![]() |
Faster than Light (FTL) - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: PC a konzolové hry (https://bronies.cz/Forum-PC-a-konzolove-hry) +--- Téma: Faster than Light (FTL) (/Vlakno-Faster-than-Light-FTL) |
RE: Faster than Light (FTL) - Keranis - 28.12.2013 Jestli ti rebelové nefuní na záda, tak palivo není žádný problém, ne? Když ti dojde, tak prostě počkáš na event, který ti ho doplní ![]() RE: Faster than Light (FTL) - Alpha - 28.12.2013 Tak jsem si dneska taky zahrál, našel jsem Fire bombu, díky který jsem udusil pět posádek ![]() Sice jsem hrál na easy, ale porazil jsem Rebel Flagship a zároveň jsem si odemknul Stealth Cruiser ![]() Proč mi nikdo neřekl, že když rebelové obsadí obchod, tak už se tam nedá nakupovat? Já jsem kvůli tomu udělal 3 skoky zpátky, abych si mohl koupit Weapon Pre-Igniter... RE: Faster than Light (FTL) - MBite - 28.12.2013 Keranis: problém je vtedy ak nejaký magor ti drží pár členov ako rukojemníkov, alebo ak ta napadne nepriateľ s 5 shield a vyzbrojený po zub. Infinity space je ťažší ako normálna hra, aj na easy. RE: Faster than Light (FTL) - Dex - 29.12.2013 Pořád hledám nějaký spolehlivý how-to-win návod. Vždycky chcípnu úplně pitomě (I hate crew teleporters!). A taky nesnáším random chances. Protože vždycky dostanu to co nechci a ne to co chci. RE: Faster than Light (FTL) - Tuxik - 29.12.2013 Moje tažení s Firebombou bylo úspěšné! Jen jedna Firebomba a 3x basic laser a zmákl jsem to až do Last Stand, kde jsem si vyměnil Firebomb za Hull Laser II a finálního bosse potom umlátil za půl hodiny ![]() Keranis: Dva Firebeamy? Jako fakt? Já si hru totálně užíval s jedním, ale mít dva, tak to bych si jen mnul ruce a slintal nad pečenou posádkou. ![]() MBite: Jak se dají mody dostat do hry? (steam verze) ![]() Dex: Existuje jednoduchý návod: Adapt, or be removed! Pokud nezvládáš výsadky, potom doporučuji investovat do dveřních subsystémů a zamezovat v nepřítelově postupu za pomoci výpustí. Nebo se nebránit s Engimy ![]() [spoiler: Nevím jak vy, ale už jsem několikrát přemýšlel nad tím, jestli bych na tohle zmákl udělat nějakou story. Možná si začnu zaznamenávat postup ve hře a napíšu to na základě skutečných událostí, hezky tah po tahu ![]() RE: Faster than Light (FTL) - Alkel u3 - 29.12.2013 Fire beamy jsou hezká věc. Zkoušel jsem Engi Cruiser, který neměl na palubě žádné direct-damage zbraně - Ion Blast II, Ion Bomb, Fire Beam a k tomu Beam a Antiship drone I - usmažil jsem i bosse, v každé fázi ![]() RE: Faster than Light (FTL) - Keranis - 29.12.2013 Tuxik Napsal(a):Keranis:A co myslíš, že dělám, sliny tečou proudem! ![]() ![]() btw. už jsi někdy jedl pražené kudlanky? Ty chuděry si vůbec neví rady s tím, že jim zničehonic shořela půlka lodi ![]() ![]() Tuxik Napsal(a):Dex:Exactly! No mercy for the weak! Tuxik Napsal(a):Nevím jak vy, ale už jsem několikrát přemýšlel nad tím, jestli bych na tohle zmákl udělat nějakou story. Možná si začnu zaznamenávat postup ve hře a napíšu to na základě skutečných událostí, hezky tah po tahuNejsi sám! ![]() Alkel u3: Ježiš to musel být overkill. Ion bomba sundá dvě slupky štítu naráz, Ion blast II a antiship se postarají o ten zbytek, a pak už jenom nakrájet na tenké plátky a grilovat ![]() RE: Faster than Light (FTL) - Discordian - 29.12.2013 No proč ne. Dovedu si představit povídku na tohle téma... to není tak složité, jen musíš mít trochu fantazii a brát události ve hře jen jako takový "background" jinak by to nebylo moc záživné RE: Faster than Light (FTL) - MBite - 29.12.2013 (29.12.2013, 02:32)Tuxik Napsal(a): MBite: Najprv si stiahneš mod manager: download A potom si vyberieš mody a nainštaluješ ich za pomoci mod managera. Nezabudnúť že mody by mali byť iba súbory s koncovkou .ftl Master mod list: http://www.ftlgame.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=2645 RE: Faster than Light (FTL) - Keranis - 30.12.2013 Nudil jsem se, tak jsem si spočítal efektivitu laserů ![]() Vzorec: damage za jednu salvu* (x) děleno dobou nabíjení v sekundách (y) rovná se damage per second. DPS děleno množstvím energie potřebné k provozu (z) = Efektivita zbraně (e). Zaokrouhleno na tisíciny. Vzorec tedy vypadá takhle: (x/y)/z = e. *Existují celkem čtyři X, podle toho, na co střílíte. Shield, System, Hull (prázdná místnost) a Zoltan (zelený štít). U některých zbraní jsou tyto proměnné různé, například Hull lasery dávají dvojnásobnou dmg do prázdných místností. Evasion neberu v úvahu. Čísla jsem sehnal zde. Co z toho lze vyčíst: 1) Dual lasers je nejefektivnější laser zbraň ve hře, ale jelikož nejde dropnout (existuje pouze jako startovní výbava), tak nejlepší kauf vůbec jsou Burst lasery II a Heavy lasery I. 2) Menší je leckdy lepší. Heavy I > Heavy II, Hull I > Hull II, Burst II > Burst III. |