Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 9: Spike at Your Service
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Už od druhý série jsou dost nekonzistentní, měněj charaktery a věci na který jsme zvykí jenom aby jim vyšel gag, nebo aby se to hodilo do scénáře.
Je pravda, že tato epizoda byla poněkud slabší, ale pobavila mě rarity jak se pokusila pozřít Spikům výtvor.Rainbowlaugh
Tak víš jak, u mě je objektivní úsudek zastřen tím, že mi z oblíbené postavy udělali to, co z ní udělali. Víceméně jen kvůli pár forkům v jedné epizodě...
[Obrázek: h3F8F5043]
(30.12.2012, 15:00)Fun1k Napsal(a): [ -> ]To jen lidé jsou přehnaně kritičtí.

No já si myslel, že to podobně dopadne ještě než jsem měl dodívanou S1 a četl jsem o odchodu Lauren Faust z projektu. A jen si to díl od dílu víc a víc potvrzuju. Od konce S1 to jde docela z kopce, S3 sleduju už jen abych viděl jestli jsou schopni mě překvapit (což jsou, pozitivně, ale občas i hodně negativně). Takhle to dopadá vždycky když se vezme dobrý nápad (odstaví se od něj autor) a někdo se na tom pokusí třískat manu. Vždyť už Jirka Žára říkával:

Jiří Žára Napsal(a):Dobře rozmyšlená dynamika pohybu v dynamických akcích dokáže zásadním způsobem zlepšit dojem z virtuálního světa. Obecně platí, že kvalitní animace potlačí špatný dojem z nekvalitního vzhledu modelovaného tělesa, avšak obráceně to neplatí.

O kvalitním, nekonvenčním a zajímavém příběhu tohle platí ještě 10× více, animace klidně můžou být reallife-like. Tím nechci tvrdit, že to všechno stojí a padá na Luaren Faust, to určitě ne, i ostatním se musí přiznat kredit, ale můžeš udělat graficky zajímavou show jak chceš, 10 gagů do každého dílu a každý aspoň s dvěma operníma dramatama, pokud začnou poníci požírat „kapkejky“ a vychutnávat „tea parties“ dopadne to…jak to dopadne. S G3 jsou myslím dost dobře obeznámeni všichni. S1 byl na začátku hodně nekonvenční animák s dobře vyprávěnými pohádkovými příběhy (za sebe dodávám, že jsem viděl i jisté RPG prvky), sem tam nějaký gag a tak. S3 už se na můj vkus moc zaměřila z původní cílové skupiny malých dětí na…no na bronies. Takže když to vezmu všehovšudy, vlastně za to můžete vy. Kdyby jste nevznikli a byli jste potichu, tak se nic takového nestalo Twilightsmile A vůbec to nepovažuju za přehnanou kritiku (s tím teprve můžu začít).
Já nevím, jestli jsem moc hloupý, ale nějak nedokážu rozlišit rozdíl mezi S1 a S2. V S1 bylo poznávání charakterů a Equestrie intenzivnější prostě z toho důvodu, že vše bylo nové. V průbehu S1 se nám utvořila většina univerza FiM, a proto v S2 museli zapracovat hlavně na dalších příhodách, které do něj zasazovali.

Plně souhlasím, že v S3 se už dost zaměřují na dospělou část fanoušků. Ale já to nepovažuju za špatnou věc. Líbí se mi, že je v seriálu vidět vliv fandomu - různé vtípky, co v komunitě vznikly, jsou nyní částečně kanonizovány (např. vyfukování prstů bylo přímým shoutoutem pro bronies), a také mírný fan-servic dle mého neuškodí. S3 se také stala více intenzivní, mě připadaly "klidné" jen 2 poslední epky.

Mělo by se nezapomínat na to, že oficiálně je to pořád seriál pro menší osmi let. A doufám, že se to podaří vyvážit do budoucna.
(30.12.2012, 18:07)Fun1k Napsal(a): [ -> ]Já nevím, jestli jsem moc hloupý, ale nějak nedokážu rozlišit rozdíl mezi S1 a S2. V S1 bylo poznávání charakterů a Equestrie intenzivnější prostě z toho důvodu, že vše bylo nové. V průbehu S1 se nám utvořila většina univerza FiM, a proto v S2 museli zapracovat hlavně na dalších příhodách, které do něj zasazovali.

Na příběhu v S2 Lauren Faust ještě pracovala (třeba Return of Harmony) ale do konce série přestala. IMHO ten přechod nebyl ostrý, ale pomalý a je to v tom vidět (začalo to koncem dopisů a pokračovalo dál).

(30.12.2012, 18:07)Fun1k Napsal(a): [ -> ]Plně souhlasím, že v S3 se už dost zaměřují na dospělou část fanoušků. Ale já to nepovažuju za špatnou věc. Líbí se mi, že je v seriálu vidět vliv fandomu - různé vtípky, co v komunitě vznikly, jsou nyní částečně kanonizovány (např. vyfukování prstů bylo přímým shoutoutem pro bronies).

Filmy obsahující Stýva Seagala nebo Jean-Claude Van Damma se též zaměřují na dospělou část fanoušků.

(30.12.2012, 18:07)Fun1k Napsal(a): [ -> ]Mělo by se nezapomínat na to, že oficiálně je to pořád seriál pro menší osmi let. A doufám, že se to podaří vyvažovat i do budoucna.

No to se dle mého názoru právě nějak extra nedaří.
Teď se hlavní dějová linie (pokud se to tak dá nazvat) už přesunula od poznávání přátelství (protože to už Twi celkem poznala) k nečemu důležitějšímu, ačkoliv ještě nevíme, co "next level of your studies" přesně znamená. Ale těším se na to, co se z toho vyklube.
Dopisy se pořád posílají, jen už ne u každé epizody.

Na filmy se Seagalem nebo JCVD se nedívám, ale ty se nemusí soustředit i na dětské publikum, takže to je něco jiného.

Podle mého názoru je to po těch šesti měsících jen šok, že to byla skoková změna poměru pozornosti na dospělé a děti, a ve skutečnosti to není tak moc markantní. Teď se to jen rozjelo, snad se to časem zase zklidní. Kdyby se to teď nedařilo balancovat, důkazem by byly nějaké prvky, které by děti traumatizovaly, a o žádných takových nevím. Arrivederci, já jdu něco hrát.
Vždy, když přemýšlím o téhle sérii, vybaví se mi jen jedno slovo - "nevyvážená".
Jasně, S1 i S2 měly slabé, průměrné i velmi dobré díly, ale celkově držely tak nějak víc pohromadě, byly konzistentní.
Tahle série mi připomíná jízdu na horské dráze, jednou nahoru, jednou dolů, strašně rychle to uběhne, strašně moc věcí se stane, ale když sesednete a ten adrenalin opadne, tak je vám buď lehce špatně od žaludku nebo si nepamatujete, co se vlastně dělo...
Ono je to také způsobené tím, že oproti minulým sériím je pouze poloviční počet dílů... Twilightoops
Doufám, že na S4 nebudeme muset čekat tak dlouho jako na S3.
Doposud všechny díly byly inspirací pro internetové memy, keré komunita na jejich základě vytvářela. Tenhle díl je ale vytvořený na základě už existujících internetových memů...a to není úplně ono.

Ale líbil se mi, to zas jo...(konečně sem pořádně viděl timberwolfy) ale doufám že další díly už z internetových memů vařené nebudou.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10