Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 11: Just for Sidekicks
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Parní EEG
Mě by zas zajímala Tankovo vrtule - běží na magii, žlutou. Zajímalo by mě, čí je.
Já bych si tipnul na malý generátor magie, zabudovaný pod vrtulkou...
Dle mé teorie, se kterou se možná rozepíšu jinde, magie funguje podobným způsobem jako elektřina a za určitých okolností se dá vyrábět, bo to je jistý druh energie.
Hmm, zajímavá otázka. Podle mě jsou 2 možnosti: buď je v té konstrukci zabudován nějaký krystal, který uvolňuje energii (a to působí ten efekt magie), nebo se tak projevuje energie, kterou pro svůj chod to zařízení "získává" z těla nositele.

Edit: Souhlasím s Ivem, už tuším v Bridle Gossip Twi říkala, že na rozdíl od prokletí atd. je fungování magie dobře prostudované (něco v tom smyslu). Možná, že je to opravdu energie podobná elektřině, ale je tvarovatelná dle psychických vln či něco tak střeleného Rainbowlaugh
A jednorožčí roh přeměňuje energii uloženou ve vazbách ATP na magickou?
To je možný. Rainbowlaugh


BTW všimli jste si, kolik wingbonerů má Dashie v téhle epizodě?
(26.01.2013, 23:23)Geeshta Napsal(a): [ -> ]A jednorožčí roh přeměňuje energii uloženou ve vazbách ATP na magickou?

Ako student biologie tuto teoriu pokladam za zaujimavu Rainbowlaugh.
(26.01.2013, 23:12)Fun1k Napsal(a): [ -> ]To zapisovadlo, jak na něm byla připojená Pinkie. BTW beželo na páru, mělo komínek.
  • Jo to EEG? No já už se těšil že jsem přehlédl něco jako tohle.
  • No že má komínek ještě neznamená, že „jede na páru“. Proudové motory nebo jaderné reaktory také mají _komínek_ (i když jaderné reaktory většinou „na páru jedou“, ale to není podstatné).
  • Jinak se mi moc líbí to připodobňování. Už na začátku bylo řečeno, že je stanoveno jen pár pravidel (třeba že Pegasové ovládají počasí) a zbytek už se domýšlí za pochodu podle toho co se jak hodí. Pochybuju, že nějaké skryté steampunkové dílo, či řešení zdroje energie bylo plánováno. Člověk vidí a připodobňuje s tím s čím už má zkušenost. Toť vše. Větší význam bych v tom neviděl.
Jo, asi to bude nějaký magický krystal, protože ta "helma" svítí, i když jí Tank zrovna nemá.
Zkuste to někdo rozpracovat Rainbowlaugh. Jak velká odchylka genomu to je, dominance/recesivita znaku, dědičnost, proč se (ve většině případů) vyruší s genotypem pegase, jak by to mohlo fungovat v rohu s ATP (membránové kanály, exocytóza na synaptické štěrbině...), jaké mutace mitochondrií a dalších organel by tomu napomohly, z jakých buněk by mohlo vzniknout něco co způsobuje "magii," čím je zapříčiněná ta bioluminiscence, jaké množství energie by tak mohl roh vyprodukovat, kolik energie by to stálo tělo aktivního jednorožce a z toho plynoucí nutné úpravy jídelníčku, jak dlouho by dokázal organismus jednorožce zvládat takovou zátěž, na jaká centra mozku je to napojené...

For Science...you monster. Rainbowlaugh
Grunt:
Overanalyzing is fun, don't ruin it!
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17