Discordianův šuplík - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +---- Fórum: Tvorba členů (literatura) (https://bronies.cz/Forum-Tvorba-clenu-literatura) +---- Téma: Discordianův šuplík (/Vlakno-Discordianuv-suplik) |
Discordianův šuplík - Discordian - 07.11.2014 Znáte ten teorém o nekonečnu opic, které budou nekonečně dlouho mlátit do nekonečna psacích strojů a časem jedna z nich vyprodukuje kompletního Shakespeara? Nechci se vychloubat, ale myslím si, že vydám za hodně opic a hodně psacích strojů. Sice jsem zatím neměl nekonečně dlouhý čas, ale časem třeba i ten Shakespeare bude. PONY TVORBA Ponídky Celestia Regina Noctis [WARNING] S3 headcanon Příběh ze života princezen zasazený těsně za epizodu Magical Mystery Cure. Jak ono to s tím kouzlem vlastně je... Semper Fi Epizoda A Canterlot Wedding zachycená z pohledu vojáků dohlížejících na klid a mír v ulicích. Ano, oblíbená vojenská tematika. Jen v ní chybí portál mezi Equestrií a světem lidí a parta broníků s kalašnikovy... třeba příště. -pozn. autora: V době, kdy byla sepsána většina povídky, se zrovna na fóru bouřlivě debatovalo o vymáhání pravidla proti násilí u povídek. Někteří autoři přesunuli svou tvorbu jinam, já se rozhodl pro trochu jiné řešení. V povídce jsou tedy části, které... by teoreticky mohly znamenat i něco trochu jiného, pokud by si to tak čtenář přál. Soumračná elegie Má pony prvotina. Temný příběh o síle přátelství a... oběti. Ale ne, není to až tak drastické, jako to zní. Slibuju. Ponezie Luna Hejtr Sonda do života běžného hejtra Welcome Haiku Luna Flight Derpy Celestia Cutie Map [S5 spoiler] Library Crystal Palace [S5 spoiler] Fluttershy's cottage Spike poslední dobou NON-PONY TVORBA Próza bezejmenná Kraťičký útržek inspirovaný snem. Mikropovídky Před pár lety jsem narazil na takovou zajímavou soutěž. Jednalo se v ní o sepsání scifi "mikropovídky" o maximální délce 100 znaků. Napadlo mě sem hodit výběr z mých příspěvků, třeba to někoho zaujme a můžeme si zkusit udělat obdobnou challenge i tady na fóru. Poezie Intertwined Cirkus Síť Servitor ZÁPISKY Z LÁHVE Sekce myšlenek a zápisků vzešlých z láhve. Rozřešení záhady, jestli to byla láhev před staletími vyhozená do moře či láhev mnohem novější, obsahující opojný mok, nechávám na čtenáři. TLDR verze- skládka roztodivných vývržků mého mozku, které se už prostě jinam nehodily. O velkých mužích a malých ponících Za své působení na fóru jsem tuhle svou teorii na téma proč jsou bronies povětšinou chlapi už několikrát zmínil, ale asi už přišel čas, abych ji někde vyvěsil (snad) v jednom kuse. RE: Discordianův šuplík - Aurora Porpra - 09.11.2014 Reakce na první povídku: [spoiler: Takový veselý pohřební příběh jsem nezažila!] Velmi dobrý nápad, miluji nečekané zvraty. Podobný princip má Arosisova povídka Šestkrát a vždy poprvé. Reakce na druhou povídku: No u princezny Celestie! Nebo Luny? RE: Discordianův šuplík - Discordian - 11.11.2014 Díky za odezvu, aspoň ty shluky slov pak nevypadají úplně zbytečně RE: Discordianův šuplík - Nikolkax3 - 11.11.2014 U první povídky sem ze začátku málem brečela, fakt nekecám, málem mi tekly slzy hlavně u té básničky od Fluttershy Ale u konce jsem se taky trochu zasmála A Aby toho nebylo málo polila jsem si sešit když jsem se chtěla naít a dočetla to U druhé jdi mě opravdu překvapil....Ten konec....Ten popis mě vážně uchvátil, začala jsem číst slovo od slova pozorněji a snažila se ještě líp proniknout přes slova do příběhu a přes příběh do pocitů které byly vyjádřeny....Smekám před tebou Dokonce jsem si nevšimla ani žádnejch chyb Ale to nemůžu ani zmínit protože já si chyb ani nevšímám Hodně štěstí do života přeje Královna Ponožek Nikolka RE: Discordianův šuplík - Discordian - 26.01.2015 Přidána ponídka Semper Fi. Prosím hlaste připomínky a chyby, tady jich bude jak maku RE: Discordianův šuplík - Discordian - 30.01.2015 Čte to vlastně někdo? Nějak ta tvorba zdechává. Anyway přidal jsem pár kousků non-pony experimentů do jedné staré soutěže. RE: Discordianův šuplík - Frolda - 19.02.2015 Ponídka , dobrý. Nedával bych do české povídky moc angličtinu. Ačkoliv vymyslet něco na VIP je těžký Narážka na brouníky pobavila. Jinak já jsem docela spokojen. Něco takového mi na svatbě chybělo a jsem rád, že se Equestrijské vojsko činilo a nestojí vše jen na Elementech (Btw. ke komentářům, však se to teďka bude měnit. Více rozumných komentů neznamená jen víc adidas, ale i víc odezvy a rozvoj lit. sekce ) RE: Discordianův šuplík - Discordian - 23.02.2015 Jo, to bylo hlavní motivací. V poničí společnosti je toho tolik... ale v seriálu všechno stojí a padá na Elementech a ti, kteří se musí pokoušet ty problémy řešit jen vlastní silou a na kterých nejspíš stál osud země celých těch tisíc let od epochálního výletu princezny Luny na měsíc, nedostávají absolutně žádný prostor ani příležitost vykázat alespoň snahu o zvládnutí situace, což tak trochu saje. RE: Discordianův šuplík - Discordian - 09.04.2015 Rozhodl jsem se trochu rozšířit záběr svého literárního snažení, proto sem vkládám dva kousky svých prvních pokusů o ponezii. Luna (Cimrmanův verš) Luna (haiku, anglicky) RE: Discordianův šuplík - Keranis - 09.04.2015 Ooo, haiku Velmi pěkné, taková kraťoučká modlitba. Jenom mě trošku rozhodila ta chybějící velká písmena. |