![]() |
Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát (/Vlakno-Kuriozity-v-oboru-IT-aneb-tam-kde-zustava-rozum-stat) |
Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Dumbass_CZ - 28.01.2013 Zdravím vás, mí přátelé ![]() Jak pak čtu, s pířvalem dalších nových bronies se tu rozšiřuje také skupina IT odborníků. Proč zakládám tohle téma ? IT je docela nuda (Pokud nepočítám vývoj. Vždy se těším na novinky nových procesorů a dalších komponent - už se těším na procesory uhlíku ! Vysoké takty bez potřeby chlazení ![]() Začnu třeba já, a to pár příběhy z mého mládí - aneb, když začátky s počítači, tak z druhého konce 1) KaBOOOOOM Můj úplně první velký zážitek byl z mého krátkého mládí - Bylo mi tak 4-5 let, a hrál jsem si poslušně s ameryčákama v pokoji. Vrum vrum, vrrrrr urrrrr eeee bum prásk ... mno, a když tu najednou ... BOOOOOOOOOOOM, rána jak z děla, mno, alespoň pro mě. Opravdu jsem se lek. Bylo to od sousedů. Otec okamžitě k nim vystartoval, a z mé zvědavosti a dumbovosti jsem ho pomalu následoval. Když jsem šel po schodoch, po schodoch, poznávam poschodia ... tak jsem uviděl, jak sused před dveřami zděšeně hudruje s mým taťkou. Pak šel cítit ten smrad, obrovský smrad .... ano, vybuchly kondíky ![]() ![]() 2) Ono to nechladí ! Jednou k taťkovi přišel pán - s tím, že se mu prý počítač pořád vypíná. I když taťulda není žádný It technik, tak o nich trošku ví, ale pro lidi stačí, že je to elektrotechnik ![]() ![]() ![]() 3) Když se člověk nasere Na prvním stupni jsem chodil do družiny, a s tou jsme vždycky chodily ven - do parku u Futura. Jednou, když jsme tak s družinou šli do parku, brali jsme si to okruhákem kolem paneláků, a co se nastalo. Najednou na zem dopadla základní deska ! Po chvilce úžasu, co se to stalo začaly pršet i nějaké karty. to jakýsi debil z paneláku házel komponenty z okna ! Byla sranda sledovat, jak se všechny ty součástky rozlétavají na kusy. Ale co kdyby to někomu dopadlo na hlavu ! Hlavně ten CRT monitor, klávecnice a myš co pokračovaly! Vždyť někoho mohl zabít ! Dál jsme nekoukaly, a šli jsme zpátky. Od té doby jsme tam tudy už nikdy nešly. 4) Fajnšmejkr v chlazení Jednou jsme tak s taťkou šli k jeho velkému kamarádovi (Nejen velké přátelství, on je opravdu velký i doopravdy ![]() ![]() Tak, toto bylo mých pár zážitků z dětství. Určitě zde někdy dopíši další, ale teď už není čas. Čao ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Geeshta - 28.01.2013 To já začal mám akurát IVT na gymplu, tam kde sem teď je to sto let za opicema, ale zasmál sem se, když sme začali s JavaScriptem ( a dál sem se zatim nedostal, neboť mě přičiněním rozsáhleho spiknutí donutily ukončit studium na BiGy ČB) a učitel vždycky zadal úkol, co to má dělat ve výsledku a mi na to museli přijít sami jak to napsat. A jak jsme tam mi začátečníci seděli a snažili se, někdo zavolal: Mě to zpívá! Všichni se seběhli a prohlížeč psal NaN NaN NaN NaN NaN...... Tož nic moc pro vás experty, ale já se zasmál. RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - niemand - 28.01.2013 Nevím, zda mohu taky něco přidat, nejsem IT ![]() ![]() 1) Já si jednou řikal, kam se mi ztrácí všechna černá v tiskárně a proč mi z ní lezou papíry jakoby poprskaný barvou.... Ona se ta barva ztrácela opravdu v tiskárně. Někde tam vypadla hadička a dopadlo to tak, jak to dopadlo: Bu i fixed it.... for two more copies... ![]() 2) Ještě v dobách dávno dávných jsem si za 1500 koupil GTA 3, jednoho dne si CDromka řekla, že si na tom spouštěcím CD opravdu pošmákne... a pošmákla si: RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Dumbass_CZ - 28.01.2013 Jn. Škoda, že také nemám fotky. Ta nálepka na tom Duronovi byla opravdu krásná ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - niemand - 28.01.2013 To já dokumentuju každou blbost, pokud nejde o softwarové anomálie, kterých jsem taky zažil hodně ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Azuliana - 28.01.2013 Jak ajťáci nahrazují lano Když jsem ještě bydlela s bývalým přítelem s jeho spolubydlícím v Tišnově, zbláznil se tenhle člověk do rogal. A jedno si pořídil. No, a rozhodl se, že je pro něj příliš cenné na to, aby ho nechal jen tak v kočárkárně, tak že ho dotáhne do bytu. Leč po schodech do třetího patra to nešlo... tak, že ho vytáhnou po lanu zezadu domu přes balkon. Bývalý měl lano v autě, jenže auto i s lanem tehdy bylo v servisu (jj, francouzský diesel se nemá rád s naší zimou). Tak začali řešit, co s tím... No, jediné, co se podobalo lanu, byl ethernetový kábl. Tak si můžete představit dva nerdy, jak tahají na ethernetovém kabelu do třetího patra přes balkon rogalo... škoda, že jsem se tehdy nenatočila ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Dumbass_CZ - 28.01.2013 Jááááj, to bych chtěl opravdu vidět ! ![]() ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Azuliana - 28.01.2013 Jo, bylo to velmi veselé ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Dumbass_CZ - 28.01.2013 Kurňa, škoda, že mám pro dnešek vypršené hodnocení ![]() RE: Kuriozity v oboru IT - aneb tam, kde zůstavá rozum stát - Azuliana - 28.01.2013 Tak to nech na zítra ![]() |