Bronies.cz

Úplná verze: Epizoda 25, 26: Twilight’s Kingdom
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Best episode(s) so far. Neříkám "ever", v S5 počítám s lepšíma (pokud to vůbec jde) Twilightsmile

Takže popořadě:

Twilightina krize princeznosti. Až když začala pochybovat, mi došlo, že finále je vážně tady.
Flash Sentry - Nevadil.
První song - Nádhera. Trio princezen znělo fakt krásně (Twilight se až tak nevyznamenala).
Historie Tireka a Scorpana. Líbí se mi, jaký má Equestrie vliv na některé záporáky. A také si myslím, že ten čaroděj byl Starswill. Jen nechápu, proč se Scorpan vrátil do své rodné země. Asi měl vlastní důvody, ale holt mi v tom finále tak nějak chyběl.
Už předtím jsem se zajímal, jak by teoreticky mohlo vypadat nasazení "napraveného" Discorda proti silám zla, takže při první zmínce o tom jsem málem začal slintat.
Discordovy scény na začátku jsou samozřejmě super, tam jsem ani s ničím jiným nepočítal.
A pak jeho první interakce s Tirekem. Vážně jsem si užíval tu část, kdy ho byl ještě odhodlán zastavit, i když mi bylo jasné, že to tak snadně neskončí.
Mimochodem, ohledně Tireka, nepřipadal mi jako celestiavíjak dobře vymyšlený záporák, ale ocenil jsem tu část, kdy přesvědčoval Discorda. Ze začátku mi přišlo jasné, že Discord svůj přechod k temné straně jen předstírá.
Zjištění, jaký mají vztah jejich lekce + předměty s klíči v truhle. Jo, to beru.
Takže teď zvládne Tirek krást i let pegasů a sílu zemských? Tady začíná přituhovat.
Když si Twilight myslí, že se bude muset vzdát své magie - tady jsem s ní hodně soucítil. Je to přece jen její element.

2.part

Takže místo toho bude muset přijmout magii ostatních. Chudák. Už vidím, jakou jí to v hlavě nadělá paseku.
Když se Discord nesvěří Tirekovi, co právě ucítil - Jen mě to utvrdilo v přesvědčení, že to jen hraje.
Twilightino zvedání slunce - čekal jsem to, ale i tak pobavilo.
Odkud se vlastně Shining dozvěděl o Discordově zradě? Celestii bych pochopil, ale on? A pochybuju, že mu nějak dala vědět Cadence.
Twilight se snaží ovládnout svůj let - pěkný flashback ze zahájení série.
Discordovi význam toho medailonu mohl dojít dříve.
Aha, takže úspěch vašeho plánu předpokládá, že se Tirek nedozví o čtvrté princezně... A vy neodstraníte veškeré známky o ní? *tlesk* *tlesk* *tlesk*
Takže Discord to myslí vážně. No, užij si pohled na zlomenou Fluttershy. Feelin good?
A Tirek ho posílá do háje. Jen si to vyžer.
Bitka - Epiiiiiiiiiiiiic !!! Netřeba dále popisovat.
Jinak nejemotivnější zážitek - zničení knihovny. Nestydím se říct, že tam jsem měl opravdu na krajíčku. Já ten strom skoro vážně vnímal jako živého tvora. Tam se poprvé setkala se všemi svými přáteli, to byl její domov po čtyři série, tam se nacházely knihy, které ji tvořily a které pro ni tolik znamenaly (viz obrázek od D.K.). Ještě že si v té chviličce vzpomněla a stihla zachránit Owla.
"I had magic and friendship, and now I don't have either." Alespoň že si to uvědomuje.
Twilight mění magii za své přátele. Až tolik se jí nedivím. Už předtím bylo zmíňeno, že magie přátelství porazí vše, a to by bez svých přátel nezvládla. Risk to byl, řekl bych, ale dal se podstoupit.
Ohledně toho odpuštění Discordovi - tady to cítím stejně. Je vidět, že teprve teď si plně uvědomil cenu přátelství a víckrát už se od něj není třeba obávat zrady. Nabízí se otázka, jakého Discorda dostaneme v S5, ale to teprve uvidíme.
Poslední klíč + otevření truhly. Upřímně, o prodejní stránku MLP se nezajímám, takže předuhovaná verze Mane6 mi nevadila, i když mě ani neohromila. Poražení záporáka - kapku klišé, ale co, vypadalo to dobře.
Ohledně zámku - proč ne. Ohledně trůnů pro všechny - ani tam se nedivím. Od princezny přátelství bych ani nečekal, že bude panovat bez toho, aby jí její přátelé byli nablízku.
A ještě ty kytky Celestii - v nic se neproměnily, takže Discordovu nápravu považuju za kompletní.

Takže závěr: Byl tam humor, byla tam akce, byla tam epičnost, vše v rozumné míře. Tirek nedělal ostudu, Discord se kompletně poučil, Twilight našla svůj směr. Až na menší chybky skutečně nemám co vytknout.

Kromě hlavního nedostatku, který se však netýká tolik samotného finále. Když je teď S4 za náma, vyvstávají nezodpovězené otázky: Kdo byl ten stín v knihovně starého hradu? Zbylo ve Fluttershy něco z jejího vampire "já"?

A kde jsou sakra znamínka pro CMC ?!
(11.05.2014, 13:48)Krawik Napsal(a): [ -> ]Když je teď S4 za náma, vyvstávají nezodpovězené otázky: Kdo byl ten stín v knihovně starého hradu?

Nebyl ti ten plášť na tirekovi na začátku trochu povědomej? A kde byl celou S4? Třeba čekal až se situace kolem jeho útěku uklidmní a až pak začal sát magiji z poníků. A proč si nepamatoval na Twi, když ji tehdy vioděl v tom hradu? No je to dlouhá doba a už tak byl zaneprázdněn získávání moci Z ostatních.
Jen škoda stromu.

Ale naštěstí jistá stránka nedávno sadila stromy za každých sto přehraných videí. Určitě se tam najde i jeden pěkný, velký pro Twilight.
Tak, moje dojmy k finále...
Nič viac ako beautiful a epic sa k tomu povedať nedá... Po začutí názvu Twilight's kingdom som mala zmiešané pocity a nebola som si istá, či sa mám na to tešiť (úprimne čakala som ako finále Equestrijské hry, preto ma prekvapilo, že tie len napchali do 24. epizódy, ktorá sa i tak týkala Spikea). Tak, či tak, toto bolo milión krát lepšie než "nudné" Equestrijské hry.

+ Songy. (tak nádherné, chytľavé, dojemné, so many feels... Pinkiesad2) Pravdupovediac, čakala som minimálne aspoň 3, ale nakoniec mi ten 3. vôbec nechýbal. Rainbowlaugh
+ Spomienky na chvíle, keď dostali kľúče (tieto momenty ma vždy najviac dostanú) a zistenie (z ich strany), že tie veci sú kľúče.
+ Transformovanie alicorniej mágie Celestie, Luny a Cadence do Twilight. Keď Twilight s plačom objala Celestiu a pozreli sa na svoje prázdne boky, neudržala som slzy...
+ Twilight a zdvíhanie Slnka pobavilo. Pinkiehappy
+ Sonic Twiboom? Bolo to perfektné. Rainbowkiss
+ Zničenie Twilightinho domova... tak nečakané a srdcrvúce... Pinkiesad2
+ Niesom príliš na súboje, ale bolo to fakt epic. Pinkiesmile Hlavne to, že Twilight hneď nezvíťazila.
+ Fluttershyina reakcia na Discordovu zradu, mala som chuť ju objať i ja. Fluttercry Bol to hrozný pocit...
+ Tirekova zrada Discorda. To, ako si následne uvedomil, že predsa je priateľstvo magické a je to tá najcennejšia vec, o ktorú si myslel, že práve prišiel.. proste dojemné...
+ Twilight prvý krát prejavila priateľstvo Discordovi a on to naozaj ocenil. Dal jej jej kľúč... Pinkiesad2
+ Obeta Twilight (milujem, keď sa dobrák poddá záporákovi, aby niekoho zachránil)
+ Otvorenie truhlice. Tušila som, že v nej bude ten zámok. A veľmi ma to potešilo.
+ Discord dal Celestii kvety... Twilightblush
+ Ukázanie poníkov, ktorí im darovali kľúče
+ Twilight bude vládnuť vo vlastnom zámku ako princezná priateľstva so svojimi priateľkami. Twilightblush
+ Discord je odteraz oficiálne polepšený a člen ich "family". Twilightsmile

+/- Discordova zrada. Len preto - že ma vážne vyľakala a navodila pocit, že bude trvalá. Ale veľké + za to, že sa v závere polepšil a k tomu úžasným spôsobom.
+/- Rainbow power. To isté ako u Discordovej zrady. Navodila pocit, že také ostanú, ale našťastie padla úľava, keď sa zmenili späť.

Takže vlastne žiadne zápory som nenašla. Rozhodne najlepší dvojdiel a druhá naj epizóda všeobecne (po Magical mystery cure, ktorá je naveky môj favorit). 100000/10 Ešte stále mám od rána slzy v očiach, keď si na tú epizódu spomeniem. Pinkiesad2
Taky jsem se strašně bál že jim ten Rainbow Power thingy zůstane, takový "Oh my god it's true...!" moment.
Velká úleva že je to jen na aktivování, pokud je to teda něco jako náhražka Elements of Harmony.
(11.05.2014, 15:21)Dragonalicorn Napsal(a): [ -> ]
(11.05.2014, 13:48)Krawik Napsal(a): [ -> ]Když je teď S4 za náma, vyvstávají nezodpovězené otázky: Kdo byl ten stín v knihovně starého hradu?

Nebyl ti ten plášť na tirekovi na začátku trochu povědomej? A kde byl celou S4? Třeba čekal až se situace kolem jeho útěku uklidmní a až pak začal sát magiji z poníků. A proč si nepamatoval na Twi, když ji tehdy vioděl v tom hradu? No je to dlouhá doba a už tak byl zaneprázdněn získávání moci Z ostatních.

Ano, ten plášť + ty žluté oči mě napadly, jenže úplně novou alicorní princeznu jednoduše nepovažuju za něco, co se dá jen tak snadno zapomenout. Ale kdoví, třeba máš pravdu a ten čas strávený v Tartaru mu mohl kapku udělat v paměti guláš.
Celou dobu se musel skrývat a moc informací se k němu asi nedoneslo. A v tom hradě ji ani nemusel vidět, protože se schovával a jen poslouchal.
Po znova-premysleni, jsem byl asi jediny, co videl v Tirekovi spis MaelThaela z Diabla 3 - teda kdyz byl jeste v ulicich Canterlotu, uplne jak z D3 datadisku, vysavani dusi a zanechavani prazdnych tel.. mno docela moc ne material pro 12- obecenstvo Rainbowlaugh

Akorat mam obavy, ze touto serii se vse okolo Twilight uzavrelo. Svuj osud naplnila, uz neni skoro kam dale jit. Ted uz je opravdu zacit treba nakusovat historii Equestrie ve velkym a nebo slice-of-life epizody ostatnich.
Nejsi sám já si to myslel taky, pro ty co nevědí :
Melgarh: Neee, ještě zbývají emzáci z vesmíru :p
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30