![]() |
Pečeme ! - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Ostatní (https://bronies.cz/Forum-Ostatni) +--- Téma: Pečeme ! (/Vlakno-Peceme) |
RE: Pečeme ! - Nessie - 03.02.2013 Nemáte nějaký osvědčený dobrý recept na cupcakes pro začátečnici? Popis jak těsta, tak krému? Už jsem něco od Lyrel načetla, takže cca vím, spíš ten krém by se hodil. ![]() ![]() RE: Pečeme ! - May - 03.02.2013 Mno... teoreticky můžeš jakékoliv dortové těsto nacpat do košíčku, použít jakýkoli krém a prohlásit to za cupcake... Za "tradiční" bych považoval cupcakes vycházející z pravidla dělení surovin na americké šálky 1:2:3:4, nebo-li: 1 šálek másla, 2 šálky cukru, 3 šálky mouky, 4 vejce. To by samozřejmě nedrželo dohromady, takže potřebujeme přidat: něco na kynutí - 3 čajové lžičky prášku na pečení, něco na provlhčení - 1 šálek (mléko, smetana, podmáslí...) a neuškodí špetka soli... Chceme-li více chuti, můžeme přidat umělé aroma či aroma přísadu (vanilka, citronová kůra...). To dá dohromady docela hromadu těsta, takže osobně zpravidla připravuji z 1/2 dávek. Krémů je hafo a chutě se zpravidla třídí právě až u krémů - někdo miluje těžké máslové krémy, někdo pudinkové, jiný tvarohovo/sýrové... Recept na jednoduchý a co do surovin celkem levný tvarohovo-šlehačkový krém najdeš v tomhle vlákně v mém starším příspěvku, případně upřesni, jaký styl krému by jsi si představovala... RE: Pečeme ! - Nessie - 03.02.2013 Je mi to docela jedno, jaký by krém měl být. Nechám si poradit od zkušenějších, co jim chutná a bylo relativně lehké. Raději bych ocenila nějakou gramáž, než od oka, i když vím, jak vypadá těsto na bábovku. ![]() RE: Pečeme ! - May - 03.02.2013 Těsto: máslo 100g mouka hladká 250g cukr krystal 225g prášek na pečení 1,5 čajové lžičky smetana na šlehání 110 ml 2 vejce špetka soli Krém: 180ml smetany na šlehání vanička plnotučného tvarohu 250g sáček ztužovače cukr podle chuti chuťová / barvící složka (např. strouhaná citronová kůra + citronová šťáva + trocha zeleného barviva) Pokud budeš chtít, přihodím postup, ale to stíhám až zítra ;] RE: Pečeme ! - Nessie - 03.02.2013 Díky ti ![]() ![]() RE: Pečeme ! - Lyrel Luna Eclipsed - 03.02.2013 jestli zvládáte angličtinu, koupila jsem v austrálii tři knihy o cupcakes a jsou tam hezké recepty, pár jich sem ůžu dát A dvě fotky z přednášky od xsofta ![]() ![]() ![]() RE: Pečeme ! - May - 04.02.2013 (03.02.2013, 23:04)Nessie Napsal(a): předpokládám, že smetana se dá vyměnit za mléko. Jasně (pokud možno ne odtučněné), to je tuším i původních receptech smetana/podmáslí je snaha o další zjemnění těsta... (03.02.2013, 23:33)Lyrel Luna Eclipsed Napsal(a): koupila jsem v austrálii tři knihy o cupcakes a jsou tam hezké recepty, pár jich sem ůžu dát Určitě dej. ![]() RE: Pečeme ! - Nessie - 04.02.2013 Tak jsem dnes nakoupila ty formičky, košíčky, barviva, zdobení, lentilky a další blbinky. Zítra se asi do toho pustím a už se nemůžu dočkat, až to všechno spálím, protože mám plynovou troubu! ![]() RE: Pečeme ! - Lyrel Luna Eclipsed - 04.02.2013 juhuuu, tak hlavně udělej spoustu fotek! RE: Pečeme ! - May - 04.02.2013 Plynová trouba... naštěstí mám elektriku, ale o slýchávám pravidelně strašidelné historky o plynových troubách... Držím palce! ![]() |