Bronies.cz

Úplná verze: PC a jeho problém
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
oka oka tak včera se mi ten ntb dostal znovu do rukou s tím že jistá osoba ho velmi silně zaklapla
to moc dlouho nefungoval co? Pinkiehappy

a píše to

stav: 0xc00000e9
informace: došlo k neočekávané vstupně-výstupní chybě

a teď si to spojíme silné zaklapnutí + ta chyba hm.. pokud si dobře pamatuju tak by se mělo jednat o poškozený HDD (hlava klepla o plotnu)

do HDD jsem se bez problému dostal pomocí mini windows XP takže doufám že jsou poškozený jen některý sektory

ale co stím? Rainbowhuh udělat na férovku reinstal OS? s tím že by si měli koupit nový HDD? jako moc mě toho nenapadá

nebo je nějaké lepšejší řešení? já jsem z těch hromad reinstalů pěkně otrávenej Pinkiesick ne že bych s tím měl problém ale to zálohování těch milionů "důležitých" souborů je jen na dva dny nonstop kopírování Facehoof
Lze běžným scannem povrchu disku přemapovat vadné sektory (v závislosti na velikosti HDD to může trvat poměrně dlouho), nicméně jen do určité meze. Pak se disk bude ve S.M.A.R.Tu tvářit jako disk s předpokládaným selháním. Nevím jak XP ale W7 pak v trayi varují před selháním disku. Scan povrchu lze provést buď přímo ve Windows checkdiskem nebo nějakou z mnoha utilit na Hirenu. Moje doporučení je,že pokud dojdou přemapovatelný sektory a disk je po mechanickém nárazu tak bych jej vyměnil, nikdy nevíš co dalšího se uvnitř poškodilo.
ou tak ten HDD je úplně na sr**** Rainbowlaugh díky moc za radu Twilightsmile +1
Cau lidi, chystam se resetovat CMOS battery a reseat RAMky a chci se zeptat, jestly je to bezpecny, co vsechno se stane a na jake dalsi problemy bych jsem se mel pripravit?
Vymaže se všechno co s BIOS/UEFI souvisí. Namátkou: datum a čas, nastavení boot orderu, jakýkoliv overclock a další nastavení který si měnil v biosu od výchozího stavu.
tak trochu nechápu ten reset ramky jediný co potom budeš muset udělat je si znovu nastavit BIOS a mám pocit že i datum a čas prostě jednoduše to bude jako kdybys ten PC poprví zapnul

bezpečný to je ja CMOS resetuju snad každý druhý den Pinkiehappy

edit: no dobře no Fang byl rychlejší Pinkiesmile
Dik. Mam problem se dostat do bios, protoze se mi moje klavesnice behem bootovani nechce zapnout a tohle mi ma prej pomoct. Taky jsem zacal mit problemy, ze mi hra obcas zamrzne na pul sekundy, nekdy je to nahodne a nekdy se to stane pri urcitych podminek, napr. v LoL kdyz hraju ARAM, tak pri first blood mi nachvilku zamrzne hra. Tohle mi dela asi pul roku, ale uz me to fakt zacina stvat. Snad ten reset vyresi i tenhle problem.
Na dostání se do BIOSu doporučuju spíše jinou klávesnici (ideálně PS/2), páč po odpojení baterky a zapnutí PC se ti objeví hláška o špatní baterce na BIOSu a že máš zmáčknout nějakou klávesu pro vstup do BIOSu - nevím,jestli ta tvoje klávesnice je schopna nastartovat, ale nedávám tomu moc velké šance, páč hot-plug PS/2 klávesnice bejvá problém.
(27.05.2014, 18:37)Bouri Napsal(a): [ -> ]Na dostání se do BIOSu doporučuju spíše jinou klávesnici (ideálně PS/2), páč po odpojení baterky a zapnutí PC se ti objeví hláška o špatní baterce na BIOSu a že máš zmáčknout nějakou klávesu pro vstup do BIOSu - nevím,jestli ta tvoje klávesnice je schopna nastartovat, ale nedávám tomu moc velké šance, páč hot-plug PS/2 klávesnice bejvá problém.

Takze rikas, ze muj pocitac uz vubec nenastartuji s moji klavesnici? Kterej debil tohle vymyslel.
Pokud BIOS přímo neodporuje USB klávesnice, tak je logické, že sice nastartuje, ale do doby náběhu OS bude nepoužitelná (ale takovéhle BIOSy mají ale podporu pro klasické PS/2, a s těmi problémy většinou nejsou..)
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32