Bronies.cz
Bronies a křesťanství - Verze k tisku

+- Bronies.cz (https://bronies.cz)
+-- Fórum: O Vás (https://bronies.cz/Forum-O-Vas)
+--- Fórum: My Little Pony a Vy (https://bronies.cz/Forum-My-Little-Pony-a-Vy)
+--- Téma: Bronies a křesťanství (/Vlakno-Bronies-a-krestanstvi)

Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

RE: Bronies a křesťanství - Pony-Motronic - 18.04.2014

Papírově jsem křesťan-katolík...ale jinak ateista (jak říká klasik, díky bohu). A i co se MLP týče, tak dá se říct, že stojím nohama na zemi. Ajsmug

RE: Bronies a křesťanství - Fun1k - 20.04.2014

Papírově? Rainbowhuh

RE: Bronies a křesťanství - Hotsteppa - 20.04.2014

Papierovo = zápisom v matrike, s dokladom o krste... Zdrap papiera, ktorým si ťa cirkev "zaväzuje, aby si jej niekam nezdrhol".

RE: Bronies a křesťanství - Fun1k - 20.04.2014

Ach, takhle. Pokud je ateista, může si to nechat zrušit?

RE: Bronies a křesťanství - Hotsteppa - 21.04.2014

Fun1k:

Na Slovensku existuje jedna iniciatíva (Zbohom), vraj ti dopomôže k vymazaniu záznamu z farskej matriky. Má to síce svoje mínusy, no svadba v kostole u ateistu asi nebude z náboženských dôvodov Twilightsmile

RE: Bronies a křesťanství - Light_chan - 26.04.2014

Ja niesom nejako veľmi nábožensky založená ,ale mám sväté prímanie a o viere čo to viem a mám na to názor ,že MLP niako zle neovplyvňuje vieru . Veď kresťanská viera má šíriť aj to ,že máme byť všetci priatelia (ja osobne si myslím ,že toto je jeden zo skrytých významov viery , a toto som si myslela aj pred mlp) a brať všetkých ako svojich bližných a preto si myslím ,že mlp podporuje jednu myšlienku viery.

RE: Bronies a křesťanství - Music pie - 07.05.2014

(29.10.2013, 17:48)Hotsteppa Napsal(a): Jamis, zo mňa sa vďaka takýmto diskusiám stal agnostik, teda skoroateista. Ešte sa pamätám, ako sa kamarát pred pár rokmi na výške začal venovať zenu a mňa ako zapáleného veriaceho nahováral, aby som šiel do hĺbky, nielen prijímal názory autority a používal kritický rozum. A aha ho.

Ja viem nemyslel som to tak že teraz keď mám pri sebe Twilight je to zlé, to by som protirečil samému sebeRainbowlaugh.
A Jamis, sranda Rainbowhuh to som nevedel ak o ňom máš niaký link na stránku môžeš daťPinkiehappy.

RE: Bronies a křesťanství - Elchar - 19.08.2014

Vím o tom, že někteří lidé už praktikují mlp jako náboženství, což se s křesťanstvím poněkud neslučuje. Já jsem ateista, ale pro mě za mě ať si kdo věří čemu chce. Pinkiesmile

RE: Bronies a křesťanství - Intrix - 19.08.2014

Elchar: ty jsi tady a asi ani na PragoFFestu nebyl. Tam jsme (přes 100 lidí) prohlásili a přijali Jamise jako našeho Pána a spasitele

RE: Bronies a křesťanství - Black Noodles - 20.08.2014

Hmm, zajímavé téma. Mě jako křesťana vychovali. Chodíval jsem do kostela, navštěvoval hodiny katechizmu.
Ovšem účinek to na mě mělo ve výsledku spíš opačný. Taky to bude asi i tím, že učení často hraničí až s indoktrinací, kdy se nepřipouští vlastní názor a zpochybňování "důkazů", či alternativní pohled na věc.
To vše završily lekce z historie, ale i moderní doby, kdy křesťanství často jde proti vlastním ideálům. Například jem proti tomu, aby církve vlastnili majetek, který jim nepatří (záleží případ od případu, protože se o něj alespoň dokáží postarat narozdíl od státu) a už vůbec by neměli dostávat dotace na platy. Chápu, určitá duchovní podpora obyvatelstva je třeba, ale věřících je míň a míň a za chvíli budou opravdu v menšině.

Co jsem si z křesťantství alespoň odnesl je jakýsi morální kodex, takže k něčemu to dobré určitě je.
Nemám ale rád lidi, co ty pravidla vždy otáčijí ve svůj prospěch a používají výklady z Bible aby ospravedlnili své činy.
Styl víry, kdy může člověk být jakýkoli zloduch a pak zajde ke spovědi, lituje svých hříchů, aby jeho duše mohla jít do nebe, je taky holý nesmysl.

Uff toto je téma na dlouho, snažil jsem se to zkondenzovat jak to nejvíc šlo. Pinkiesmile