![]() |
|
Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Bronies.cz (https://bronies.cz/Forum-Bronies-cz) +--- Fórum: Dotazy, připomínky a návrhy (https://bronies.cz/Forum-Dotazy-pripominky-a-navrhy) +--- Téma: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) (/Vlakno-Hlasovy-server-pro-Bronies-cz-Mumble) |
RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Foxtrot - 16.12.2012 No, tak to možná ze začátku, protože se tady lidé znají jen jako profilové obrázky a kus textu. Jakmile se trochu poznají i po hlase, tak to půjde. Jen ještě napíšu něco co už vás jistě napadlo dříve. Využít Google+ a uspořádat hangouty. Je sice super debatovat na Mumble o epizodě, hudbě, animování a kdo ví čem, ale moct si pokecat s lidmi při sledování epizody je taktéž k nezaplacení. Můj návrh je nejdřív zkusit rozběhnout Mumble a pokud to půjde tak pořádat i ty hangouty se sledováním nějaké epizody. Toť jen tedy návrh a už můžu jen popřát hodně štěstí z organizací, z osobní zkušenosti vím že to není lehké. RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Dumbass_CZ - 16.12.2012 Neboj se. Mnoho aktivních lidí se zná ze srazů ![]() Dobré by bylo, kdyby lidi přicházeli třeba po epce. Ale to by tam nemohli pak být ti, co čekají na title ![]() Jinak při epce ani ne. To pak tu epku moc neuslyšíš. Když se dívám na nový díl, všechny doma uklidním, zavřu všechny dveře, vycpu klíčové díry a nezatěsněné místa u oken a dveří, nasadím sluchátka, a v klidu si chci užít epku bez cizích zvuků. Na to už je lepší IRC či chat. RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Foxtrot - 16.12.2012 Tak pokud to bude v pohodě tak budu jen rád ![]() Já myslím, že je to velmi dobrý nápad, aby lidé přišli hned po skončení nejnovější epizody. Ti co čekají na titulky, tak hold budou muset čekat... je to v zájmu vyššího dobra ![]() A co se týče mého nápadu "při epce" tak to jsem myslel třeba sledování nějaké starší epizody, kde se nemusíš tolik soustředit a spíš chceš sdílet svůj názor s ostatními... Já při nejnovější epizodě taky nechci být rušen... PS: Uvidíme jak to dopadne, zase nechci předbíhat. RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Grunt - 22.12.2012 No já už BK na BN navrhoval ať to zapne před premiérou dílu, pozve vždycky jednoho člověka přímo z vývoje MLP a dle mého názoru by na něčem takovém bylo víkend co víkend narváno. Či něco podobně zajímavého. Bohužel se mi ten španělský amigo zdá permanentně v lihu či na drogách. Tam by potřebovalo víc toho SW vyměnit. Schify Napsal(a):TeamSpeak je prostě vymakanější, proto je taky dražší na založení. Má víc funkcí, nastavení serveru, práv atd... Ono jak se to vezme. Obě aplikace jsou určeny primárně pro hráče a obě se snaží nabídnout adekvátní funkce. TS je více zaměřen na běžné uživatele (podle toho také seznam funkcí v GUI) - a ať se prosím někdo neurazí - Windowsí-lamky (s platformama jsou kupodivu na tom oba stejně). Dle toho také jede licenční politiku (je krytý komerční firmou s komunitní podporou, Mumble je vyloženě komunitní záležitost) a pokud odhlédneme od klienta tak na všechno je nějaká licence, žádné zdrojáky, ale zase pro změnu nabízí omračující množství nastavení a GUI funkcí. S Mumble jsou obeznámeni především přívrženci otevřeného softu. A i když se může zdát, že je to chudší příbuzný, opak je pravdou. Teda z části. Mumble má k sobě připojené rozhraní ve kterém se dá naprosto bez problémů skriptovat. A naskriptovat se dá ledacos. Třeba integrace s již existujícím phpBB fórem. Nicméně, pokud bych měl u Mumble opravdu něco vypíchnout (čeho jsem příznivec lze už asi pravděpodobně vydedukovat z textu), tak jsou to dvě věci:
RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Foxtrot - 22.12.2012 No, mě se zdá to Mumble takový zpomalený a ani nedokáže pořádně rozpoznat kdy mluvím a kdy ne... Ale je možné, že je to kvůli tomu serveru a ne kvůli klientu... (myslím tím, že to hadwarově nestíhá) RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Refly - 23.12.2012 Server se aktuálně "nudí", i když je to VPS, tak snad OK. Já používám klávesu na mluvení a OK. Ty to máš nastavené na automatické zapínání podle hlasitosti?
RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Grunt - 23.12.2012 (22.12.2012, 23:53)Schify Napsal(a): No, mě se zdá to Mumble takový zpomalený a ani nedokáže pořádně rozpoznat kdy mluvím a kdy ne... To je potřeba si pořádně seštelovat detekci slova. Zrovna tohle je v Mumble mnohem lepší než v TS (Mumble má dokonce detekci překročení určitého odstupu signálu od šumu) jen je fakt potřeba si to seštelovat. A osobně teda samozřejmě můžu doporučit push-to-talk. RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Foxtrot - 24.12.2012 Tak jestli se server nudí a vy říkáte že v tom je Mumble jednička, tak to možná bude mým nastavením... Jinak push-to-talk nemám rád, když jsem na voice serveru tak se chci plně věnovat i jiné činnosti a ne pořád mačkat tlačítko na mluvení ![]() PS: Mrknu se tedy ještě jednou pořádně na ty nastavení... RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - Grunt - 24.12.2012 (24.12.2012, 13:12)Schify Napsal(a): Jinak push-to-talk nemám rád, když jsem na voice serveru tak se chci plně věnovat i jiné činnosti a ne pořád mačkat tlačítko na mluvení Tak na to ještě existuje jedno řešení: Laryngofon. Snímá to i když člověk šeptá. Jinak snad už jen přímá linka do mozku jako měly kyborgové v GITS. RE: Hlasový server pro Bronies.cz (Mumble) - traziig11A3 CZ - 26.12.2012 já se budu snažít chodit na stranku Bronies.CZ a na váš server na Mumble v 19:00 do 20:00 do roomu Registrované |