16.03.2018, 18:54
(když se nad tím ale zamyslíte, mnohé tam má svoji logiku pěstování rostlin může být i mnohem devastující než chov zvířat na maso, pokud se dělá blbě)
http://www.peak.cz/sance-vegetariany-mas...idelnicek/
Jakmile to bude dostupné za cenu zvěřiny a chutnat podobně, nacpu se tím jako prase ale (syrového) tofu se kvůli tomu nevzdám.
(min. by tam měla být jistota 100% nezávadnosti - žádné bakterie nebo viry ze zvířat, což by mohli ocenit třeba jedlíci raw steaků a nebo tataráků)
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/na-...00853.html
(v některých částech světa by maso in vitro mělo být údajně v obchodech do konce letošního roku - momentálně snad za cenu 2200 Kč/kg*)
*) čistě interpolací, pokud se podařilo srazit cenu masa z 8.125.000 Kč/kg na 2k/kg během 3-5 let, znamená to, že během dalších 5 let klesne cena tohoto masa, pokud se rozjede skutečně masová produkce, na 50 haléřů/kg? To asi není moc reálné, ale otázka je, kde je ta hranice, kam až jde cenu stlačit, takže je dost možné, že vegani budou za pár let "bez práce" a běžní zemědělci a chovatelé se mohou začít bát - ano, včetně těch, kteří se živí např. pěstováním siláže