Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 12: Games Ponies Play
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Je zajímavé jak jiné epizody parodující nějaká slavnější díla (Mmmystery of Friendship Express) dopadly u lidí dobře, kdežto na zjevnou parodii Revizora spousta lidí nadává.

Líbil se mi viditelný vývoj a historie postav (Twi, to dechové cvičení nemusí být nějaké učení se princeznovským manýrům, ale prostě důsledek faktu že Cadance ji jako bývalá chůva dobře zná a ví jak zabránit jejím tendencím panikařit. Rainbow Dash – viděli jsme jejího otce, velké zklamání z her které neproběhly v Cloudsdale asi také ovlivnilo její momentální ambiciózní chování)

Cadance a Shining Armor krásně zapadli do Crystal Kingdom, líbil se mi i efekt Crystal Heart na konci: Zjevně k němu dochází při hromadném projevu radosti Crystal Ponies nejel pri CF.

Provázanost s předchozí epizodou byla jen třešničkou na dortu, mně se ta epizoda líbila hodně.
Podlě mě to nebylo úmyslné, v Revizorovi ten falešný těch službiček vědomě zneužívá. Ale je to možné.

K tomu nabití srdce na konci - je vždycky hezké vidět nějakou událost znova z jiné perspektivy, no překvapuje mě, že tentokrát se tam neprohnala ta "krystalizující vlna". Možná se aktivuje jen v případě, že je potřeba z města vypudit nepřátele.

Taky mě potěšilo, že se RD zmínila o Sombrovi, o NMM, Discordovi ani Cheeselegs se snad nemluvilo nikde jinde než v epizodách, kde byli.
No ono taky... Sherlocka Holmese zná každý, ale nevím jak notoricky známá je na západě Gogolova tvorba.
Taky my jsme v literatuře Revizora brali tuším až někdy v půlce střední. Tam se dost místních ještě nedopracovalo a ona ta Ruská literatura obecně nepatřila mezi nejpopulárnější témata, už jen kvůli minulému režimu= je to dílo satanovo.
A hlavně je klasická ruská literatura poměrně hardcore level, co se četby týče. Já se k ní propracovala až v dospělosti, a to jsem byla zarytý knihomol dosahující rychlosti kniha/den, který nikdy neměl problém s doporučenou literaturou.

(11.02.2013, 12:35)Fun1k Napsal(a): [ -> ]Podlě mě to nebylo úmyslné, v Revizorovi ten falešný těch službiček vědomě zneužívá. Ale je to možné.

Ona je taky zápletka "spletu si někoho s někým jiným" notně provařená a objevila se snad všude. Nostalgia Critic to má i ve svém výčtu Top 11 worst cliches.
(10.02.2013, 16:41)Greytail Napsal(a): [ -> ]jediné, co bych si teď přál je, aby nějaký fanoušek udělal z obou dílů jeden díl, kde by se postupně střídalo Spikovo hlídání zvířat a návštěva Mane6 v Crystal Empire.

no moc dlouho se čekat nemuselo
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...BVaT4GpTCw

jinak k epizodě, pro mě nebyla ani nejlepší ani nejhorší prostě průměr, ale je pravda že ten scénař se záměnou mně byl jasný od první chvíle
Tiež si myslím, že tá paródia Revízora mohla byť skôr "šťastná náhoda", než cieľ. Ak to aj bolo cielené, je dobré priblížiť Američanom aj inú literatúru, než je tá ich...
Každopádne nevidím dôvod kritizovať túto epizódu, bola celkom fajn. Jasné, zápletka "zobrali sme nesprávneho človeka" je klišé, no bolo tam aj viacero dobrých momentov (RD na skle, Twi dikobraz...). Každá séria mala svoje slabé momenty a pokiaľ budú prevládať lepšie epizódy, bude to OK.
Epizoda se mi líbila a ať už to byla nebo nebyla parodie na Revizora, tak zápletka je fakt provařená. Tvůrci si tentorkát nenavymýšleli spoustu věcí navíc, které by pak museli odstřihávat a epizoda tím pádem nepůsobila uspěchaným dojmem.

Otec Rainbow Dash byl docela meh a jak jsem psal už dříve, Sunshine Sunshine mi začíná seriózně lézt na nervy.

A do prvního příspěvku jsem přidal http://www.equestriadaily.com/2013/02/ep...ay_10.html
Právě jsem zjistila, že nemůžu použít ten uklidňovací Twilightin trik (aspoň ne tak, jak ho dělá v epce), jinak mě zavřou za propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka (bože, to je složitý název).
Dělej to ve výšce pasu.
Jinak Shining Armor od Equestria Daily vyhrává první cenu za nejlepší obličej v epizodě :

[Obrázek: vlcsnap-2013-02-09-21h50m50s150.png]

(opravdu ale potřebuji titulky abych pochopil proč ten obličej vlastně udělal)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13