Katrininy povídky - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +---- Fórum: Tvorba členů (literatura) (https://bronies.cz/Forum-Tvorba-clenu-literatura) +---- Téma: Katrininy povídky (/Vlakno-Katrininy-povidky) |
RE: Katrininy povídky - Katrinka - 30.01.2017 Zmok: Jsem ráda, děkuji. Zamotávání a konflikty už brzy započnou, akorát se držím pravidla, že kapitoly nesmí být moc dlouhé [spoiler: (a potom dlouho nic nevychází )] a proto se to zdá i takové pomalejší a ideální, bezproblémové. Takový klidný letní vánek. Uvidíme, snad potěším. Frolda: Bohužel (nebo bohudík), u linky Cadance a Armor asi moc překvapení nebude. O to víc se snažím zpracovat a nějak zajímavě vymyslet osudy ostatních postav, které se zde objeví. Třeba linku Rainie či linku jedné z budoucích postav mám fakt ráda a hodně nad nimi i přemýšlím. Ale jsem ráda, že alespoň dialogy nějak zapůsobily. Ono slice of life je mi přece jen nejblíž. Rwakk: No nevím, ale psát příběh o dospívání bez nějakého toho alespoň malého klišé snad ani nejde. A ano, máš pravdu - tenhle styl povídek a psaní mi hodně sedí. Ráda si hraji s dialogy, to nezakrývám. A upozornil na to vlastně každý z vás. Mám v příběhu ráda živé konverzace, ale taky dumání v hloubi sebe (které se tu zatím moc neprojevilo, ale do budoucna...). Neumím si představit, že bych psala několikastránkový popis něčeho. Jako proč ne, ale nejspíš bych se s tím patlala hodně dlouho. A pokračování? Neboj, do půl roku bude... RE: Katrininy povídky - Tuxik - 02.02.2017 Když láska vzkvétá - kapitola první RE: Katrininy povídky - Katrinka - 22.02.2017 Tak jsem se konečně dostala k zveřejnění posledních částí. Přeji příjemnou zábavu. Za každou nalezenou chybu nabízím zlatého bludišťáka [spoiler: (když ho nejdřív naleznete někde v horách)]. [spoiler: p.s.: Na jakékoli opravy jsem teď příliš líná, takže alespoň takhle. ] Jazyk květů ~ část třetí Jazyk květů ~ část čtvrtá A jelikož se mě na to už někdo ptal, přidám řádku o tom, proč je tam klisna stejné hřívy jako mám já vlasy. RE: Katrininy povídky - Katrinka - 03.05.2017 V klášteře jsem oproti původnímu předpokladu nakonec nezůstala, takže Vám sem přece jen něco hodím. Další Lásku taky, ale na tu si ještě chvilinku počkejte (pokud je tu vlastně někdo, kdo ty povídky čte ).
Není to tak dávno, co jsem se (kvůli škole) ze dne na den musela zúčastnit některé z četných literárních soutěží. I když jsem o tom nechtěla mluvit, byla jsem tehdy v hodně špatném duševním stavu. Kvůli zjištěné alergii se mi protočil svět a i když už to dneska beru s nadsázkou a jako normální věc, ty dva měsíce zpátky jsem fakt nemohla. Navíc se do toho začala montovat rodina a přítel, kteří si zjišťovali informace o tom, odkud by se mohla vzít a jaké jsou její případné příznaky. A jedním z nich bylo i hlavní téma této kratičké povídečky, se kterou jsem získala cenu poroty v jedné miniaturní soutěži (to se člověk až po ocenění dozví, že vlastně v soutěži nemá co dělat, poněvadž není místní, jinak by na tom byl lépe)... Neválka A dodatek k tématu, který doporučuji přečíst si až po přečtení povídky. Konec hlášení, dobrou noc a zase někdy příště. RE: Katrininy povídky - Katrinka - 14.05.2017 Jen taková nonpony rychlovka ze života. Na melodii "Pec nám spadla". Jakákoliv podobnost s realitou čistě náhodná. Kafe došlo, kafe došlo, Kdopak nám ho připraví? Promotéři houby dělaj a starosti nemají. Marťa kašle, Věra smrká, Káťu chytla migréna. Zákazníci brzy dostaj každýho na kolena. RE: Katrininy povídky - EresielRanwa - 14.05.2017 Yay, tady někdo taky rád ulítává na rýmovačkách starých lidových "pecek"! Parádně zachycená atmoška v tak nemilé situaci Jen to "dostaj" je mému mozku cizí a nahradila bych ho třeba "srazej", ale tuším, že je to asi nějaký slezský výraz, který středočech neovládá a nejde mu přes jazyk RE: Katrininy povídky - Katrinka - 14.05.2017 Díky moc, Eresiel. Nejsem zrovna někdo, kdo by si rád pohrával s rýmy, natož dětskými písničkami, ale že byla v práci dlouhá chvíle (a migréna se skutečně dostavila, změny tlaku jsou příšerná věc), tak vzniklo tohle. "Dostaj" jsem před nedávnem viděla v jedné knížce poněkud staršího data, tudíž to klidně může být zastaralý výraz. RE: Katrininy povídky - Katrinka - 07.06.2017 Tak pětiměsíční termín stále dodržuji a čtvrtá kapitola je tady. Když láska vzkvétá - Kapitola čtvrtá Za korekturu děkuji Eleveovi. A že tam těch chyb fakt bylo. RE: Katrininy povídky - Katrinka - 12.06.2017 Zdravím a krásný večer přeji. Dovolim si dneska sdílet zase jednu non-pony povídku, snad dokonce krátkou scénku ze života jendoho manželského páru. Odehrává se v mém vlastním světě, ve kterém pokud vše dobře vyjde, bych se ráda pohrabala během letních prázdnin. Malá hra Příjemné čtení a dobrou noc přeji. RE: Katrininy povídky - Katrinka - 25.09.2017 Krásný večer. Po delší době jen jedno krátké dílko z hodiny tvůrčího psaní [spoiler: (aneb letos už snad nebudeme tolik psát do časopisů... jupí...)]. Jeseň |