![]() |
Pravidla pro formátování textu - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +--- Téma: Pravidla pro formátování textu (/Vlakno-Pravidla-pro-formatovani-textu) |
RE: Pravidla pro formátování textu - Winter Breeze - 20.01.2014 Konečně jsem našla rady ohledně formátování textu. Děkuji ![]() RE: Pravidla pro formátování textu - Azuliana - 20.01.2014 Ona to zas taková zbytečnost není. Nejen, že se to používá při spisovatelských soutěžích, ale i při zpracování odborných prací (seminárky, bakalářky atp.) RE: Pravidla pro formátování textu - Aidrien Assagir - 20.01.2014 Já osobně používám na zveřejňování svých povídek blog. Jediné, co tam vynechávám, je řádkování, protože mám pocit, jako bych si tam snažila nahnat délku článku. Jinak to odstavce a zarovnání má. RE: Pravidla pro formátování textu - RadlanJay - 20.01.2014 Já to řádkování na 1,5 stejně nechápu. Pro delší texty to je strašně nepraktické. RE: Pravidla pro formátování textu - Aidrien Assagir - 20.01.2014 Ale dělá se to nejen při spisovatelských soutěžích, ale i při zpracování odborných prací. Jak řekl Elevea ohledně sazby v tiskárnách, něco na tom bude. Už se z toho prostě stala norma. Navíc mně osobně se to dobře čte a je tam i prostor pro vpisování poznámek - ať už vlastních, či od betareadera. RE: Pravidla pro formátování textu - CrystalShine - 20.01.2014 Tato pravidla hlavně umožní změnit snadno sazbu celého dokumentu na potřebný formát nastavením jiných stylů, takže změna typu řádkování, stylu odstavců, velikosti písma nebo změna fontu nerozsypou celý dokument. A přesně z toho důvodu (13.08.2013, 16:02)RadlanJay Napsal(a): Jaký je praktický rozdíl mezi tabem a používáním odstavců? Kromě rychlosti a pohodlnosti?je ten rozdíl velký ![]() RE: Pravidla pro formátování textu - Azuliana - 20.01.2014 (20.01.2014, 17:29)RadlanJay Napsal(a): Já to řádkování na 1,5 stejně nechápu. Pro delší texty to je strašně nepraktické. Jak řekla Aidrien. Dobře se to čte a je ta možnost pro vpisování poznámek. A vypadá to lépe, upraveněji. Obzvláště v případě odborných prací typu diplomové práce. Plus se tady počítá i s různými vsuvkami v podobě grafů, tabulek atp. Viz třeba obrázky zde EDIT: Darm je rychlejší a lépe vysvětluje. RE: Pravidla pro formátování textu - RadlanJay - 20.01.2014 Počkat, to řádkování to myslíte ve wordu možnost "1,5 řádku" nebo "násobky" ? Mám pocit, že si nerozumíme? Protože třeba v zadání diplomové práce mého bratra je napsáno něco ve smyslu - písmo 11, řádkování je násobek 1,2 bodů výšky písma" RE: Pravidla pro formátování textu - Aidrien Assagir - 20.01.2014 Tím řádkování je myšlena možnost "1,5 řádku" s nulovými mezerami před a za. Žádné násobky. RE: Pravidla pro formátování textu - RadlanJay - 20.01.2014 Jo, tak tohle neberu. Ještě jsem neviděl takto tištěný text, který by byl takhle roztahaný. Vážně, přeskakovat očima takové mezery ![]() ![]() Jestli si to někde vyžádají... tak prosím, klidně jim naformátuju, jak budou chtít, ale na svoje texty tohle praktikovat nebudu. |