Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky (/Vlakno-Slovni-hadanky-nesmysly-a-chytaky) |
RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Martin - 10.11.2014 @Jamis: tak 100% jistý si nemůžu být ničím, a to jak jsi to popsal, určitě smysl dává, a vzhledem k tomu, že mám u tohoto učitele poznámku "génius", tak nevylučuji, že si to číslo mohl skutečně spočítat z hlavy a nebo si ho pamatoval (bohužel vím jistě, že před něj dal "tak třeba" - mohlo jít ale o chyták). Rovněž je tam možnost, že to mělo víc než jedno řešení. Dá se například předpokládat, že kapitánovi bude víc než 18 a méně než 100 let (tudíž stačí najít takový věk, z něhož jde třetí odmocnina jako celé číslo - to je možná důležitá stopa), a počet komínů bude menší než 10 (většinou 4). Navíc bych si zrovna nevsadil moc na to, že to číslo mám poznamenané správně (byla to bonusová úloha, které jsem se neúčastnil, proto asi nemám ani řešení). RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Keranis - 13.11.2014 S dovolením sem přidám hádanku, kterou jsem vymyslel dneska ve dvě ráno. Když hodím klasickou hrací kostkou, mám celkem šest možností. Každá má stejnou šanci na uplatnění. Když hodím mincí, tak ty možnosti jsou dvě. A kdybych teoreticky házel s nějakým pravidelným čtyřstěnem, tak mám čtyři možnosti. Ale co když chci házet s nějakým objektem, který má TŘI různé možnosti? A co když jich chci mít pět? - Všechny možnosti musejí mít stejnou šanci na uplatnění. RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Martin - 13.11.2014 @Keranis: RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Jamis - 13.11.2014 @Keranis: RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Martin - 13.11.2014 @Keranis: RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Foxtrot - 13.11.2014 Edit: Nevšiml jsem si podmínky, že musí být stejná šance na uplatnění. Takže tohle ignorujte RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Martin - 13.11.2014 @Foxtrot: RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Keranis - 13.11.2014 RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Martin - 18.11.2014 Máme tu jednu velmi jednoduchou hříčku, která mne v sobotu napadla. Řešení je trapně jednoduché. 52 letý prezident slíbil 1 měsíc před volbami, že do 14 dnů zdvojnásobí potravinové příděly chudým. Přesto, že nikdo nehnul ani brvou, byl opětovně zvolen 85% voličů, a nikdo si nemohl stěžovat. Jak je to možné? EDIT: Pro možné zmatení by se spíše hodil výraz "nehnul ani prstem" než "brvou" (Omlouvám se, za zmatky - já mám v hlavě totiž ještě "won't move a muscle" a jeden český starší překlad). Asi není otázkou, jestli na to přijdete, ale spíš za ja dlouhou po přečtení na to přijdete Průměrně to lidé zvládli do 30 vteřin. Pokud možno, prosím odpovědi do spoilerů. RE: Slovní hádanky, nesmysly a chytáky - Rainfall - 18.11.2014 Tahle mě dostala, na to, že je jednoduchá, je vcelku důmyslná |