![]() |
Fotografování - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Fotografování (/Vlakno-Fotografovani) |
Fotografování - Andy FoxHoof - 16.11.2013 Máte rádi focení? Baví Vás to a rádi byste se pochlubili svými fotografiemi a podělili o zkušenosti? Tak tady je to pravé místo pro fotografy. Ať už fotíte mobilem, kompaktem či nějakou zrcadlovkou, nebojte se pochlubit. Portréty, krajinky, architektura či sport? Focení je jen na Vaší fantazii a té by se neměly klást meze. Tak tedy hurá na fotografování! ![]() RE: Fotografování - Baterka - 17.11.2013 ![]() Makro fotografie. Virus. Čistota. ![]() ![]() Fialová duše.(nebo taky pracovní název lustr) ![]() Osobně mě baví makro. Na da ke stažení ve vysokém rozlišení. (jako tapeta na pc, mobily atd) RE: Fotografování - Dreit - 17.11.2013 Dřív jsem fotíval víc, takže něco z archivu (DeviantART) Experimentoval jsem s HDR, panoramatickou fotografií, dlouhou expozicí a jejich vzájemnou kombinací. Na spojování panoramatických fotek používám Hugin (bohužel v tom přestalo fungovat spojování HDR fotek), na tone-mapping Luminance-HDR (tehdy ještě qtpfsgui) a většinou fotím foťákem Canon PowerShot A550, podle potřeby (HDR) s CHDK firmware. Snad všechny fotky jsem fotil bez stativu, jednoduše protože jsem ho tehdy neměl. Proto je část z nich rozmazaná a těch pár ostrých (nádraží/náměstí) jsem fotil tak, že jsme pokládal foťák na všechno, co bylo zrovna poruce (sloupky od plotu apod). Dávám do spoileru, protože je toho víc (já vím, kvantita se nerovná kvalitě) a vzhledem k množství dávám jen náhledy. RE: Fotografování - Cocodrillo - 17.11.2013 Nejradši mám konceptuální fotografii a taky focení zvířat. Teď ale fotím už jen když někam jedu. Mám ale v plánu zařadit konceptuální fotografii do maturitní práce tak uvidíme. Něco málo: ![]() RE: Fotografování - czAdamV - 17.11.2013 Mě kámoš nedávno taky dotáhl k focení. Moc toho nafoceno nemám, ale baví mě dělat pokusy s dlouhou expozicí, jako je něco takového: ![]() @Cocodrillo: Pěkná sbírka kostek ![]() RE: Fotografování - Dreit - 17.11.2013 Já držím ISO trvale na 80 a jen výjimečně ho o trochu zvednu. Bohužel Canon A550 toho o moc víc nastavit nedovolí ![]() ![]() RE: Fotografování - czAdamV - 17.11.2013 Tak já můžu fotit rozumě tak do ISO 400, ale radši mám pořád 200. V extra dlouhých expozicích i 100 (minimum), právě kvůli hot pixelům. Docela závidím lidem s full-frame, tam fotíte na ISO 1600-3200 a nemusíte se bát šumu ![]() RE: Fotografování - Blue Storm - 17.11.2013 Nemám bohužel tak vymakaný stroj, aby to byly čisté snímky. Leč baví mě hodně focení a pokud je nějaká pěkná příležitost, tak zmáčknu spoušť ![]() Koně Příroda Různé RE: Fotografování - Andy FoxHoof - 17.11.2013 Já zatím nic pořádnýho na focení nemám, ale jak se říká, i sebelepší foťák nedokáže udělat dobré fotky bez správného fotografa (Aspoň se mám na co vymlouvat ![]() ![]() Foceno mým mobilem na začátku letošních prázdnin ![]() Ale na Vánoce by se snad mohlo pod stromeček dostavit na focení něco lepšího ![]() RE: Fotografování - Melgarh - 17.11.2013 Mmh nikdy jsem se nedostal k dobremu foceni, DSLRko jsem si dlouho chtel poridit ale zustal jsem u Canon Powershotu ktere jsem si vymazlil do svych manualnich funkci. Ale i se solidnim kompaktem se da pracovat ![]() Fun fun se zelvou: Zelva otravuje: Troska post-processingu s ohnickem: DevArt Fire - Fresco tool |