![]() |
[Kritika] Elfmanovy výtvory - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Obrázky (https://bronies.cz/Forum-Obrazky) +---- Fórum: Tvorba členů (obrázky) (https://bronies.cz/Forum-Tvorba-clenu-obrazky) +---- Téma: [Kritika] Elfmanovy výtvory (/Vlakno-Kritika-Elfmanovy-vytvory) |
RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 29.09.2015 Jedno takové nahlédnutí do časů budoucích. Tentokrát pro změnu vysoce on topic, tedy s poníky, ale ještě to není hotové. Jen mne tak napadlo, že by mohlo být zajímavé si archivovat jednotlivé fáze. Pokud vás nezajímají rozpracované pokusy, nemusíte ani rozklikávat spoiler a ušetříte si trochu těch dat z limitu vašeho tarifu ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 05.10.2015 Další rozpracovaná fáze komixu. Resp. pokud jde o ruční kresbu, tak už je to prakticky hotové (jen to není scan ale foto). Teď to ještě půjde do počítače, kde budu opravovat přesahy, barvy, a přidám stíny a odlesky (resp. zesvětlení). Opět, pokud Vás nezajímá (z mého pohledu) nehotové dílo, nemusíte otevírat: P.S.: Kvůli dotazům, ne nemá to nic společného s funkcí elektrikáře ani s SSmany ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 09.10.2015 A jsme ve finále.. ještě trochu toho pracovního marastu, aneb stínování stylem "hatláma patláma" ![]() Ve výsledku jsem stvořil tohle: ![]() Pokud nechápete, o co tam jde, bez obav. Já to tvořil tak dlouho, že už mi to moc vtipné nepřijde taky. Doma se mi to ale jeví ostřejší, asi nějak takto: Stvořil jsem i alterativní barevnou verzi, která využívá i jinou metodu k docílení tenkých kontur: Nelepší to je, když si necháte obrázek zobrazit v originální velikosti a ne zmenšený.. RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 13.10.2015 Poníci.. prostě jen takové čmáranice pro nic za nic.. ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Mácaman - 13.10.2015 Martine, z profilu dobry, hodne dobry, z anfasu je to horsi, predni nohy by to chtelo zlepsit pri pohledu ze predu, to same ten "hrudnik", v pomeru k hlave, krku a zbytku tela je moc maly. A ten ponik vlevo vypada, jako by byl brezi.... RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 13.10.2015 Máš pravdu, ten hrudník napravo je fakt moc nízký. I při svěšené hlavě by měl přecházet pomalu až k očím jako kapka vody. Snad příště. Další věc, na kterou se zaměřit. Ten poník vlevo měl být spíš kůň, a je to asi dané tím, že mám v hlavě dlouhou dobu vsugerovanou tuhle (nebo podobnou) fotku: http://thumbs.dreamstime.com/z/beautiful-brown-horse-sitting-grass-15632353.jpg ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 02.11.2015 Jen takový momentální včerejší nápad (a to jsem jim chtěl udělat ještě oblečení, ach ta paměť): ![]() Ztěží jsem se dohrabal na úroveň, na které byli zdejší umělci už před léty (Terok a spol., a to jen proto, že si momentálně na další podobné nemohu vzpomenout). P.S.: Taky si občas pročete své příspěvky ve vláknu 1-2 roky zpátky a zjistíte, jak velký kritén jste byl? Nahlašovat příspěvky porušující tag kritika? Ale no tak ![]() ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Mácaman - 02.11.2015 moc hezke libi se mi: -barvy (tradicne) a kompozice -pekne vystinovane, plasticke, ocenuju ze sis dal praci s propracovanym pozadim -vyrazy poniku: zluty - tvorim veledilo, hnedy - u Celestie ten tomu dal ![]() -moc pekne oci - zvlast uz zluteho ponika, vypadaji jako zive, toho neni snadne dosahnou rucne pastelkami, nebo cim to kreslis vyhrady: -to kopyto ve kterem drzi stetec, vyrusta z trupu nejak divne PS: koho si chtel obleknout? toho zluteho? podle me zbytecne a jen by to rusilo a odvadelo pozornost...btw jestli si to domaloval takhle a pak sis vzpomel na obleceni, tak mas vetsi sklerozu nez ja ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 02.11.2015 Jj, to pozadí jsem asi dělal 1/2 času obrázku (a to včetně podmalby a náčrtu). Ne úplně perfektní, ale kmen se relativně hezky povedl. Ještě budu muset pak vylepšit stínování (resp. rozetřít je vodou, ale s otrými hranami). Nejsem si jistý, zda ty oči u žlutého nejdou trochu šejdrem ![]() Je to kreslené akvarelovými pastelkami. Resp. náčrt tvrdou tužkou (ani jsem ho negumoval), pak hrubá malba ploch s vodou, a nakonec znovu samotné pastelky bez vody (vyjma oblohy, kde by to kazilo). No, toho kopyta jsem si ani nevšiml.. ale jinak souhlas. Mám stále problémy s napojením předních nohou zepředu (nemůžu se rozhodnout, jestli to bude lidská anatomie nebo koňská, a to ještě koňskou anatomii moc dobře neovládám). Ale ten štětec drží v tlamičce, kopytem si jen podpírá bradu ála Myslitel ![]() Přesně tak, hlavně toho žlutého.. jsem si chtěl nacvičit oblečení (řasení látek, atd.), nakonec jsem to udělal jen u toho plátna. Myslím, že nějaký ten klobouk s pérem a nebo obleček ála Princ bajaja by mu šikla (kdyby se mi to ovšem ještě vešlo na papír). Snad jindy. Jj, na oblečení jsem si vzpomněl až když to bylo hotové.. A pak že náčrt pomáhá ![]() RE: Elfmanovy výtvory - Martin - 06.11.2015 Občas jste tu mohli vídat obrázky medvídků, které mi slouží hlavně k nacvičení výrazů v obličeji. No, včera mne napadlo udělat takový.. no, speedpaint to vlastně není.. Je to zrychlené z 25 na 28 fps jen kvůli délce.. Asi se z toho nic nového nenaučíte, a možná tam uvidíte hodně věcí, které dělám blbě, ale nu což.. zde to máte: hudba, která hraje na pozadí je poněkud infantilní, ale při kreslení se mi líbí (a to kolikrát jedu jednu jedinou písničku ve smyčce celé hodiny). |