![]() |
Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: OffTopic (https://bronies.cz/Forum-OffTopic) +--- Fórum: PC a konzolové hry (https://bronies.cz/Forum-PC-a-konzolove-hry) +--- Téma: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace (/Vlakno-Baldur-s-Gate-a-jine-D-D-herni-adaptace) |
Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Acoustic - 14.07.2012 Tak co, kdo z vás ještě občas zahraje jednu z těch klasik (Icewind Dale, Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Planescape: Torment..), nebo si na ně aspoň jednou za čas vzpomene? ![]() Stručnější popis - Hry (RPG) založené na pravidlech Dungeons & Dragons 2. , 3. nebo 3,5. edice. Vyznačují se hlubokým, epickým a propracovaným příběhem, volností pohybu, skvělejma dialogama mezi postavama a řekl bych že možná trochu "hardcore" hratelností - zapnutý friendly fire, fireball s velkým poloměrem exploze a to, že se nezobrazuje oblast kterou zasáhne způsobí hodně nechtěných ztrát v partě. ![]() Teďka ke konci léta (někdy v září, podle posledních informací) by měl vyjít Baldur's Gate: Enhanced Edition. Remake starého BG, pár bugfixů, trochu nového obsahu, vylepšení stávajícího systému a tak podobně. Grafika zůstane nedotčená. V rukou to mají docela osvědčení vývojáři z Beamdog studios. Těším se jak malej. ![]() RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Drakasin - 15.07.2012 Včera (jelikož je po půlnoci ![]() RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Acoustic - 15.07.2012 Přes 100 hodin..? Tak to nevím, mě to zabralo vždycky tak okolo 40h, ale je fakt že PS:T jsem s Unfinished Business nehrál. Jen BG a BG2, ale co vím tak tam toho přidaného obsahu moc nebylo. [spoiler: Aby ses dostal do té věže, pokud si dobře pamatuju, tak ti o ní nejdřív musel nějaký chlapík říct (na tržišti byl, myslím) a potom bylo důležité "nechtít se tam dostat", a podle toho volit odpovědi v jednom nebo dvou dialozích. Možná už mě ale paměť klame, PS:T jsem naposled hrál před nějakou dobou. ] Morte je jedna z nejlepších postav který jsem kdy ve hrách potkal, dokonale otravnej, vtipnej a vlezlej. ![]() RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Drakasin - 15.07.2012 Icewind Dale je spíš, jako když si vývojáři z Black Isle sedli ke stolu, kde dlouho hráli D&D 2nd edition a pak to splácali dohromady jako hru ![]() Deionarrin příběh a její konečné:[spoiler: I shall wait for you in Death's Halls my love] Morte The Nameless One a jeho [spoiler: praktická a šílená inkarnace a ta původní, ta úplně první inkarnace.] Raven a její otázka: [spoiler: "What can change the nature of a man?" TNO: "Regret."] [spoiler: IGNUS! THAT CRAZY MOTHERF*CKER!] Ale vůbec plno toho je. Už se nemůžu dočkat toho BG: EE, abych vyzkoušel i ostatní klenoty RPG žánru. Jestli se to aspoň trochu podobá Planescape: Torment, pak ani nemusím říkat, jak moc u toho strávím času. A navíc to má být někdy teďkom v létě, ne? Takže plno času na to, abych to zahrál. Škoda jen, že to, od čeho jsou tyto hry odvozené ((A)D&D) se nikdy k nám nedostaly. Chtěl bych si někdy zahrát s pár lidma D&D v Planecape prostředí... Re: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Acoustic - 15.07.2012 Naprosto souhlasím! PS:T je kniha podaná formou RPG, nezapomenutelné dílo. IWD je zase akční a plný bojů, a tak poněkud zapomenutelnější. Oboje má svoje klady, ale pro mě je příběh vždy důležitější než frekvence potyček. BGEE má vyjít ke konci září, a vyjde formou digitální kopie a collectors edition která se bude objednávat přímo od developerů, na pulty obchodů se bohužel už nedostane... Má to taky epickou storyline a ty rozhovory, jéje! Ale PS:T je možná o něco hlubší, ale jen o málo. V BGI mi přišly postavy živější a přirozenější než v PS:T.(A)D&D v čechách je v pohodě dostupné, např. hodně k němu seženeš v Černém Rytíři. Já zvažoval že si koupím pravidla, ale nenašel jsem dost lidí co by si chtěli zahrát, tak jsem do toho zatím nešel. RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Drakasin - 15.07.2012 Pravda. Není moc lidí v mém okolí, co by chtěli zahrát něco takového, jako je (A)D&D. A asi kdybych si to koupil, tak bych si koupil 3.5 edition, prý 4.0 stojí za h*vno Re: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Acoustic - 15.07.2012 Jeden chlapík se kterým jsem se o tom bavil tak říkal že nejsou tak špatný jak se říká, ale že preferuje starší verze, právě třeba 3,5. Že se dost věcí změnilo, něco k lepšímu, něco k horšímu. Rozhodně to tak nezmrvili jako Dračí Doupě 2... Asi bych taky šel spíš do 3,5. Už jen dát dohromady grupu lidí a dobrodružství může začít! ![]() RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Drakasin - 15.07.2012 (15.07.2012, 23:30)Acoustic Napsal(a): Jeden chlapík se kterým jsem se o tom bavil tak říkal že nejsou tak špatný jak se říká, ale že preferuje starší verze, právě třeba 3,5. Že se dost věcí změnilo, něco k lepšímu, něco k horšímu. Rozhodně to tak nezmrvili jako Dračí Doupě 2... Asi bych taky šel spíš do 3,5. Už jen dát dohromady grupu lidí a dobrodružství může začít! Ano, ano... jenže čeští hráči starého D&D jsou dneska velmi vzácná komodita. Zvlášť v takový ř*ti světa, jako je tohle město. Re: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Acoustic - 15.07.2012 To je fakt. Ale mohl bys vycvičit nové hráče starého D&D, jestli umíš přemlouvat lidi. ... Mě se to kecá, když žiju v Praze, kde bych nějakou partu dal dohromady asi i docela rychle ... RE: Baldur's Gate a jiné D&D herní adaptace - Drakasin - 15.07.2012 (15.07.2012, 23:39)Acoustic Napsal(a): To je fakt. Ale mohl bys vycvičit nové hráče starého D&D, jestli umíš přemlouvat lidi. To se říká, ale kdybys viděl lidi, kteří by mohli být ochotní, tak buď nejsou na RPG nebo mají zakrnělé mozky na něco takového, jako je D&D a jediné, co umí, je mluvit o "trávě" a vodních dýmkách, nebo ožralecké příhody, které se jim staly. |