Bronies.cz

Úplná verze: PC a jeho problém
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
mám taký hodně luxusní problém takoví že někteří budou mlátit hlavou o stůl Rainbowlaugh

jde o to že potřebuji připojit PC ke staré CRT televizi přes s-video GK i televize ho má
do grafiky jsem narval takou tu blbost co se dávala (možná ještě dává) ke starým grafikám (dnes jsem to rozbalil) do té blbosti do s videa je narvenej cca. osmi metrový stíněný s video kabel s pozlacenýma konektorama (nic rozumnějšího/kratšího jsem nenašel Pinkiehappy)

zapojil jsem to do televize a logicky PC tu televizi nerozpoznal v NVIDIA control panel na mě vyskočilo HDTV Rainbowlaugh
prostě demence neřešil jsem to a naklonoval obraz na televizi a ejhle ono to jen dost psychózně zrní
při bootování tam obraz jede v pohodě ale jen černobýle po nabootování začne zrnět

typ televize se mi nepovedlo dohledat ale je to od daewo
GK: 7600GT

btw jedu zase na WIN (pod linuxem mi nejela jedna hra Rainbowlaugh)

a proč se vlastně o tu šílenost snažím?
protože mi všechny starý konzole odešli a na monitoru s emulátorama to není ono
Barvy přes S-Video nebudou to pravý ořechový. Když jsem míval 7600GS, tak jsem k tomu měl takovou redukci na tři cinche - dalo se to přepnout buď do RGB nebo YCbCr. Pak jsem to připojil normálně přes SCART, trochu si pohrál s nastavením grafiky a najednou naskočil perfektní barevnej obraz Ajsmug S-video mi barevně nikdy pořádně nešlo.
Toto isté som kedysi dávno riešil tiež. Stará telka, stará Nvidia, redukcia, S-Video a hnusný obraz.
Už si to nastavnie presne nepamätám, ale niekde by si tam mal nájsť "Sprievodcu nastavením televíznej obrazovky" alebo niečo v tom zmysle. Sú tam tušim tri kroky kde treba vybrať správne možnosti. Jedným z nich je norma, tušim to bolo PAL-C alebo PAL-S alebo niečo také. Tie ostatné si už napamätám, tak sa s tým skús pohrať.
no já právě že ten obraz nerozjel vůbec jen strašně psycho zrnění Rainbowlaugh

teď jsem ze srandy odinstaloval ovladač grafiky Pinkiehappy

a "jede" to
[Obrázek: fotografie0614_by_princesscz-d6zrr08.jpg]

sice černobílé což nechápu ale jede Twilightsmile snad to bude jen kontakt ono mám "dobře" řešenou case ten televizní výstup jde vidět jen z půlky a narvat to tam bylo peklo asi budu ohýbat plech Pinkiecrazy

barvy jaký jsou neřeknu ale černá a bílá špatně nevypadá Rainbowlaugh jen mě štve že televize žere jen 1024x768

mě je jaksi jedno jak to bude hnusný já si myslím že na 16ti bitových hrách prd poznám a z té vzdálenosti ze který na to budu čučet vypadá přímo luxusně ale chci televizi s komponetním vstupem Rainbowlaugh
Teď mám tak pocit, že jsem to řešil přes kabel s CINCHem - jeden do grafiky (na redukci bylo napsaný kam to patří), druhej do TV přes SCART redukci. Přes klasický S-Video ale barvy těžko rozjedeš...a když už, tak to bude blikat a barvy budou vyblitý. Vím co říkám, tehdy jsem na tom strávil několik dní.
takže říkáš že by měl stačit cinch kabel a scart redukce?

do pc rvu redukci na s video + komponent takže se to rve do nějakého komponentu? bo mám redukci na prd? Rainbowlaugh
Už je to pár let, ale jestli si dobře vzpomínám, tak:
- grafika má konektor co vypadá jako S-video, má ale víc kontaktů. Ke grafice by měla být přiložená redukce, ze který lezou tři Cinche a jeden normální S-video konektor.
- potom potřebuješ redukci ze SCART na Cinch, pokud tvoje TV nemá přímo video vstup přes Cinch (moje to neměla, proto redukce)
- a pak jen propojíš Cinch kabelem. Cinch pro video na TV má žlutou barvu, na redukci u grafiky nevím jistě - myslim že to bývala modrá.

A pak si nějak pohrát s nastavením grafiky, což bude docela sranda.
jo vím přesně co myslíš zrovna tomu zapojení jsem se chtěl vyvarovat ale díky akorát se k tomu přemlouvám Pinkiesmile
Funguje to dobře a spolehlivě, co chtít víc Ajsmug V minulosti jsem k televizi připojoval nVidii 5200, kde to přes S-video sice šlo, ale mělo to svoje mouchy a muselo se to nastavit hodně specifickým způsobem aby bylo vůbec něco vidět.
no mě to přes ten cinch nejde bo mě to automaticky připojuje na s-video nechápu a můžu vybírat jen z komponentu a s-videa ale včera jsem tam měl i kompozitní video a dnes prostě není Rainbowlaugh

je nějaká možnost jak to zmenit jinak než přes nvidia control panel? televizi mi to přes cinch nenajde a to znamená že ta možnost v kontrol panelu na nastavení televize není
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32