Pečeme ! - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Ostatní (https://bronies.cz/Forum-Ostatni) +--- Téma: Pečeme ! (/Vlakno-Peceme) |
RE: Pečeme ! - Cwossie - 12.04.2015 Nikdy jsem nebyla moc na to zdobení, tak nevím, co mě teď popadlo, že si vyrobím k narozeninám pony dort Je to můj první pokus, tak to vypadá všelijak, ale snad bude dobrý. Korpus je malinový, plněný ganache z bílé čokolády a malinovým džemem, máslová poleva je tmavá čokoláda a zbytek náplně promíchaný s máslem na spodním okraji. Zdobení barveným marcipánem. Radši se neptejte, kolik tam těch barviček je, ale když je to jen jednou za rok... RE: Pečeme ! - Mácaman - 13.04.2015 no, nejdriv sem chtel napsat, ze je to skoda jist, ale potom co sem si dole precet co tam je...tak by byl spis hrich to nesnist a btw Happy birthday 2 U RE: Pečeme ! - Cwossie - 13.04.2015 Vypadá líp než chutná, bohužel RE: Pečeme ! - Ebženka - 11.05.2015 Cwossie, tomu se nedá věřit. Máš to fakt povedený (z marcipánu se nemodeluje snadno, je to dost houževnatá hmota, podle mého názoru). A podle popisu to prostě muselo mít tu kvalitu. (Osobně bych si z toho sundala ten marcipán, ten se možná chuťově nehodil. ) RE: Pečeme ! - sc@lix - 12.08.2015 Návod jak si upéct, opravdu fantastický dort Rainbow Dash. Až budu mít čas, tak to musím zkusit, protože vypadá opravdu nádherně. V mém připadě, ale tak hezky určitě vypadat nebude. RE: Pečeme ! - FurryHeart - 13.08.2015 Já ráda peču pro naší třídu x) RE: Pečeme ! - FurryHeart - 13.08.2015 (12.08.2015, 20:58)sc@lix Napsal(a): Návod jak si upéct, opravdu fantastický dort Rainbow Dash. Až budu mít čas, tak to musím zkusit, protože vypadá opravdu nádherně. V mém připadě, ale tak hezky určitě vypadat nebude. Fakt úžasný dort Moc se mi líbí jenže já chudák.. Bývá mi po dortech špatně ALE TENHLE BY MI BYLO LÍTO SNÍST ! RE: Pečeme ! - Fun1k - 10.12.2015 Jsem teď upekl skvělé malinové muffiny, jsou sladké jak cecek EDIT: Po pečení jsem originální recept tak nějak standardizoval na naše jednotky a lenost, tak tady je Suroviny na jednu dávku (cca 12 muffinů): - 0,5 standardního hrnku (dále jenom hrnku) krupicového cukru - 0,5 hrnku polohrubé mouky - špetka soli - 6 polévkových lžic másla - 4 vejce - 3 stogramové čokolády - 20-40 malin (na jeden muffin jsou 2 maliny, ale může se experimentovat) - pokud chcete, můžete si to po upečení libovolně ozdobit třeba moučkovým cukrem nebo zmrzlinou/šlehačkou Postup 1) předehřát troubu na 200°C 2) v míse smíchat nebo zmixovat dohromady (což se mi osvědčilo více, neboť jinak v té hmotě vznikají hrudky másla, které nezvládnete rozmíchat) cukr a máslo, pak do toho postupně přimíchat vejce, mouku a sůl, a nakonec roztavenou čokoládu. (i když nevím, jestli je to opravdu potřeba dělat postupně, protože mixér to zvládne smíchat všechno tak jako tak) 3) do forem s košíčky kydněte trochu té hmoty, zapíchnete tam maliny, a zakydněte to druhou vrstvou hmoty 4) pečte tak 10 nebo 11 minut, dokud povrch nezpevní a neleskne se 5) nechte vychladnou (ze začátku je to takové nafouklé a postupně to splaskne). Upozornění, nejvhodnější to asi bude dát potom do ledničky, jinak se to úplně propadne. RE: Pečeme ! - MidnightShadow - 11.12.2015 Dovolim si radu pro priste: Maslo nejdrive rozpust, staci v mikrovlnce a nech ho vychladnout. Na muffiny se testo nesleha (na cupcake ano), ale smichaji se suche suroviny (mouka, sul, cukr) a tekute zvlast (maslo, vejce, rozpustena a zchlazena cokolada) staci vidlickou. All-purpose flour neni presny druh mouky (vetsinou hladka) me se osvedcilo na ovocne muffiny davat 2/3 hladke a 1/3 polohrube RE: Pečeme ! - Fun1k - 11.12.2015 V originálním receptu je, že se to má šlehat, takže by to vadit nemělo. Nejdříve jsem si říkal, že to zvládnu bez toho, ale když se mi tam i po rozehřívání dělaly hrudky, tak jsem na to pak vzal mixér. Ono to vlastně jsou cupcaky, je to napsané i v originálním receptu, jsem to jenom jaksi přezval na muffiny Příště tedy zkusím mix mouk, ale nevyšlo to špatně ani jenom s tou polohrubou. No asi ty pak vyjde lépe. |