Bronies.cz

Úplná verze: Potenciální konec série FIM - jaký by měl být?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Friendship is Magic buď může běžet do konečna jako seriál Simpsonovi, a nebo jednou skončí v té podobě, v jaké ho známe. Je možné, že další série za 5 let bude stále v Equestrii, ale už s jinými hrdiny.. Jak by podle Vás měli tvůrci, pokud by k tomu došlo, současný seriál ukončit?

Dali byste přednost klasickému klišé "a všichni žili šťastně až do smrti", kde by postavy byly celou dobu více méně stejně staré, a seriál by jednoho dne prostě skončil s tím, že další osudy bychom si museli domyslet sami. Příklad: představte si, že série číslo 5 skončí dvojepizodou Canterlot Wedding.. vyřešeno, všichni jsou happy, sbohem..

Nebo byste upřednostnili, aby seriál dostal větší hloubku a postavy začaly stárnout? Aby se jednou např. Rarity vdala, Twilight si našla přítele, a samozřejmě ke konci bychom se s některým nebo všemi hrdiny rozloučili jak se patří.. narážím teď samozřejmě na různé fanarty, kde se Twilight na smrtelné posteli loučí s princeznou, nebo princezny odchází na věčnost a předávají vládu ostatním, nebo půjde o kompletní konec, kdy se celá mane6 objetuje pro vyšší dobro.. EDIT: ať už by jejich odkaz přežíval dál v jejich dětech a nebo jen v legendách..

Vím, že to pro některé bude silné kafe, navíc to bourá celý idealizovaný svět, a jistě by musel mí FIM jiné hodnocení než G, což se ovšem nedá časem vyloučit.. navíc máme dost dobrých příkladů (Sonic), kdy může postava "umírat" (ale i umírat), stejně tak se dá dobře vypořádat i se smrtí hlavních hrdinů.. u seriálů pro menší děti se také dost často lidé loučili se svými blízkými, které už nikdy neměli spatřit (Care Bears).

Jaký je tedy Váš názor?
Jak jsi to popsal, tak by se to mohlo teoreticky rozvijet stylem Big Bang Theory/Friends/atd.. kdy jsou vypraveny osudy jednotlivych hlavnich hrdinu, jak se rozvijeji, uci nove veci, potkvavaji nove poniky a starnou treba s novou rodinou a dostavaji se do zamestnani.

Z tohoto duvodu si osobne myslim ze byli pridani CMC, jako filler aby se pomalu vtesnili do nasich mysli a kdyby nebylo toho moc co vymyslet pro Mane-6 tak CMC prijdou na radu. Problem je, ze v momente kdy jeden z nich dostane CM, tak uz to cele zacne postradat smysl a tez to padne. Jedine kdyby navlekly dalsi vlakno novych postav pod to soucasne a pomalu a jiste je propletali udalostmi, tak by ten prechod mohl byt docela i "smooth".

Ukoncit to tou svatbou, to by bylo docela zariznuti, sice Pan Prstenu taky tak koncil a o to to bylo vice emocionalnejsi ale clovek pak dychtil po dalsim.. protoze k tem postavam prirostl k srdci. To same jako docteni dobre knizky.. nasledujici uz neni a to je vse, proste konec Twilightoops

Ale tim, ze mame jeste cele Gryphon empire a Hasbro prineslo Kone ze Saddle Arabia a ze kolem Equestrie je more a lode existuje, tak na svet typu z Game of Thrones by to mohlo vyjit coz by zajistilo takove mnozstvi lore materialu, ze Simpsons-style MLP by bylo FOREEEVER! Pinkiecrazy
Se skutečností, že by se můj vysněný svět měl někdy změnit nebo nedej bože úplně skončit, bych se nedokázal vyrovnat. Tak, jak je to teď, tedy bez konce, je to úplně ideální, protože to otevírá možnosti různým fanficům, u kterých se více méně počítá s tím, že budou končit všelijak. Představa rozdělení mane6 je pro mě naprosto nepřípustná. Bez Twilight, Rainbow, Applejack, Fluttershy, Pinkie, Rarity a konec konců i bez všech ostatních charakterů by MLP: Friendship is Magic úplně ztratilo svou magii. Hodnocení G bych tomu s klidným srdcem nechal, vždyť je to vlastně hlavní rys celého seriálu.

Dávám přednost tomu, aby Hasbro pokračovalo v produkci stejným způsobem, jako doposud. Myslím tím roztomilost, barevnost, všechno ve vektorech, nevinné zápletky, případně čas od času zabudovat do příběhu narážky na jiné seriály či věci z našeho světa. Přece právě kvůli těmto aspektům se do toho většina z nás beznadějně zamilovala. Kdyby Hasbro něco z toho změnilo, rozesmutnilo a naštvalo by si tím mnoho fanoušků po celém světě.

Co se ale se seriálem bude doopravdy dít, ukáže jen čas. Můžeme jen doufat, že vše zůstane při starém. „Běžet do nekonečna jako Simpsonovi“ je naprosto ideální scénář, ale obávám se, že toho, aby existovalo víc než sedm sérií, se bohužel nedočkáme.


Toť můj názor.

Host

Na jednu stranu je pravda, že bronies jsou zatraceně silný fandom, ale myslím, že to navždycky zůstane primárně dětská show. A skončí jako většina dětských show "Všichni žili šťastně a líp už nemohlo být."
Otázkou zůstává, kdy to bude, a zda si do té doby seriál udrží svoji kvalitu. Je dost možné, že po nějaké sedmé sérii budeme nostalgicky vzpomínat na kvalitní předchozí série a na nové a mizerné díly budou koukat už jen nejzarytější příznivci spíš kvůli animaci a nebo s utopickou vidinou toho, že se vrátí zlatý věk a epizody zase naberou kvalitu. Ve finále to vyšumí jako třeba LOST (taky epochální a teď už po tom neštěkne ani pes)
Pak je tu možnost dvě: plodit dokud to jde relativně kvalitní díla (simpsonovi)
A možnost tři: po několika sériích odejít se ctí jako třeba červený trpaslík.

Osobně doufám ve dvojku, případně trojku, ale bojím se jedničky...

EDIT: koukám, že než jsem to dosmolil, tak tu samou věc napsali další dva lidé nade mnou Rainbowlaugh
Je pravda, že by mohli seriál rozšířit o další království a postavy, stejně jako to mají i jiné původně dětské seriály, které se dělí na několik větví, a v některých nejsou hrdinové z těch ostatních téměř vidět.. něco jako by mohlo být prokládání díly Mane6 z Equestrie, a další skupinky z jiného králoství s občasnou návštěvou.. Otázka je, zda by to nebyl jen myšmaš, protože třeba o Griffonech toho nevíme nic, protože dokud hraje Mane6 cílený prim, tak se tam nic dalšího moc vtěsnit nedá, a Saddle Arabia? Zatím jen 1 minutová vata.. bude to někdy rozvedeno víc? Těžko říct.

S tím CMC mne to nenapadlo, ale něco do sebe to má.. možná, že časem CM dostanou, jinak byt to už začínalo být trapné.. je nějaký poník, co ho nikdy nedostane (kromě chyb)? Proč by zrovna tihle měli být výjimeční? Protože jejich sestry jsou Elementy Harmonie? To bychom si tu ale pěstovali rasu "nadponíků". Pokud to jsou kamarádky, tak by jistě získání CM nezpůsobilo katastrofu, ale naopak by otevřelo cestu k dalším společným dobrodružstvím.

Fakt že na konci Pána prstenů mi taky něco chybělo, ale to i u Star Wars 6.. jak pokračoval vztah Luka a jeho otce? atd.

Já právě patřím spíš mezi ty lidi, které původní seriály a filmy moc neuspokojí.. protože v momentě, kdy se na to začne nabalovat hromada fan materiálu, tak proti tomu vypadá ta oficiální, svázaná televizemi a hodnocením dost přízemně.. Klidně můžeme opět jmenovat: původní Satam Seriál vs. komixy (ale ty jsou oficiální). Lví král a např. fanouškovská Kronika Lví říše (příběh Taky mi zde přijde mnohem lépe než oficálně podané, že Scar přišel k jizvě od nosorožce).

Klidně bych ponechal G hodnocení a dál běžel v zarytých sériích, ale uvítal bych spin off pro alespoň teenagery.. doufám, že bude brzy MLP tak populární, že si to studia budou moci dovolit (nebo prodejte práva na tohle jiným studiím, které se toho nebudou tak bát). Fanoušci budou stárnout a doufám, že se najde víc lidí jako já, kteří by šli rádi víc do hloubky i za cenu nezměrného množství záporných emocí..
Teoreticky ten seriál a i postavy v něm obsažené tak nějak dospívají.
Koukněte se třeba na RD. V prvních sériích se mi zdá mladší a jakoby ztřeštěnější. No a teď se mi zdá, že je rozumější a klidnější.

Dříve či později přecijen příjde doba, kdy nastane konečná serie. Kdy se budeme loučit s Mane6, princeznami, hřebci i CMC. Proto bych byl rád za to, aby třeba CMC opravdu dostala své vysněné CM. Aby se třeba Big Mac opravdu stal výjimečným poníkem Cheerlee.

A vůbec bych se nebránil, aby se v konečném dvojdíle setkali záporáci a klaďasové v největším magickém boji, kde by Mane6 + všechny princezny a jednorožci, museli spojit své síly k ochraně Equestrie, která by byla za 5 minut dvanáct zachráněna.

Ale jak jsem psal ve svém vláknu: Co by jste rádi viděli v dalších dílech.
Spíš by to nemuselo být špatné,kdyby Mane6 byla opravdu v nesnázích a v poslední vteřině by se objevila Celestia s Lunou a pomocí spojené sesterské magie tak umocnili sílu elementů harmonie a tím tak porazili mocného nepřítele.
Pak o pár let později by procházela Celestia, Luna a malá hříbátka šesti poniček zahradou, kde by byly vystavené sochy těch nejodvážnějších poniček, které se postavili proti zlu. A byly by to jejich maminy....To by bylo krásné zakončení celé ságy o MLP FiM Twilightsmile
Zajímavá otázka, jak to skončí Ajsmug

No, nesmrtelné postavy, jaké jsi zmiňoval

Citace:představte si, že série číslo 5 skončí dvojepizodou Canterlot Wedding.. vyřešeno, všichni jsou happy, sbohem..

by nebylo nejlepší. Já se přikláním k tomu, že by se časem všichni vyvíjeli, i když to vypadá že zatím nestárnou.

Pokud jde o tohle:
Citace:kde se Twilight na smrtelné posteli loučí s princeznou, nebo princezny odchází na věčnost a předávají vládu ostatním, nebo půjde o kompletní konec, kdy se celá mane6 objetuje pro vyšší dobro
Osobně si nemyslím, že by princezny odešly dříve než seriál Pinkiesmile když už mají nejméně přes tisíc let.

Jestli by měly umírat hlavní postavy...no, je to americká pohádka pro mladé dívky, nikoliv japonské anime, kde postavy celkem běžně umírají. Ovšem není vyloučeno, že by někdo skonal, neboť v přátelství se musíme vypořádat i s "těžkými zkouškami charakteru"

O tom, jak bude příběh pokračovat ale my nerozhodnem a můžeme jen doufat, že ať už scénáristé, animátoři, režiséři a dabéři vymyslí cokoliv, zahřeje nám to srdíčka Ajsmug

A pokud jde o zakončení...no, uvedli jste tu příklad Červeného Trpaslíka. Ten seriál znám skoro nazpaměť, a jsem rád, že ho vysílali, a kdysi bych dal cokoliv za to, aby nepřestali nové a nové epizody...ale to nejde. Ne u hraného seriálu, kde herci pomalu stárnou a kdy už nic nezmůžou ani maskéři...ne tak u animovného Rainbowlaugh

MLP by klidně mohli produkovat až do skonání všech světů, protože brzy bude technologie tak dokonalá, že postavy nebudou muset mluvit herci, ale počítač, který bude mít hlasy uložené v paměti Ajsmug

Toť můj obšírný názor. Nechť toto požehnání nikdy neskončí.

P.S. Odkaz Dračích jezdců, skvělá tetralogie...četl jsem poslední knihu a neubránil se slzám. Paolini to napsal fakt dojemně a ta představa, že to je poslední díl...kdo to zná, tak takové pocity bych prožíval u posledního dílu MLP:FiM Raritydespair
(14.12.2012, 14:35)Blue Storm Napsal(a): [ -> ]Pak o pár let později by procházela Celestia, Luna a malá hříbátka šesti poniček zahradou, kde by byly vystavené sochy těch nejodvážnějších poniček, které se postavili proti zlu. A byly by to jejich maminy....To by bylo krásné zakončení celé ságy o MLP FiM Twilightsmile

I takhle bych si dovedl představit zakončení série, i když to naznačuje smrt hlavních hrdinek..
Jaká smrt?. Luna se Celestií by vyprávěli malým hříbatům o tom, jak před lety byla parta poniček, které v sobě měli mocnou sílu přátelství. Tak mocnou, že to pomohlo ochránit celou Equestrii před zlem.
V momentu, kdy by to jedna z nich vyprávěla, tak by se RD, AJ, Twi, Flu, PP a Rarity objevili za svýma ratolestma a s úsměvem by poslouchali příběh společně se svou rodinkou. Twilightsmile
No, to by bylo zajímavé Rainbowlaugh Jen aby RD měla maličké pegasy, nebo by ji kleplo Ajsmug
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16