Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 11: Just for Sidekicks
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Pozdě ale přece: Tuto poslední epizodu těžko hodnotit.. Spike je zde vykreslen dle očekávání jako menší chamtivec resp. závislák na konzumaci diamantů, což ovšem, jak již víme, není u draků nic nového. Chování zvířátek v normě, a defakto si všechny problémy Spike zasloužil. Angel se na konci projevil jako morální poučovatel, takže si opět nemohu udělat pevný názor na jeho charakter. Ovšem, autoři zde opět bourají koncept ekonomiky, jak zde již bylo zmíněno. Pokud původně neměly diamanty žádnou hodnotu, jak to, že za nějaký pidi kousek se dá pořídit takový stroj a to i za předpokladu, že by se ho jeho autor chtěl zbavit kvůli manželce. A pokud má hodnotu, jak to, že Rarity není vládkyně světa? Vzhledem k odjezdu Mane6 do Crystal Empire a tématu následující epizody se zřejmě opravdu jedná o časově paralelní epizody. Osobně mám tento styl rád, kdy se velmi dobře osvědčil ve filmu Karcoolka a nebo v jedné epizodě Simpsonových, ale myslím, že kromě začátku a konce epizody asi nebude moc využitý, což je škoda. Trochu mi tato epizoda přišla jako naprosto zbytečná..
(04.02.2013, 08:42)Martin Napsal(a): [ -> ]Spike je zde vykreslen dle očekávání jako menší chamtivec resp. závislák na konzumaci diamantů, což ovšem, jak již víme, není u draků nic nového.
Mě osobně na základě pár epizod přijde, že je vychcaný jak pětikoruna. Ale nevím jestli to byl záměr autorů.

(04.02.2013, 10:21)Grunt Napsal(a): [ -> ]
(04.02.2013, 08:42)Martin Napsal(a): [ -> ]Spike je zde vykreslen dle očekávání jako menší chamtivec resp. závislák na konzumaci diamantů, což ovšem, jak již víme, není u draků nic nového.
Mě osobně na základě pár epizod přijde, že je vychcaný jak pětikoruna. Ale nevím jestli to byl záměr autorů.

Co si pod touto metaforou mám představit? Rainbowlaugh
Huh???
Vychcaný jak pětikoruna Rainbowlaugh
To jakože je vychcanej nebo je to ironie? Tohle slovní spojení sem ještě nezažil Rainbowlaugh
Tak možná spíš „vyčůraný jako pětikoruna“ nebo přečůraný nebo něco takového. Ať to trochu rozvedu:
V epizodě Secret of My Excess, když Spike zjistil, že mít narozeniny obnáší být obdarován, začal běhat po Poníkově, _velice nenápadně_ na tuto skutečnost upozorňovat s vědomím, že s největší pravděpodobností dostane dárek. No způsob jakým dostal míč z Lickety Split je už čirá esence vyčuranosti. To co vytasil na Junebug už asi k tomu asi i kýbl nevychovanosti. Ještě že se včas objevila Twilight s dobře mířeným záhlavcem. To samé v bleděmodrém i v této epizodě. A to když objevil, že když nabídne své služby „hlídače“, dostane za to zaplaceno chutnými drahokamy. Kornu tomu nasazuje už jen fakt, že ve skutečnosti ani nikdy žádné hlídání domácích mazlíčků asi neplánoval. Chci říct, tohle už není hamižnost. Rarity je závistivá, chamtivá mrcha, jenže za to se na ni nikdo nemůže zlobit, protože je to její negativní vlastnost a pravděpodobně si ty projevy při svém jednání ani neuvědomuje (podobně jako třeba Twilight při svém vyšilování). Jenže záměrně a zcela vědomě takto zneužít logický konstrukt pravidel s úmyslem vlastního obohacení…no řeknu to asi takto: Pro podobné draky/poníky/lidi mají přichystanou v pekle speciální úroveň.
Souhlasím s Gruntem. Spike se chová jako kamarádíček, ale když může tak se chová jako typickej Čech Rainbowlaugh (popř. "člověk" v rámci celého vesmíru)
Neberte si to prosím osobně, zrovna jsem četl politiku a přirovnání se objevilo Pinkiesmile

A jinak, jak může být Rarity elementem štědrosti, když je to "závistivá, chamtivá mrcha" ?
Ako môže byť elementom štedrosti? To sa volá irónia Rainbowlaugh
A Spike je poriadne vychcaný, len to nedáva stále najavo...
(04.02.2013, 20:42)Schify Napsal(a): [ -> ]typickej Čech Rainbowlaugh

Ty normálně dostaneš kopačku zadními běhy od AJ. Měl si někdy tu čest s Rakušákama nebo jinými Němci?
Já tušil, že to sem nemám psát.
Ne neměl jsem čest.

Ale ta část s člověkem v rámci celého vesmíru snad už odpovídá, ne ?

PS: Omlouvám se za svoji dezinformaci.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17