![]() |
Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: My Little Pony (https://bronies.cz/Forum-My-Little-Pony) +--- Fórum: Friendship is Magic (https://bronies.cz/Forum-Friendship-is-Magic) +---- Fórum: S5 (https://bronies.cz/Forum-S5) +---- Téma: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted (/Vlakno-Epizoda-6-Appleoosa-s-Most-Wanted) |
RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Annabell - 03.05.2015 jaroslav: Presne to napadlo i mňa a tiež sa mi i kvôli tomu epizóda príliš nepáči. RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Fahu - 03.05.2015 jaroslav Napsal(a):jeho cutie mark se objevil poté, co se poníci zasmáliNajprv sa mu objavil CM, až potom sa na ňom začali smiať. RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Bluebear - 03.05.2015 (03.05.2015, 21:26)jaroslav Napsal(a): Nic moc epizoda. Většinu času se tam nic nedělo. Obávám se, že přesně tak je to v životě - někdo objeví svůj talent a s radostí se do něj pustí, a někdo o něm neví až do konce života, občas i tehdy, když ho vlastně denně používá. Kolik já znám lidí, kteří by měli cutie mark ve tvaru srdce s náplastí (umí hojit rány na duši), kytice květin (pro každého má úsměv), usmívajících se ozubených kol (má rád stroje a umí je spravit), atd., atd., a tito lidé nevědí, že ty talenty mají! Cutie mark je nápověda, ale ani ta nemusí být pochopena. Pokud jde o mírný drift pravidel světa, tak to se děje i v lepších rodinách (jemně se to dá vypozorovat i v tak koherentním díle, jako je Zeměplocha). RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - illindor - 03.05.2015 CM není řetěz, každý poník může dělat úplně cokoliv (co aspoň trochu zvládne), CM jen ukazuje, v čem je nejlepší ze všeho. A v téhle epizodě je vidět, že mechanismus přidělení CM poníkovi prostě připlácne na pozadí razítko jak úřad, ale ke zpětnému přístupu poníka k jeho CM se chová dost neutrálně - totiž nereaguje na něj vůbec, tady máš CM a mysli si o něm co chceš. Proto asi také bylo možné, že když si v sobě vypěstuješ odpor proti činnosti, která je ti předurčena, například tím, že ti nedojde že jí nevhodně používáš a nepochopíš, kde jí používat vhodně (rozbíjení věcí ![]() Troubleshoes je vlastně geniální - objevil způsob, jak obejít systém CM pomocí vlastní pitomosti ![]() A na závěr lehký OT: Mám pocit že se ''CM'' a osud/(před)určení obecně řeší nějak často, nejen v MLP ale i třeba WOW s Runescape na to najeli atd. Žeby nastávala nová éra obecné tematiky osudovosti a určení osudu v populární kultuře? RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - jaroslav - 04.05.2015 Vy nějak zapomínáte, co bylo řečeno. RD získala cutiemark poté, co si uvědomila, že miluje létání a rychlost. Rarity poté co zjistila, že miluje drahokamy a dělání nádherných šatů. Pinkie ho získala, když si uvědomila, že má ráda oslavy a když dělá druhé šťastné. Applejack, když si uvědomila, že miluje svoji rodinu a život na farmě. Flutershy ho získala, když zjistila, že miluje zvířata. A Twilight, když si uvědomila, že je nadaná v magii. Ale v tomto případě se cutiemark objevil aniž by si poník uvědomil, co má rád a v čem je dobrý. Bylo mu zkrátka řečeno aby šel a bavil ostatní. A nesmíme zapomenout, co bylo řečeno v epizodě, kde CMC měli hudební vystoupení na pódiu. Twilight se jim celou dobu snažila říct, že cutiemark se objeví až si uvědomí v čem jsou dobří a co rádi dělají. Zkrátka poník nedostane cutiemark a pak musí luštit co znamená. Poník dostane cutiemark, když ví v čem je dobrý a co má rád a hned ví co ten cutiemark znamená, protože kdyby to nevěděl, tak by ho v první řadě ani nedostal. Další extrém a protiklad poslední epizody je cutiepox. Hned po obdržení cutiemarku Applebloom věděla co dělat i když to nebyla věc v které byla dobrá předtím. Takovéhle kontroverzní epizody, které popírají stanovené hodnoty a popírají logiku nemám moc rád. Zkrátka se mi nelíbí co zatím stanovili ve čtyřech epizodách této sezóny. Že poník je otrok svého cutiemarku. RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Foxtrot - 04.05.2015 Souhlasím s tím co říká jaroslav. K epizodě mám odpovídající vyjádření: RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - BatygameCZ - 04.05.2015 Se přiznám- s5 je pro mě zatím zklamání. Ne že by všechny díly byly hrozné, ale zatím mě žádný...nenadchl RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - jaroslav - 05.05.2015 Ta věta pod čarou odporuje tomu, co jsi zrovna napsal. ![]() RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Jamis - 05.05.2015 Fajn oddychová epizoda - za mě se líbilo ![]() Imho mě nepřestane zarážet vehemence se kterou se řeší canon necanon, kdy jsou někteří schopni se do krve pohádat o tom, že tohleto odporuje támhletomu a jací jsou scénáristi amatéři, že nepíšou příběh přesně tak, jak ten či onen internetový kecal píská - přece je tu vždy plno expertů na všechno, že? ![]() Epizody si užívám, S5 je zatím velmi fajn a komu se nelíbí... no je mi vás líto, ale holt váš problém. Jsou tam chyby? Jsou. Vadí vám to tolik jak píšete? No tak se na to nedívejte - žádná velká škoda se nestane. Pokud už se někdo na MLP dívá jen proto, aby se tu pak nad tím mohl pohoršovat (a mnohé zdejší reakce tomu nasvědčují), tak jde o obyčejný attention whore a nezvládnutou frustraci bůhví odkud. (02.05.2015, 21:21)Cwossie Napsal(a): Proč mám pocit, že jste tu, kromě Alexana, všichni sledovali úplně jinou epizodu? Mám taky ten pocit, že se už delší dobu dívám na jiný seriál než mnozí ostatní ![]() RE: Epizoda 6: Appleoosa's Most Wanted - Martin - 05.05.2015 OT: ![]() Nic proti kritice, byť by si někdy zasloužila trochu rozepsat. https://bronies.cz/Vlakno-Epizoda-6-Appleoosa-s-Most-Wanted?pid=491317#pid491317 Ale tohle má (pro mě) jednu výhodu. Když polovina lidí hodnotí díl/film 8/10 a druhá polovina 1/10, je buď kontroverzní a nebo částí lidí nepochopený (nebo taky jen přehypovaný od té druhé části). Tak jako tak je to důvod k vyšší pozornosti při sledování. |