnusí. A kdybych si měl vybrat nějaké bohy tak volím ty z Azgardu. Proč? Jsou mi nejsympatičtější. ![]() RE: Bronies a křesťanství - Hotsteppa - 24.01.2013 (24.01.2013, 16:32)turboviking Napsal(a): Ale chtěl bych jen říct, mám známého (je mu asi 40?). Je evangelickým farářem a můžu říct že takového fajn chlapíka člověk dnes málokdy vidí. Vede takový menší křesťanský kroužek (jsme malé městečko). Kdysi jsem tam chodil a byla fakt pohoda, dobrá nálada. Tiež mám jedného známeho rehoľníka a kňaza (takisto okolo štyridsiatky), no je to človek, ktorý si dokáže spraviť srandu sám zo seba a vie pomôcť, kedykoľvek môže. No pri niektorých kňazoch často zvyknem hovoriť, že nemám nič proti Veľkému šéfovi, akurát mi vadí pár ľudí z jeho manažmentu ![]() (24.01.2013, 16:01)Geeshta Napsal(a): Například moje maminka tvrdí, že MLP je modla a bronies její uctívači. V čom presne? Nejak mi to furt nejde do hlavy. RE: Bronies a křesťanství - Baterka - 24.01.2013 já nevím... jsem pokřtěný. ale to je asi všechno. takoví ti opravdoví křestané jsou vždycky trochu šálí ![]() je to hustý téma ![]() Myslím že většině kestřanských rodin by se moje chování atd nelíbilo.. často sem si všiml že mladí křestané jsou takove silně uzavřené a prazvláštní postavičky.. a taky mají spoustu společných rysů.. ![]() RE: Bronies a křesťanství - Discordian - 24.01.2013 Každému takovou duševní oporu, jaká mu vyhovuje. Ámen |