![]() |
Cider - jaký, kde a za kolik - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Cider - jaký, kde a za kolik (/Vlakno-Cider-jaky-kde-a-za-kolik) |
RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Xeelee - 17.03.2013 Aha, ale tradiční je stejně ten z jablek, kterej pijou poníci a bronies ![]() ![]() Podle toho cos psal se jako kvalitní chutnej alkohol tváří jen Gaymers Standard a Kopparberg Pear. U zbytku píšeš o pachuti, chemii, přeslazenosti, divnejch chuťovejch patlaninách... Ty něco takovýho piješ? Nebo proč tu ty (podle tvých slov hnusný) patoky zmiňuješ? Odmítám konzumovat alkohol, do kterýho je přidanej cukr nebo je to sladkej cuc i bez toho. Chuťově to je strašně plochý. Stejně tak nepiju jakýkoliv míchanice se šťávami nebo pivem ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Melgarh - 17.03.2013 V Englandu jsem zil a studoval 5 let tak jsem tam neco chlastat musel ne? ![]() Tohle vsechno bylo to co jsem tam s prateli pil, samozrejme taky ty jejich "piva".. ale to teda byli Euro-Patoky .. Fosters, Carling, Carlsberg, Stella.. bleh.. jsem tam potkal Slovenku a dali jsme soutez v piti piva.. ale po 7 stelach rychle vypitejch to slo do "kytek", ale porad jsem dopadl dobre, ji musel odvizt taxik do kteryho jsme ji odnesli s kamoskama a ja se tak nejak dopotacel do bytu ![]() Moje popisy sladkostnich hodnot beru v porovnani s tovarnim pivem typu Kozel napr. tudiz ano, Gaymers by jsi si asi uzil. Pridany cukr tam vetsinou neni krome toho Helieru mam dojem, ono na etiketach u alkoholu se nemusi psat cele slozeni.. Kopparberg je sam o sobe sladky uz podstatou ovoce z ktereho je delan, je to opravdu jako kdyby jsi pil zralou hrusku, bude sladke jako ta zrala hruska, bez pridane chemie a cukru. Chemie v tom ani nemusi byt ale jak jsme psal u Heliera, proste uz ta boruvkova stava sama o sobe ma takovou chut (nevim jestli se tady da nekde sehnat boruvkovy dzus, ale opravdu je takovy, musi to byt redene protoze boruvka ma silnou chut v sobe). Kopparberg se da sehnat v pohode v prazskych putikach a na festivalech, Gaymers maji v Makru, Strongbow se da sehnat uz i v Tescu. Cider muzi byt opravdu i nealkoholicky drink - neboli pravy jablecny most kdy se odvezou jablka a lisujou jenze jak bylo v MLP ukazano, ty pohledy poniku co to vypili byli vice nez jen "pocit blaha".. takze kdo vi co jim tam AJ pridava do toho ![]() Ano, ty michanice jsou studentskyho typu, presne tak to fungovalo ![]() ![]() Sorry za chybejici hacky/carky, asi si uz tu cestinu budu muset nainstalovat nejak. RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Dumbass_CZ - 17.03.2013 Souhlasím s Melgarhem ... Citronový cider je hnus ![]() Také se můžu po hrušce a jahodě utlouct, ale bohužel, jsou málo k sehnaní, takže krom kamaráda, který mi je občas dováží, když přijede do čech, se k nim moc nedostanu. Somersby je k dostání docela dost. Také si kupuji. PS: Cider v plechu je hnus, ale záleží také na firmě, a jak dlouho tam je. Jednou jsem zkusil ze slevomatu velký balík různých ciderů, a byly perfektní. Nejlepší tam byla ale jahoda a borůvka. Jablko zkazili ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Autumnbreeze - 17.03.2013 (16.03.2013, 22:50)Xeelee Napsal(a): A ti starší, kde ho kupujete? Já viděl na Můstku v Albertu jednu třetinku Somersby (sklo) za cca 37 Kč a nějaký plechovky (to vážně pít nechci). V jednom dost undergroundovym pajzlu kousek od Anděla ho měli za 40 Kč. Viděl sem ho určitě i jinde, ale to už z paměti nevytáhnu. Somersby jsem hledal nejprve ve všech velkých supermarketech v Praze (Kaufland, Albert, Billa, Lidl, Tesco), ale v žádném z nich jsem nepochodil. Až jednoho dne mě náhoda dovedla do malého obchůdku Žabka na Karlově náměstí, kde se na mě z regálu (mezi lesem z lahví Frisca) usmíval i Somersby za 32 Kč. Nicméně jelikož ho k nám dováží Budějovický Budvar, vídám ho téměř v každém jihočeském obchodě (od hypermarketů po lokální krámky). Asi s ním začnu po cestě z chalupy náležitě plnit kufr auta. ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Xeelee - 17.03.2013 (17.03.2013, 13:49)Autumnbreeze Napsal(a): Nicméně jelikož ho k nám dováží Budějovický Budvar, vídám ho téměř v každém jihočeském obchodě (od hypermarketů po lokální krámky). Asi s ním začnu po cestě z chalupy náležitě plnit kufr auta. Nechceš ho přivést pár kamionů a otevřít si v Praze obchůdek zásobující (nejen) bronies? ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Autumnbreeze - 17.03.2013 Půjdu do toho jen pod podmínkou, že si vedle mého obchůdku otevřeš i svůj stánek s pony figurkami. Když nám půjdou kšefty ztuha, můžeme alespoň vypít dovezený cider a přitom česat tvé poníky. ![]() "Naneštěstí" mi to kazí Žabka. Po celé Praze má hustou síť prodejen, takže by mě převálcovali jako Flim a Flam. ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Scavender - 17.03.2013 Cidr? Zatím jsem měl jen sommersby, kdyby nebyl tak drahej tak ho chlastám furt ![]() Dál piju víno, červené, frankovku, nejlépe Templářské Sklepy, není moc drahé (stojí cca 100,- a dá se sehnat skoro všude). No, a když se nám hooodně chce, tak koupíme s kámošema láhev nebo 2 vodky a chlastáme, a chlastáme a chlastáme..... Pijte s mírou (je to dobrej kámoš). ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - da old horse - 17.03.2013 Ja som sa pokúšal zohnať na Slovensku v nejakom obchode cider, no neúspešne. No tuším som ho objavil v jednom či dvoch baroch (názov si nepamätám), cena fľašky (tuším 3dl) sa však pohybovala nejako medzi 2-3eura. Potom so si ešte raz kúpil nejaký cider v Rakúsku. RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Melgarh - 18.03.2013 Dneska Tesco opravdu prekvapilo v Hradci - v obchodnich centrum Futurum! Nejen ze byl k dostani klasicky kyselejsi Sommersby cider, ale tez 4!! varianty Kopparbergu a ktomu Magners a dalsi nemecke cidery a polo-cidery typu Frisco. Magners Original- je to skoro to same jako Gaymers, tradicni jablecny cider ale delaji ho tez v hodne prichutich, takove Svijany mezi cidery bych osobne rekl. Koupil jsem Sommersby a Kopparberg s Citrunem a Bezem.. Chutove ten Sommersby byl opravdu kysely jako kdyby byl delany z mixu zelenych jablek a granatovych ale v celku dobre. Kopparberg nezklamal svoji novou unikatni chuti ale tez jeho vysokou sladkosti.. a opravdu pridany cukr obsahuje, zkontroloval jsem to coz je skoda protoze samotna bezova stavicka je sladka ![]() RE: Cider – jaký, kde a za kolik - Azuliana - 18.03.2013 Pro mě nejlepší cider byl točený Magners (v Irsku Bulmers) v brněnském Immigrantu. Společně s Guinnesem, irskou snídaní po celý den a rodilým Irem coby šéfem hospody za barem ráj na zemi ![]() Melgarth:ah, na fotce vidím svůj milovaný Hoegaarden, mé první bílé belgické pšeničné ![]() |