Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 (/Vlakno-Priklad-ITES-na-lamani-si-hlavicky-101) Stran:
1
2
|
RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 14.03.2018 Ony registrové MOV jsou právě dost sviňské v tom, že nemají pevné (či spíše jednotné) opkódy.. No, tak číst spoilery není povinné a pokud jsi ho nedočetl, tak máš ještě dost co dělat, než přijdeš na finální řešení. Ale OK, jestli mne ještě něco napadne, tak zkusím vymyslet pokračování.. UPDATE: už mě něco napadlo (a zuřivý lev to naštěstí nebyl) RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Draimisko - 17.03.2018 olalá, tohle může být zajímavé bez čtení nápověd nejdřív mě napadlo, že to je zvuk modemu, ale ten je příliš rozlišný dál mě napadlo zobrazit zvuk ve... vlnovém spektru? říká se tomu tak? kdysi jsem viděl, že týpek tak schovával text. Použil jsem audacity a výsledek mi dost to připomíná zobrazení digitálního přenosu dat. Ještě jsem změřil délku přechodů mezi hladinami a jsem si dost jistý, že to je signál převedený do digi. Pak jsem si všiml přiloženého obrázku a ten vypadá jako onen signál přenesený do grafické podoby? Tedy záznam z kamery? tady už hádám po první nápovědě ok, tohle není Arrival, takže to je opravdu komunikace zjednodušená do úplného základu pořád nemám tucha druhá nápověda Záznam je teď monologový a jak se na něj divu v audacity je mi jasné, že tohle je opravdu nezkrácný signál, má "špičky" a obsahuje spoustu bodů, které jsou nejspíš zbytečné pro přečtení. Celkově z toho nic nového nevyvozuju (nesnažím se spekulovat) Na poslech to zní jako ultrazvuk nápověda 3 zastavil jsem se u slov "den nezávislosti" protože na to jsem si taky vzpomněl spíš na scénu, kde vrtulník se vznášel před lodí a světla ukazovaly nejjednodušší signály balíček prvního kontaktu? ... ok, tak to není ono držím se teorie o zvuku a obrazu řešení pfffffff, aspoň jsem to zkusil RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 19.03.2018 Jsem rád, že se bavíte (kupodivu ). Už připravuji pokračování ... tentokrát tedy bez nápověd. RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - pidi - 19.03.2018 Dexi, jestli tě tohle baví tak https://nomopron.com/index.html Když jich dáš něco kolem poloviny, majitel téhle garážovky si tě pozve na pohovor (práci jsem nevzal, ale pokec a procházka v parku fajn...) RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 21.03.2018 Máme tu pokračování.. pro některé bude asi až trapně jednoduché Příběh: Na orbitě Země se objevila kosmická loď a poslala nám nějakou zprávu. Podle všeho to vypadá jako nějaké zařízení. Nevíme, proč mimozemšťané jednoduše neposlali video zprávu s nějakým obrázkem, což by pochopil i blbec, ale třeba jen testují naši inteligenci - tedy zda jim vůbec stojí za to s námi navazovat kontakt. Vašim úkolem je vyluštit, cože nám to vlastně mimozemšťané poslali. Je to uvítání? Nebo nějaký virus? Nemáte moc času. Mnohé velmoci začínají být nervózní ze situace, kterou nemají pod kontrolou a je jen otázka času, než nějaký kretén odpálí rakety. Pak už na tom, co nám poslali, nebude záležet DATA.zip (Velikost: 196 bajtů / Stažení: 5) RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 28.03.2018 Přináším nápovědu. Vypadá to, že bude třeba. Nejspíš Vám moc nepomůže, ale co už. Každopádně je stále nutné odpovědět na první zadání, nikoliv na tuto nápovědu RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 05.04.2018 Pracuje na tom ještě někdo? Já jen, jestli byl druhý příklad shledán tak nezajímavým, že bych tedy postnul už řešení, a nebo zda mám ještě počkat, abych nespoiloval zábavu? RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Tesik - 05.04.2018 Je škoda, že jsem se k prvnímu příkladu dostal, když už byl vyspoilovaný a neměl pro mě smysl. Druhý příklad nevypadá úplně neřešitelně. Nejradši bych byl, kdyby ses na nápovědy vykašlal úplně, minimálně tak na týden. [spoiler: BCD obvious ] RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 06.04.2018 Jasně, tak já klidně počkám měsíc, to není problém.. žádné nápovědy už stejně žádné nemám (a nevyjádřím se tedy ani k tomu spoileru, protože i to by už byla nápověda). P.S.: Je stejně zvláštní, jak mají někteří lidé velké nutkání si nejdřív přečíst řešení, přitom vědí, že pro ně pak příklad ztratí kouzlo.. To není rýpnutí, jen takové konstatování podivu. To je jako si nejdřív pustit konec filmu RE: Příklad ITES na lámání si hlavičky #101 - Martin - 27.04.2018 Tak už to byl skoro měsíc.. Takže, jak to vlastně celé bylo Nejprve k tomu, co bylo možná nejvíc zřejmé, a tedy nápovědy: Ale zpět k tomu zadání.. Obrázky neobsahují kompletní návod na postavení daného zařízení (jako ve filmu Kontakt), protože by to dalo moc práce, a stejně by se v tom málokdo vyznal, takže v rámci zjednodušení vyjdeme z toho, že tento můj nákres může lidem, co se v dané oblasti pohybují, vyvolat dojem, že to vlastně už viděli (a kdo ví, třeba i mimozemšťané mohli vyjít z rozboru nějaké naší sondy). Nejde o to, jaké jsem použil symboly, jde o jejich souvislosti. A kdo ještě stále nepoznal, o co jde.. tak je to obyčejné |