Bronies.cz

Úplná verze: Star Wars
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yay, chci to vidět kvůli rovnoprávnosti  hereček při získávání  holywoodských rolí -  a kvůli tý robokuličce.
Disney je Blizzardem filmového světa. Blizzard vezme ověřený princip, upraví jej, dodá vlastní příběh, dodá pozlátko zastaralého grafického zpracování a voilá, máme úžasnou hru.
Disney to ale dělá trochu jinak. Nejdřív za těžké peníze koupí značku, najme scénáristu, režiséra a bandu herců, které zavalí penězi, potom použije technologie, které koupil v jiných studiích (a že jich v jeho spárech skončilo hodně) a nakonec to smíchá dohromady. Vyjde z toho to, co jsme viděli.
Jenže zatímco Blizzard svoje hry staví na tom, že vás postup baví, tady to je... No, napíšu to trochu jinak.
Víte, vzal jsem na to s sebou svoji máti a když jsme vyšli z kina, tak jsem se jí zeptal, jak se jí to líbilo. Ona normálně nemá a nevyhledává příležitost projít si pranýřem internetových spoilerů, takže nebyla afektovaná troly a jinými druhy internetové havěti. Přesto mi odpověděla větou: "Nebylo to tak špatný."
Tedy ne nějak závratné hodnocení. Spíše smířlivé, aby mi nebylo líto těch peněz. Hodnotu ale ten film má jinde. Původní Star Wars, víte, ten Star Wars, nad jehož scénářem strávil George Lukas skoro deset let (co vím), jehož realizace trvala dalších třicet let a který vypráví příběh Anakina aka Darth Vadera, jehož činy hýbaly celou galaxií a kterého nás scénáristi donutili nenávidět, odpustit mu, milovat ho a zase ho nenávidět... to byl ten Star Wars, na který jsme chodili do kina rádi a s nadšením.
Tenhle Star Wars prostě do té původní serie nepatří. Helma Darth Vadera tomu nepomůže. Je to skvělý film na to, abychom si jej pustili místo estrády při čekání na Nový rok s přáteli. Báječně se bude hodit třeba na koukání s přítelkyní, sami doma a tak, protože v takových okamžicích stejně nestojíte o to ten film dokoukat a začátek je hodně dobře postavený.
Ale když sáhnete večer sami doma do knihovničky, uděláte si praženou kukuřici, vybalíte sběratelské DVD a zasunete jej do mechaniky, bude to Star Wars: Epizoda VII?
No, někteří asi budou tvrdit, že jo. Já ne.
Je velký rozdíl, když film dělají fanoušci a když děláte film pro fanoušky. V tom druhém případě máte velkou šanci na invenci i propadák, ale dojde k posunu. V tom prvním případě se snažíte dodržet všechny normy. Výsledek je ten, že stín nepřekročíte, ale ani nepodlezete.
Anžto zarytý fanoušek EU mám chuť nacpat JJe do trash compactoru a poslat ho do Keselských dolů. Rainbowlaugh
Jak jsem již napsal. Zahodili EU kvůli většímu prostoru pro tvořivost a místo toho okopírovali čtyřku. Jde z toho cítit, že JJ, teda Jar Jar chtěl do jednoho dílu nacpat vše co chtěl v SW mít on. Neměli ho ke scénáři vůbec pustit. Je spousta lidí co dokáží napsat originálnější zápletku. Což dokázali autoři desítek knih. Timothy Zahn například.

Scény se vedou v duchu moderní hektické popcornové akční slátaniny. Místy to je docela vhodné, ale pokud je tak krátký střih po celý film, je to unavující a nepříjemné. Kdysi byla akce vyvrcholením děje. Dnes si to můžou dovolit a zakládají na tom celé filmy. Je to zhouba filmového průmyslu dnešní doby. Velký rozpočet se často rovná kámen úrazu.

A hudba? I v prequelové trilogii jsem si dlouho pamatoval ty epické melodie a chorus. Tady... mi to nějak uniklo. Slyšel jsem jen staré melodie. Mám pocit, že na to měl Williams nějak málo času nebo něco. Měl New Order vůbec nějakou ústřední melodii, měl ji Kylo Ren? Nepamatuju se.

Jinak jsem si ale Star Wars užil. Ten film je dobrý a opravdu se jim podařilo vystihnout spousty věcí a momentů podobné původní trilogie. Hlavní postavy jsou taky dost sympatické (to je čistě subjektivní, spousta lidem se záporak nelíbí, mě neurazil, co mě zarazilo je mladičký generál...*facepalm*, měl tam být veterán z původního Impéria, ten by měl teprv motiv a respekt! Třeba ála Gilad Pellaeon hraný Ptarickem Stewartem Rainbowlaugh ).
Design lodí je famózní a ten malý droid fakt super.

Určitě si na něj zajdu znovu!

Star Wars má rozhodně dobře najeto na hodně dobrou novo trilogii, ukáže se jen s odstupem času a s ostatními filmy jak to nakonec dopadne.

Sice to vypadá, jako bych tu jen hatil a myslel jsem si, že budu jeden z mála, je zajímavé zjistit, že spousta lidí mají podobné názory.
Závěry typu "1000+1 důvod proč se mi to nelíbí a nemělo by se to líbit nikomu" raději budu ignorovat, protože to nemá s významem diskuze nic společného. Píšu to z pohledu někoho, kdo do SW investoval víc času než občasný konzument tohoto žánru a zajímá mě, jestli si podobných "problémů" všimli i jiní. Nikomu nechci bránit v tom, aby si film užil. Jsem ale rád za jakýkoliv názor na film.
Je spousta aspektů, které se tomu filmu dají vytknout, stejně tak věci, co se líbí. Jen je mi prostě záhadou, že když už to má být zábava, tak mám z komentářů dojem, že diváci mají pocit, že film bude ušit přesně ma míru jejich vkusu a představě.

Mě to hodně připomíná diskuzi poté, co vyšel nový Star Trek film, kde restartovali celé univerzum a fanoušci to nakonec tak nějak zkousli. Nejspíš proto, že zapátrali v archivech a připomněli si co se strhlo, když přišla TNG (trička s nápisem "Kirk je můj kapitán a ten plešoun ať jde do pr***" nebyla zas tak neobvyklá), nebo když se začal vysílat Voyager, přišly komentáře "je to pěkný sci-fi, ale špatný Star Trek".

Podobně dopadly i Star Wars - prostě je to jiné a stejné už to imho (bohužel) nebude. Filmové společnosti se zaměřují na jiné (čti mainstreamové) publikum (asi proto, že je početnější a víc jim vydělává), protože když jim ujede vlak, tak skončí na dlažbě. Tvořit ve stylu rozšířené společenské poptávky je větší jistota zisku, což je - ať se to někomu líbí, nebo ne - cílem nahrávacích společností a jejich akcionářů. V dnešní době ve stylu "kup, zkonzumuj, zahoď a kup další" se ani není moc čemu divit.

Smutné na tom je, že tenhle přístup často hází ty hardcore fans přes palubu - ono to ale jinak dopadnout nemůže, protože fanouškem se člověk stane často pro detaily na kterých běžnému divákovi zas tak nesejde (bronies jsou školní ukázkou). A když změníte dojem, který dílo vyvolává, fanoušci se často trhají protože "už to není ono". Všichni se předhání co se velkoleposti a pompéznosti týče, takže Star Wars, které byly v době svého uvedení naprostý unikát, prorazily, aniž by někdo věřil, že budou mít úspěch (Harrison Ford je toho třeba příkladem). Dneska... no podobných nových věcí, co zaujmou, máte kolem sebe tisíce každý den, jen je mezi tím vším najít. Tak jedeme na vlně neustálého hype, kdy na konci už zbude jen ono "meh, čekal jsem to", když se přesně splní očekávání a když ne... tak si to zhrzení diváci vynahradí na Internetu. Adrenalin opadne, bouře ve sklenici vody se uklidní a celý proces se opakuje.
Elevea: "Disney je Blizzardem filmového světa"

jj, tak hlavni motivace Disneyho v tomto smeru je jesna - penize, money, prachy. S SW se poji obrovskej, fakt -sproste slovo- obrovskej merchendising, takze tim ze sbourali fancanon maji ted volnou ruku ve vymysleni veskerych moznych postav, robotu, emzaku, lodi, zbrani etc etc..., ktere se daji prodavat, natisknout na tricka, na kufriky na svacinu, povleceni etc etc...jen kolik tech kulatejch R2D2 se ted proda....
https://twitter.com/kylor3n

Tohle je docela dobrý Rainbowlaugh
Dík, je to vážně dobrý, docela jsem se nasmál Rainbowlaugh Nejvíc mě dostalo "I wish more words rhymed with darth vader I guess not every poem needs to rhyme" Rainbowlaugh
"dad the wookiee used all my garnier fructis" Rainbowlaugh Dík, Discordiane!
Taky k tomu napíšu něco víc Rainbowlaugh

Tento text bude obsahovat spoilery.


Možná bych měl začít tím, že jsem z generace, která vyrůstala na nové trilogii prequelů, tudíž, ikdyž jsem viděl původní trilogii a líbí se mi, dávám přednost té novější, prostě se mi líbí víc, víc mne zaujala a k tomu se bude stahovat i moje hodnocení nejnovějšího dílu.
Co si budu nalhávat, jelikož se EVII vztahuje spíš ke starším dílům, speciálně ke EIV, jak zde všichni omílají, tak jsem čekal, že to prostě nebude tak úžasné, jako EIII, z které jsem byl tehdy v 10 letech totálně unesený. Opak byl pravdou Rainbowlaugh Poněvadž EVIII mi smíchala dokonale starou klasiku s novými, úplně mega úžasnými efekty, což pro mě je naprosto epický výsledek.

Pak tu máme postavy a jejich příběhy.
Rey se mi líbí moc, a to není jen z důvodu, že je holka Rainbowlaugh ale kvůli tomu, že bych si jí dokonale dokázal představit jako rytíře Jedi se světelnou tyčí (dvoučepel), něco ve stylu Satele Shan z The old Republic.
Finn vypadá jako sympaťák, jsem docela zvědav na jeho další působení v dalších dílech.
O trojici starých známých se ani nemusím zmiňovat, nostalgie, prostě paráda, zvlášť Luke na konci vypadal vážně dobře, jako správný mentor. Jsem docela zvědav, jestli našel ten první chrám a jestli při něm pořád stojí duchové Yody, Obiwana a nově i Anakina.
Kylo Ren, no, ačkoliv si o něm hodně lidí myslí, že to je nějaký rozmazlený idiot, nebude to tak. Dle mého v dalším díle dokončí svůj výcvik a stane se plnohodnotným sithem (ne, v EVII ještě sith není, možná má červený meč a černý oblek, ale to z něho sitha nedělá) a už teď je dále, než Anakin/Vader, protože na rozdíl od Anakina dokázal zabitím nejbližšího rodiného člena zpřetrhat i ty poslední cesty ke Světlé straně. Takže v EVIII čekám epický boj mezi jím a Lukem, popřípadě epické finále s Rey Rainbowlaugh
CO se týče příběhu, jak už jsem říkal, je tu spojení dvou věcí které mám rád, takže u mě jasně na výbornou.

Hele, celkem dost lidí jak tak koukám, má problém s nějakýma nezodpovězenými otázkami. Jaké by to jako měly být? Takové otázky byly v každém prvním díle trilogií, takže se myslím nemusíte bát a když si něco nedokážete vysvětlit, v dalších dílech to do zajisté bude objasněno.

Takže za mě, už se nemůžu dočkat dalšího dílu a snad se vyplní moje tajná přání na toho, kdo by se tam mohl objevit Rainbowlaugh
Btw, četl jsem takové zajímavosti a prej stormtroopera, kterého oblbla Rey ve vězení si zahrál Daniel Craig a takových to herců se mělo objevit více Rainbowlaugh

Nechť Vás provází Síla

OK lidi, nejdřív můj názor na film

Byl to velmi dobrý film. Dobře zahraný (konečně), krásně vypadající, a vcelku se zavděčující. Neříkám to proto, že jsem fanboy Star Wars, ale proto, že rozeznám dobrý film Pinkiehappy čímž The Force Awakens určitě je. A sorry lidem kteří smýšlí jinak, ale tento film byl o dost lepší, než E. I - III (a možná i než VI). A důvod? Nerežíroval to Lucas. Nejsem Hater prequelů nebo tak, já je mám rád, vyrostl jsem na nich. Ale stejně tak mám rád i Sharknado Rainbowlaugh Každopádně, Lucas je krásný případ ne příliš dobrého režiséra, který má vizi, ale neumí ji zpracovat tak, aby ji lidi měli rádi. Alespoň ne sám. IV režíroval on, ale měl spoustu lidí kteří mu v tom pomáhali. A ten zbytek už nerežíroval až do Skryté hrozby. A taky to tak vypadá.

Sem vkládám svůj komentář k filmu, který je psán v noci, v únavě, ve tmě a s touhou jít již do postele. Jestli to nebude dávat smysl tak se omlouvám Rainbowlaugh
Zpět k The Force Awakens, samozřejmě má problémy, využívá plotline Nové naděje a... ehm... asi trochu pobořuje některé věci ze EU? I guess? Ok, já nemůžu moc přijít na nějaké super velké problémy, který tento film má. A to tohle ani nejsou zase tak moc velké problémy. Mohl bych nitpicknout toho CGI Snorka (či jak se jmenoval, jeho jméno jsem fakt nepochytil) který vypadal hnusně a nemajestátně a tak. Ale jinak, problémy tam moc nebyly.

Trochu to rozvedu: věci, které nedávají smysl, ještě smysl dávat nemusejí, protože máme ještě dva další filmy, ve kterých se vše vysvětlí... když se podíváte na minulé trilogie, tam můžete krásně říct, co se děje, jelikož máte pohled na celý příběh, ale my jsme zatím dostali jenom jeho třetinu.

K Benu Solovi, alias Kylo Renovi: já nevím, ale mně se líbil. Přišlo mi, že jsme dostali to, co jsme měli dostat. Člověka, který se snaží být zlý, ale láká ho světlá strana, je extrémně nestabilní (ehm, což je přesně to, čím většina sithů je). Ale je nezkušený a není úplně vycvičený. Je to v podstatě řečeno přímo ve filmu. Jednoduše, ta postava je přesně to, čím má být.

K té scéně v lese, nezapomeňte na několik faktů. Je očividné, že Stormtroopeři mají nejspíš nějaký výcvik z blízka, nejspíš aby byli do jisté míry schopni čelit i uživateli světelného meče. (viz. scéna Finn vs. nějaký stormtrooper s... co to bylo, obušek?). A navíc, já viděl Kylo Rena, jak se ani nesnaží a odráží většinu Finnových výpadů a nakonec ho poráží. To samé s Rey. Akorát tam na konci to je nějak podezřelé, to je pravda (ale zase, měli jsme tu krásnou metaforu s propastí! Rainbowlaugh ) A mimochodem, bowcaster je hodně silná zbraň... nemyslím se, že někdo jím postřelený by byl schopný nějak účinně bojovat.

Já nevím, podle mě asi není co vytknout, snad až ta očividná smrt Hana. Ale chvilku to vypadalo, že možná to skončí trošku happy. Rainbowlaugh Ale tady jsem rád, že umřel, jelikož to dalo Renovi možnost se rozvinout v dalších dílech.

A teď ten největší problém. "Okopčený" příběh z Nové naděje. Jo to je fakt, je velmi očividné, že je to víc než inspirace, ale je to chyba tvůrců? Ani bych neřekl, nejspíš v tom je, že komunita SW není moc dobře schopná nějak dobře přijímat změny. Jde to vidět celá desetiletí, jak špatně všichni přijímají upravené verze originálů, nebo midichloriany nebo nedávné zrušení EU jako canonického materiálu. SW komunita je nevděčná, náročná a plná idiotů, stejně jako každá další komunita. Tím Star Wars trpí, trpí tím na tolik, že tvůrci se radši drží jedné formule, než aby vytvořili novou. (Mimochodem, to samé dělá i Skrytá hrozba, pokud jste si toho nevšimli). Když se však nad tohle člověk povznese, dostane výborný film.

Mimochodem, lidi, přestaňte říkat, že tento film je pěkná fanfikce a prostě se přeneste přes to, že spousta těch knih, které jsou taky fanfikce nejen dle dneška, ale i dnů minulých. The Force Awakens je oficiální pokračování, tak to prostě je a bude. EU už neplatí. Tečka konec šmitec. Navíc, film nejspíš nakopává velmi dobrou sérii (což ještě uvidíme) takže nemá smysl nad tím brečet.

Ke kritice J.J. Abramse, JJ je dobrý režísér a film si zarežíroval dobře. Konec Rainbowlaugh
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10