Moral lessons mimo MLP - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: Generální OffTopic (https://bronies.cz/Forum-Generalni-OffTopic) +--- Téma: Moral lessons mimo MLP (/Vlakno-Moral-lessons-mimo-MLP) |
Moral lessons mimo MLP - xsoft - 25.07.2015 Mate par prikladu na "moral lessons"? A nejsou z MLP? Super, hodte je sem: (prvni) http://www.tickld.com/x/jaw/6-management-lessons-that-everyone-should-know RE: Moral lessons mimo MLP - Jamis - 28.07.2015 Tohle už tudy taky proběhlo - dobrá připomínka, že vzdor všemu, co se člověk dočte, nebo vidí, pořád platí že "most people are good people" Velmi často stačí hodně málo na to, aby byl den mnohokráte lepší prostě jenom tím, že se lidé projeví jako lidé s kapkou laskavosti. Byť nemám moc času, na něco podobného si tu chvilku najdu. Stačí někoho neznámého pozdravit a i v Praze je vidět, jak každý roztaje, když se na něj pro změnu usmějete a prohodíte s ním pár slov, než zase půjdete vlastní cestou a už se nejspíš vícekrát neuvidíte. RE: Moral lessons mimo MLP - D.K. - 30.07.2015 Drazí Bronies, dnes jsem se naučil, že když něco chcete, za žádnou cenu neváhejte a běžte do toho. Nečekejte na další den, protože vždycky vám někdo šlape na paty, i když se to nezdá. Naneštěstí jsem se to musel naučit tou horší cestou, ale z chyb se učím celý život. RE: Moral lessons mimo MLP - Iluzon - 30.07.2015 Na nedávném "suddenly sraze" v Košicích vytáhl najednou Sei mobil a začal číst citáty z Bible. O přátelství. Vtipné je, že sem tam byl mezi nimi jediný věřící . RE: Moral lessons mimo MLP - Jamis - 30.07.2015 (30.07.2015, 15:15)D.K. Napsal(a): Drazí Bronies, Osobně neznám nikoho, kdo by se tohle moudro naučil tou jednodušší cestou ale je fakt, že jak to jednou zjistíš, pak padne v životě mnoho bariér. RE: Moral lessons mimo MLP - Fun1k - 31.07.2015 Já nejsem imunní vůči hněvu, strachu, cynismu ani smutku, jsem "jenom člověk". Ale když jsou těžké myšlenky, ocením větší perspektivu; přináší to jistou útěchu a zmenšuje to názorové rozdíly, které mám s ostatními lidmi, a připomíná mi to, že bych měl být laskavější. Chci tady přispět tímhle kouskem od Carla Sagana. Náhodou to bylo první, co jsem od něj četl, když to nějaký člověk linkoval na internetu, a potom jsem brečel půl hodiny. I po mnoha shlédnutích to na mě má silný účinek. Anglicky a s fotkou ____________________________________ Citace:Look again at that dot. That's here. That's home. That's us. On it everyone you love, everyone you know, everyone you ever heard of, every human being who ever was, lived out their lives. The aggregate of our joy and suffering, thousands of confident religions, ideologies, and economic doctrines, every hunter and forager, every hero and coward, every creator and destroyer of civilization, every king and peasant, every young couple in love, every mother and father, hopeful child, inventor and explorer, every teacher of morals, every corrupt politician, every "superstar," every "supreme leader," every saint and sinner in the history of our species lived there--on a mote of dust suspended in a sunbeam. http://www.planetary.org/explore/space-topics/earth/pale-blue-dot.html A tady s titulky pro anglicky nenadané ____________________________________ RE: Moral lessons mimo MLP - D.K. - 01.08.2015 Tak jsem opět něco v životě pochopil (i když toto bylo i v MLP). Když máte z něčeho strach, musíte tomu za každou cenu čelit. Pokud se tomu budete vyhýbat, budete z toho mít akorát větší obavy a tím víc se tomu budete vyhýbat, pořád dokola. Když se k tomu postavíte čelem, nastanou dvě možnosti. Buď zjistíte, že ten strach byl naprosto zbytečný, nebo zjistíte, že byl naprosto oprávněný. Obě možnosti jsou v pořádku, ale je důležité vědět, na čem jste. RE: Moral lessons mimo MLP - Jamis - 12.08.2015 Možná trochu drsné, ale rozhodně poučné a bez obalu. Dávám to sem především proto, že před pár lety jsem spadal přesně do té kategorie zoufalců (ti, kteří byli na přednášce na letošním FF vědí), které článek popisuje a mj. přečtení tohoto mě přimělo k tomu začít na sobě pracovat... a co se týče cosplay, to bylo podobné přičemž moje představa o "pracovat na sobě" byla tehdy úplně jiná... 6 drsných, ale pravdivých rad, které z tebe udělají lepšího člověka Není to samospásné, ani všeobjímající - a autor má velkou pravdu v tom, že se skutečnosti "Svět zajímá jenom to, co od tebe může získat" bude mnoho lidí bránit zuby nehty a další tenhle výrok pochopí úplně jinak, než byl zamýšlen (kdo se právě teď naštval a myslí si, že je to popření ideálů MLP, tak se plete - však si ten článek přečtěte; přátelství a pomoc je jedna z nejcennějších věcí, kterou můžete dát a ostatní od vás získat). Ti, kteří si to vezmou k srdci se můžou za pár let porovnat s těmi, co ve svém pohodlí zůstali - čeká na ně velmi příjemné překvapení. RE: Moral lessons mimo MLP - Mácaman - 12.08.2015 tak to je drsny clanek Nohavica zpiva: "svet fackuje te? tak mu to vrat!" a ja bych dodal: a az svetu tu facku vratis, tak mu dej jeste pesti a kopni ho do bricha, a co z nej zbyde, tak si namaz na chleba k snidani... RE: Moral lessons mimo MLP - Jamis - 13.08.2015 Jednoduchá otázka: po čem vlastně toužíte? Co byste chtěli dělat, kdyby peníze nebyly překážkou? (video s českými titulky) Citace:What do you desire? What makes you itch? What sort of a situation would you like? |