![]() |
|
Auta - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Auta (/Vlakno-Auta) |
RE: Auta - Martin - 21.01.2016 Ha, kamiony.. Jednou jsem měl nedávno slabou chvilku a uvažovoval o tom, že si zřídím řidičák na C+E+profesní (časem), že by to snad mohla být klidnější práce. Pak jsem si prohlédl video na You Tube a hned mě to rychle přešlo.. https://youtu.be/LvF66NwVncQ?t=118 (miliony hlasů v tu chvíli vykřikly a pak si oddechly úlevou) Ono to vypadá hezky, dokud nemusíte mít tu zodpovědnost za ostatní lidi (mě stačil ke štěstí Jumper a byl jsem rád že jsem rád).
RE: Auta - Miky - 23.01.2016 Mě by to zase s kamionem nebavilo. Nerad řídím velká auta natož kamion. Předpokládám, že složení cest jsou většinou dálnice a tam je to o ničem. Neustále rozčilovat nad tím, co někteří řidiči předvádí bych také nechtěl. Stačí mi cesta do práce. Kamion by měl být víceméně srdeční záležitost, tak jako motorka. Člověk musí hodně myslet i za ostatní řidiče, aby nějákýho troubu nezabil. Kvůli pohodlí nebo klidu to většinou nikdo neřídí. Řekl bych spíš kvůli srdci nebo penězům. ![]() Ostatně šoféra kamionu tu máme, tak nám může poreferovat, jak to skutečně je.
RE: Auta - Mr.Desolator - 23.01.2016 K tomu videu, co sem linknul Martin, bohužel není příliš co dodat. Ukazuje každodenní realitu. Na to člověk nepotřebuje být řidič profesionál, tohle jde vidět dnes a denně i z osobáku/motorky. Řidičské schopnosti většinové populace jsou horší a horší, aut na cestách je stále více a množství technicky nesvéprávných a neschopných idiotů za volantem taky rozhodně neklesá. Nutno dodat, že u kamioňáků situace není o moc lepší. Množství vygumovaných bezohledných lopat je značné. A čím víc na východ, tím hůře. Skutečných profíků je pomálu. Každý, kdo někdy řešil nábor řidičů do firmy, tyhle věty potvrdí. A jaká je práce profesionálního řidiče jako taková? Na tuhle otázku neexistuje jednoduchá odpověď, jelikož je položena velmi obecně a v praxi existuje velké množství vlivů a proměnných, které práci samotnou i pocit z ní zásadně ovlivňují. - Jde o rozvoz, kratší nebo delší trasy, VKD nebo MKD? - Poměr času stráveného doma/na cestách? - Do jakých států se jezdí? - Čím se jezdí? Značka, výbava, stav, konfigurace? - Druh přepravy? Klasický plachtový návěs, podvalník, chladírenský/mrazírenský, cisterna, skříň, nadrozměr, autopřepravník, přeprava živých zvířat...? - Solidní a slušná firma? - Solidní a schopný dispečink? (tj. zadavatel práce, mezičlánek mezi těmi, kdo potřebují přepravu zboží a těmi, kdo ji fyzicky provedou) - Stabilní práce nebo ježdění od čerta k ďáblu? ... a mnoho dalšího. Pěkně je to popsáno zde, zde a zde. Já se na to dívám jako na práci, která má plusy i mínusy, tak jako každá jiná. Jedna z dobrých věcí je, že práce jako takové je pro řidiče spousty a lze si hodně vybírat. Dá se najít jak práce velmi dobrá, tak i otřesná. Celkově se jedná o dosti obsáhlé téma, které rozhodně nejde nacpat do jednoho příspěvku, ale spíše je na celé forum (některé názory berte z rezervou, je tam poměrně velký výzkyt jedinců s nižším IQ a frustrovaných IZK - viz odkazovaný článek). Jestli mám mluvit za sebe, tak jsem to začal dělat hlavně pro peníze. Jezdit MKD nebyl nikdy můj sen, ale zase musím zmínit, že k té práci nám žádný odpor, nechodím tam s nechutí a docela mi to vyhovuje. Pokud by vás něco konkrétního zajímalo, tak se ptejte. RE: Auta - Glory Rogue - 02.02.2016 Moje nej značka? Asi Alfa Romeo, vždycky mě Jeremy Clarkson z Top Gearu na ní navede ![]() Twilight Universe RE: Auta - Azuliana - 09.02.2016 Boží ![]() RE: Auta - Miky - 10.02.2016 Tak to dopadá, když je Nafta v autě. Měl by se přejmenovat na Benzín.
RE: Auta - czAdamV - 12.02.2016 Náhodou, řídil jsem w210 v dieslu a ten zvuk vůbec nebyl špatný
RE: Auta - Pony-Motronic - 14.02.2016 Ale 220CDI to asi nebyla...ten motor jako takový je skvělý, ale ten zvuk mi vadí...ostatně jako každý 4-válec v naftě.
RE: Auta - Azuliana - 18.02.2016 Hurá do rudé!
RE: Auta - czAdamV - 18.02.2016 Pony-Motronic: 270CDI. Není to takové, jako benzín, ale všechny diesely určitě nezní až tak špatně, jako v tom videu ![]() |