Audacity nahrává hudbu - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Technická poradna (https://bronies.cz/Forum-Technicka-poradna) +--- Téma: Audacity nahrává hudbu (/Vlakno-Audacity-nahrava-hudbu) |
Audacity nahrává hudbu - Fun1k - 16.03.2013 Dnes jsem si koupil konečně jiný mikrofon, než mám na headsetu a chci ho vyzkoušet tím, že bych něco zpíval. Ale když v Audacity zapnu nahrávání a zároveň si k tomu pustím hudbu (z YT nebo MP3), nahrává to spíše jí, než to, co jde do mikrofonu. Zkoušel jsem googlit, ale moc mi to nepomohlo. RE: Audacity nahrává hudbu - Artict - 16.03.2013 Musíš si nastavit mikrofon jako nahrávací zařízení (uprostřed nahoře vpravo od ikonky mikrofonu). Pak by to mělo brát čistě z mikrofonu. RE: Audacity nahrává hudbu - Fun1k - 16.03.2013 Zkoušel jsem to i v nastavení, mikrofon mi normálně nahrává, když nehraje nic jiného. A nevím, cos myslel, já mám nahoře jenom tyhle lišty a věci. [attachment=1710] RE: Audacity nahrává hudbu - Aldar - 16.03.2013 Zkus dát: Zobrazit-Toolbars-Panel zařízení nebo úpravy-Preferences-Devices-Nahrávání a device nastav na mikrofon. Nebo tak je to aspoň u mě Ale netušim, jestli můžeš nahrávat jak mikrofon, tak hudbu naráz. RE: Audacity nahrává hudbu - Fun1k - 16.03.2013 Já právě chci nahrávat jen na mikrofón, kdybych chtěl hudbu, tak si jí potom k tomu přidám. Nic takového jsem tam nenašel. RE: Audacity nahrává hudbu - Frolda - 16.03.2013 Co si nahrát jen hlas a hudbu dát k tomu v editovacím programu? RE: Audacity nahrává hudbu - Fun1k - 16.03.2013 To bych samozřejmě mohl, ale já chci mít možnost nahrávat také třeba když si hudbu pustím do sluchátek, abych měl takové to jakési vedení. RE: Audacity nahrává hudbu - Grunt - 16.03.2013 Nevím jaký máš operační systém, ale v nezávisle na systému budeš mít dva směšovače. Jeden pro nahrávání a jeden pro přehrávání. U přehráváním si musíš povolit PCM a naopak u nahrávání systémové PCM „zmutovat“ a povolit vstup z mikrofonu nebo line-in v závislosti na tom z čeho nahráváš. Nastavuje se to v systémovém směšovači (v Ovládacích panelech v systému Windows). Nahrávej jen hlas a výsledek s hudbou zmixuj (sluč do jedné tratě), předejdeš tak clippingu a jinému systémovému zkreslení. Hlavně se pak o výsledek nikde neděl ať někomu nezpůsobíš vážné psychické problémy. RE: Audacity nahrává hudbu - Fun1k - 16.03.2013 Explain like i'm Derpy. RE: Audacity nahrává hudbu - Aldar - 16.03.2013 Předpokládajíc, že máš Windows 7, tak klikni pravym na nastavení hlasitosti zvuku a dej zařízení pro záznam, tam by si měl mít minimálně mikrofon a [ideálně] už zobrazenej směšovač stereo, pokud ne, tak klikni pravym dovnitř tohoto okénka a dej zobrazit jak vypnutá tak odpojená zařízení. Pak by si měl mít v Audacity možnost nastavit si jako vstupní zařízení právě směšovač stereo, ten je k tomu, že ti nahrává veškeré zvuky, který vydává počítač [tj.: To co slyšíš ve sluchátkách], tim si nahraj hudbu, jediná nevýhoda je, že audacity umí nahrávat jenom z jednoho vstupu zároveň, takže ti na směšovač nenahraje vstup z mikrofonu a naopak. Nahraj si písničku, kterou potřebuješ prostě tím, že si jí pustíš zatím co nahráváš. Potom si přepni vstupní zařízení na mikrofon, nahraj si svůj zpěv. Celý to vyexportuj a máš hotovo |