![]() |
Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Srazy (https://bronies.cz/Forum-Srazy) +--- Fórum: Uskutečněné srazy (https://bronies.cz/Forum-Uskutecnene-srazy) +---- Fórum: Srazy v ČR/SR (https://bronies.cz/Forum-Srazy-v-CR-SR--70) +---- Téma: Festival Fantazie 2013 podpultové info! (/Vlakno-Festival-Fantazie-2013-podpultove-info) |
RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Honzdir - 11.07.2013 Ok, hodil jsem to do anglické sekce, takže kdo se chce přidat k sepisování follow-upu pro EQD, nechť se zapojí zde: http://bronies.cz/Vlakno-Festival-Fantazie-Follow-up-for-Equestria-Daily RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Jamis - 11.07.2013 Teď, když mi konečně začíná docházet, co všechno se na letošním Festivalu Fantazie událo, je konečně načase napsat i svojí reakci na události uplynulých dní ![]() Chci tímto poděkovat všem, se kterými jsem měl možnost se potkat, nejen z řad bronies - zasloužili jste se o to, že FF mělo tak úžasnou atmosféru, byť pro spoustu z nás odlišnou než jiné roky a i jinou, než předem očekávanou. Bylo moc fajn vás všechny potkat a strávit společně nezapomenutelný více než týden na festivalu, kde (jak se neustále ukazuje) jedinou hranicí je skutečně jen vlastní fantazie. Velké díky patří Corwinovi, JanoSovi, Xsoftovi, Darmovi, pidimu a Ivorymu za přípravu, organizaci a všechny ty věci okolo, které třeba nebyly navenek moc vidět, ale bez kterých by MLP linie a celý její program nebyly možné. Rovněž Andymu a Przewalski's Ponies nejen za koncert, ale i za bezkonkurenční party před odjezdem ![]() ![]() Zážitků bylo moc a mnoho z nich nezapomenutelných - ať už to byla skřetí olympiáda, posezení a pokec kde se dalo, přednášky, workshopy... nebo třeba možnost zahrát si - jako Fluttershy - svědka ve Star Trek soudu s J.J. Abramsem (to se jinde než na FF stát nemůže ![]() ![]() ![]() Suma sumárum: letošní FF považuju pro sebe osobně za doposud nejsilnější conový zážitek v Čechách. Nejen kvůli lidem a zážitkům které dělají con conem, ale hlavně tím, že mě několikrát donutil překročit vlastní stín a zamyslet se nad tím, proč jsem se pustil zrovna touhle cestou a proč na ní chci setrvat ![]() Fotky mnou vyfocené najdete v albu Festival Fantazie 2013 (přístupno i bez registrace). Včera už jsem neměl moc energii označovat všechny všude, takže pokud najdete nějakou nesrovnalost, prosím o opravu. EDIT: Všechny moje fotky včetně těch, které se do výběru na FB nedostaly, najdete v archivu na uloz.to (bez hesla). RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Xin - 11.07.2013 S překladem milerád pomůžu, avšak bojím se, že nedokáži své pocity přenést na papír.. :/ RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - ithil - 11.07.2013 proste to zkus. jakmile zacnes je to jako vodopad a zjistis ze naopak musis textu ubirat RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - pipa943 - 11.07.2013 Ok zítra něco zkusím jen ten můj překlad do angličtiny (opačně to umím lépe) bude horší tak k tomu dodám i originál český text a kdyžtak, jestli by později někdo ty chybičky opravil (to nebudou chybičky ale velké chyby ![]() RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Antošík - 12.07.2013 TÁÁÁÁÁÁk, konečně domá, víííí. Poprvé jsem byl na nějakém conu, a hned sem si to sřihnul jko výpomoc is přípravama. Tedy dohromady cca 17 dní. FF samotný bylo dost skvělý, přednášek tuny, a zjistil sem, že skoro v každý linii se dalo najít něco zajímavého. Od pantentního práva přes luikostřelbu až k poníkům, wů. Supr byly i dny bez pony linie - zaskočil sem na ThroneCon, manifest fantastiky, steampunk con i nezařazené přednášky. A pak přišli poníci. 4 (a pů) dny nabité přednáškama, kde jsem chyběl jen na absolutním minimu. Bohužel, nedá se stihnout vše, když sem tam byl jako výpomoc (spánek-práce-přednášky-párty s bronies), a vždycky to odskákali párty s bronies a spánek. Ještě že teď pojedu na všechnymožné akce co budou! ![]() Navíc přednášky byly velice posluchatelné, a často mi vnukly mnoho nápadů. (kdo byl, tak ví že sem musel 24/7 ve výklenku něco kreslit, protože prostě kopa inspirace ![]() Převalského poníci byli také supr - nedostatek vlastních (známých) písniček nahradili pár songama ze seriálu či od jiných umělců (Lenichův Pinkie' brew rusky... sakra proč ste nikdo nezpíval se mnou? ![]() Bohužel, teď jsem konečně dojel SleepCon a KriplCon mi jede v plném tempu =) Rozhodně za rok jedu zas =) RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Andy Feelin - 12.07.2013 Naš kytarista dəep je autor ruského tekstu Pinkies Brew, i Lenič a Kirya původně učastnili v Převalských. RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Antošík - 12.07.2013 Aha, tak to sorry. Well, still one of my top all-time brony songs! RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Honzdir - 12.07.2013 Takže Feedback Time! tl;dr: Pink Fluffy Unicorn Dancing On Rainbow Můj druhý con (první byl Pragáč, kde jsem se s bronies poprvé naživo setkal) dopadl úplně jinak, než jsem čekal... Bylo to tak o 200% cooler, než jsem si to představoval ![]() Potkal jsem nové úžasné lidi, poznal jsem, kdo že se to skrývá za některými těmi přezdívkami na fóru a IRC. Dokonce mě někteří překvapili tím, jak se nakonec vyjevili a to jak kladně, tak i negativně. Být na conu už od začátku bylo velmi vyčerpávající a ještě více vyčerpávající bylo být celou tu dobu až do poslední přednášky v cosplayi. Ale o cosplayi až později. Přijel jsem na con už docela nachlazený, což byla škoda, protože to mě také docela obíralo o energii, ale nezabránilo mi to v tom užít si celý festival naplno. ![]() K mému vlastnímu překvapení jsem před PoníConem na přednášky příliš nechodil, protože jsem nechtěl promeškat jedinou chvíli, kterou bych jinak mohl strávit s přáteli. ![]() ![]() Naštěstí ale bylo dost času na cosplay. Cosplay jsem měl už od prvního večera, kdy jsme přijeli na con. Bylo to pro mě i poprvé, co jsem na sebe vůbec nějaký cosplay vzal a hrozně mě potěšily všechny pozitivní reakce a překvapivě si nepamatuju žádnou vysloveně negativní reakci. Rozhodně mě bavila pozornost, kterou jsem na sebe přitahoval a bavilo mě mluvit o tom s lidmi a taky si s nimi případně hrát, což bylo ale nejvíc s ostatními cosplayery ![]() Přispěl jsem tím duhovým vzezřením však asi i k tomu, že se vyhlásil Lov na poníky, což byla mimochodem úžasná akce, jejíž vznik mě hodně překvapil, když to i Vašek Pravda schválil ![]() První dny trvaly vždy úplnou věčnost, ale čím víc se blížil PoníCon, tím se čas zrychloval. Ani jsem nestačil říct: "In 10 seconds flat" a věšel jsem vlaječky v místnosti pro Galavečer. Uteklo to hrozně rychle, ale na samotný večer pro mě šel čas zase úplně jinak. Kdo mě tam viděl, nebo se se mnou bavil, tak ví.... ![]() Skok na další den ráno - věc, kterou s pobavením budu asi ještě dlouho vyprávět. Chtěl jsem pomáhat s přípravou místnosti, takže s vylepováním pony plakátů a podobně a řekl jsem Jamisovi, ať mě probudí až se půjde ta místnost někdy kolem 7, nebo 8 ráno připravovat. Jenže jsem si trošku protáhl Gala afterparty a šel jsem spát kolem 5. ráno... Najednou v 9:30 cítím lehké šťouchnutí do ruky od Jamise se slovy: "Honzdire, vstávej, za půl hodiny přednášíš" ![]() Byly to i moje první přednášky na jakémkoliv conu, tak doufám, že jsem se příliš nezadrhával a že se vám, kteří jste na ně dorazily, líbily ![]() Co musím zmínit - Jamisova přednáška o 'Bronies napříč Evropou' a hlavně její závěr a to předání Friendship ticket na Gala. Nikdy bych nečekal, že se v životě (a to dokonce ani mezi bronies) setkám s tím, že někdo udělá něco tak dechberoucího z naprosto nezištných důvodů, a to z důvodu přátelství. Veškerý potlesk Jamisovi! Zasloužíš si mít své jméno vytesané na seznamu těch nejlepších lidí ![]() ![]() PoníCon uběhl jako voda, KriplCon se rozjel na plné obrátky, spánkový deficit na pár dní dopředu a ani jsem se nenadál a byl čas jet domů... Vůbec se mi nechtělo, bylo to nepříjemné loučení. Odjezd ze světa, kde mi každý rozuměl do světa, kde se denně střetávám s nepochopením. Nakonec jsme se dohodli, že zaženeme DepCon a půjdeme ještě na FF After-party do hospody a ač jsem tam čtvrtinu doby spal, protože mě nedostatek energie prostě přemohl, tak to bylo super. Jen mě mrzelo, že jsem nemohl zůstat v Praze na další After-after party a after-after-after party a after-after-after-after.... ![]() Tento týden v Chotěboři pro mě byl obrovský zážitek a nemůžu se dočkat, až se s vámi všemi znovu uvidím a snad příště stihnu věci, které jsem nestihl letos ![]() Fotky dodám asi až mi skončí DepCon, protože teď celé dny jen neproduktivně polehávám u počítače a čumím do zdi a nemám sílu tu složku s fotkami ani otevřít... [spoiler: Už aby bylo Gala] ![]() Edit: A jak to teď čtu, tak jsem ještě stále nevyjádřil veškeré své pocity... Asi společně s třídením fotek sepíšu něco delšího ![]() RE: Festival Fantazie 2013 podpultové info! - Sissi - 12.07.2013 Fajne, snad taky přihodím své dojmy. Tedy jakožto můj první con, nemám fakt s čím porovnávat. Ale i tak, musím říct, že tok tedy bylo 20% funnier. Spoustu lidí jsem tam nepoznala, ale o to větší část poznala. U některých lituju, že jsem je tam potkala. Některé přednášky byly zajímavé, některé více ( ![]() |