![]() |
Záporáci - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: My Little Pony (https://bronies.cz/Forum-My-Little-Pony) +--- Fórum: Všeobecná diskuze (https://bronies.cz/Forum-Vseobecna-diskuze) +--- Téma: Záporáci (/Vlakno-Zaporaci) |
RE: Záporáci - Mácaman - 21.10.2015 Elevea> na to ti muzu napsat, ze co je stovkami let overene, nemelo by se menit ![]() RE: Záporáci - Blue Storm - 21.10.2015 Škoda, že jsem narazil na tohle vlákno o půlnoci, kdy jsem šel spát. No nic. Zpětně bych reagoval na Rini ![]() Nightmare Moon - Ale NMM přece netrvalo 1000 let se polepšit. ![]() ![]() Jenže! NMM byla vytvořena samotnou princeznou Lunou. V té době se přeci Tia a Luna chopili vlády nad Equestrií a jejich talenty jim ukázaly, co mají dělat. Ano. V prvním díle jsme slyšeli, jak Luna byla zahořklá nad tím, že při její vládě poníci spí a nevychutnají si tak její nádhernou noc. Pak jsme se díky Zecořině lektvaru mohli podívat do minulosti na to, jak se Luna proměnila v NMM. Ale to už byl důsledek jejího hněvu. Nikde zatím přímo v seriálu nebylo řečeno kdy se to stalo. Kdy měla Luna ten spouštěč toho, aby měla myšlenky na temnou stranu. Podle mého byla Luna až moc mladá a nedovedla ještě pochopit svou úlohu v roli vládkyně noci. A to ji pak vedlo k tomu, stát se protivníkem své sestry. Discord - Od samého počátku Equestrie to je bůh Chaosu a tím už zůstane. On se chtěl vlastně jen bavit, avšak na úkor poníků, kterým to ubližovalo. Proto mu Luna s Tiou museli nasadit kamenný úsměv na tak dlouhou dobu. ![]() Jenomže on má velkou vnitřní sílu, kterou měl jen na páchání zlých věcí ve svůj zábavný prospěch a Tia moc dobře věděla, že bude jednou k užitku ( To on dal Twili ten poslední dar z pravého přátelství, že se ani po tom jeho zaváhání s Tirekem, k němu neobrátila zády a brala ho už jako jednoho z přátel. ) Proto Tia dala Mane 6 a zvláště Fluttershy úkol, aby mu ukázala i jinou cestu, na kterou se může dát. A on to pomalu pochopil. Nikdy neměl žádného kamaráda na kterého by se mohl obrátit a komu by mohl důvěřovat. Až do teď, kdy to světýlko jménem Fluttershy, osvětlilo jeho cestu tmou. Sice v tom ještě neumí chodit ( viz Tree Hugger a jeho žárlivost na ni, která tu velmi klidnou kobylku poslala málem do jiné dimenze ![]() ![]() Sunset Shimmer - Žačka u samotné Celestie a to už musí něco znamenat. Ale měla svoji vizi, jak pokračovat dál. Proto se rozhodla tak, jak se rozhodla. Odejít pryč z poníkovského světa. A tu je opět podobnost s předešlými záporáky. Pochopit, co je tou pravou podstatou v jejich životě a podívat se na to jinak a hlavně s pomocí někoho, kdo chodí v té světlé straně. ![]() Diamond Tiara - Ano. Od samého začátku pěkně zatápěla těm třem klisničkám, které neměly své CM. Ale nebýt jí, tak by se vlastně CMC nemusely vůbec dát dohromady. Byly i doby, kdy by ji většina bronies rádo vidělo válet se potupně a s ostudou v bahně mezi vepři. I já jsem tak nějak skřípal zubama, když jsem jí opět viděl, jak trápí CMC. Jenomže poslední díl s ní byl neuvěřitelným zjištěním snad pro všechny. A to byl právě pohled na její soukromý život, kde ona musela už od mala snášet ty řeči typu " Ty musíš! Ty musíš být tou nejlepší za každou cenu! Být IN ve škole, bavit se jen a pouze s těmi, kteří mají punc zlata a na normální poníky se ani nepodívat a spíš je zesměšňovat a urážet!" Ale aby poznala nějakou lásku a cit? To ne. Proto se chovala tak jak se chovala. A taky. Je to malé hříbě, které je ovlivňováno okolním světem, kterému musela říkat domov. Tyhle všechny aspekty se musí odrazit v jejím chování a bylo doslova neuvěřitelné, že právě CMC jí pomohly se podívat na svět líp. Podle mého to byly právě Sweetie Bell, Scootaloo a Apple Bloom, s kým si mohla poprvé povídat jako s obyčejnýma poníkama a při tom muzikálovém běhu Klubovna - Škola jí to všechno došlo. Že ony mají pravdu. Když pak své matce řekla, že to nejsou čistobočky, ale její kamarádky, věděl jsem už na 100% že Diamond Tiara je na úžasné cestě poznat ve svém životě i lepší věci. ![]() A tady se mi to tak nějak dělí. Na ty záporáky, kteří se polešit svým způsobem mohou ( díky okolnostem v jejich životě ) a na ty, co opravdu nemají ve svém srdci nic jiného, než čiré zlo a těm se prostě pomoci nedá. Equestrie je mírumilovná zem poníků, kde si každý zaslouží šanci stát se dobrým poníkem. I když svým, či jiným zaviněním skouzl na temnou stranu. Tohle je pravá podstata Equestrie. Pomoci jim. Jenomže pokud pomoc nechtějí a dále budou chtít ublížit, tak pak už nezbývá nic jiného, než se utkat v boji. Tirek se pod tíhou duhové síly opět dostal do Tartaru, Chrysalis byla odpinknuta magií lásky i se svou armádou někam do neznáma a Sombra? Jestli někde jeho červený roh nevyklíčí a nevyroste z něj další Sombra tak jako strýček Pompo v Arabele, tak se pod tím náporem Krystalové síly už asi nikdy nesloží dohromady. ![]() S příchodem páté série se tu ale objevil jiný záporák. Záporák který není žádnou královnou, či mocným stvořením. Je to prostě poník. Poník který podle mě má v sobě daleko větší zlo než kdokoli, kdo se objevil a to mě svým způsobem trochu děsí. ![]() A tou je Starlight Glimmer. Tohle raději napíšu do spoileru, protože to je jen má teorie na její osobnost a nemusí se shodovat s vaším pohledem na ni. ![]() Proto si myslím, že Mane6 bude čelit tomu největšímu zlu, se kterým se setkali. Nevím totiž, zda zrovna Starlight Glimmer je ten typ poníka, který by se chtěl polepšit. Re: Záporáci - Helke - 21.10.2015 Tva teorie ohledne Starlight je rozhodne zajimava a když se nad tim človek jen trochu zamysli tak je i docela možná. Uprimne se tešim na dalši dily jestli je ta tvoje teorie pravdiva. Jinak diky prave mam tolik materialu na premyšleni, že asi do rána neusnu. Odesláno z mého ALCATEL ONE TOUCH 991 pomocí Tapatalk 2 RE: Záporáci - Blue Storm - 21.10.2015 Jóó Helke. To mě bude zajímat taky. A upřímě bych byl rád, kdybych se v tomto ohledu a mé teorii mýlil, neměl pravdu a byla by to jen a pouze má fantazie. RE: Záporáci - btour - 21.10.2015 Blue Storm, pekne napisané aj to o Discordovy, ties mám podobný názor bol vo svojom kolečku a nedoslo mu že sa to dá aj inak, ze tým robí zle Bol spokojný sám zo sebov a to mu stacilo. A spojleru som uveril hh uvidime čo príde RE: Záporáci - Mácaman - 21.10.2015 Blue Storm: tva teorie ohledne SG se mi moc zamlouva, mam podobnej headcanon, jen s mensim rozdilem, a to tim, ze se nedomnivam, ze vesnicka existovala jen proto ze [spoiler: SG nevedela co, ma delat s ponikama bez CM, tak jim udelala lagr, ja si myslim, ze to byl takovy "model" Equestrie pod její vladou, ale to je zas jenom moje teorie... ![]() RE: Záporáci - Blue Storm - 22.10.2015 Mácaman: Však ano. V pohodě ![]() RE: Záporáci - Žeryk - 22.10.2015 Twilight už použila destrukční kouzla na Tireka ne ![]() RE: Záporáci - Blue Storm - 22.10.2015 Na Tireka se použila Duhová magie, která ho dala opět na místo malého kozlíčka a šup s ním do Tartaru. ![]() ![]() RE: Záporáci - Helke - 22.10.2015 Blue Storm: Jeryk má ale pravdu, duhová magie sice přeměnila Tireka zpět v malého kozlíka, ale v prvním souboji s Tirekem Twilight používala destrukční magii. |