Bronies.cz

Úplná verze: Chtěli byste žít v Equestrii?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
Ano,poník asi moc otáček nevyvine,ale existuje mnoho druhů převodů,kterými se dají otáčky na posledním kole,které vyrábí elektřinu podstatně zvýšit.Dále těch poníků by určitě bylo víc a taky existují transformátory.Poníci zas tak moc elektroniky nepoužívají,takže by to mohlo stačit.
Pak je tu možnost,že se elektřina dá vyrobit pomocí kouzla.Ale to by pravděpodobně probíhalo jednorázově a elektřina by se pak musela nějak uchovávat.
Pak je tu možnost vodních elektráren.K tomu snad nemusím nic dodávat.
A nejméně pravděpodobná možnost:poníci vynalezli perpetum mobile,takže všechno funguje samo od sebe.
(29.10.2012, 20:45)mp5991 Napsal(a): [ -> ]Pak je tu možnost vodních elektráren.K tomu snad nemusím nic dodávat.

No vzhledem k tomu, že mají i přehrady, tak bych téhle verzi docela i věřil.
(29.10.2012, 20:26)mp5991 Napsal(a): [ -> ]...Ikdyž netuším kam by se na stejnosměrný schovali ty kilometry drátůRainbowlaugh

No takhle to můžou řešit (tzv. "Magic Wireless"): Rainbowlaugh
[Obrázek: wireless-technology-freaky.jpg]
(29.10.2012, 20:45)mp5991 Napsal(a): [ -> ]Ano,poník asi moc otáček nevyvine,ale existuje mnoho druhů převodů,kterými se dají otáčky na posledním kole,které vyrábí elektřinu podstatně zvýšit.Dále těch poníků by určitě bylo víc a taky existují transformátory.Poníci zas tak moc elektroniky nepoužívají,takže by to mohlo stačit.
Pak je tu možnost,že se elektřina dá vyrobit pomocí kouzla.Ale to by pravděpodobně probíhalo jednorázově a elektřina by se pak musela nějak uchovávat.
Pak je tu možnost vodních elektráren.K tomu snad nemusím nic dodávat.
A nejméně pravděpodobná možnost:poníci vynalezli perpetum mobile,takže všechno funguje samo od sebe.

Tak ono všecko jde, když se chce, ale Equestrie mi přijde moc vyspělá na to, aby se tam elektřina vyráběla takovouhle otročinou... Přikláněl bych se k těm vodním elektrárnám nebo nějakejm dalším ekologickejm zdrojům, s tím, že to dokážou regulovat tak, aby v tý síti toho proudu nebylo moc nebo málo, což my lidi zatím s eko zdrojema moc neumíme. Ajsmug
Pomocí magie... ...ale ona to neni zas taková blbost, třeba tak, že by jednorožec pomocí kouzla otáčel magnet kolem cívky (elektromagnetická indukce) Rainbowdetermined2. Ale už je to zase využívání síly poníků.
A pak je tu ještě další možnost, a ta je snad nejhorší - představa, že by 20km od Canterlotu stál Prunéřov nebo Chvaletice, se mi vůbec nelíbí. Rainbowlaugh (považuju EQ za celkem ekologickou)
Když už v Equestrii řídí pegasové počasí( a to se ani Sovětům nepovedlo,i když se tím chvástali),tak tam třeba mají někde poblíž elektrárnu,která dokáže prostřednictvím svých technologií zpracovat tu ohromnou sílu blesku.. Jednou za čas se pegasům řekne,aby nad tím místem udělali pořádnou buřinu a hned maj energii na dalších pár měsíců. Twilightsmile
Ta nejčistší energie z obnovitelných zdrojů. Pinkiesmile

PS:Vlastně sami pegasové dokážou vyvolat blesk kopáním do mraků... Takže jim stačí poskakovat po obláčku a mají z toho jak užitek,tak i celkem slušnou zábavu )) ...Tedy pokud jsou dostatečně odizolovaní(aby nedopadli jak Derpy),nebo při tom neničí majetky v podobě radnice Rainbowlaugh
(29.10.2012, 19:28)Tails Napsal(a): [ -> ]Jádro? Vypadá to na první pohled čistě, hodně dlouho to vydrží, ale pořád ještě není úplně vyřešená otázka, co s jaderným odpadem. Samotná těžba uranu může taky někdy poškozovat životní prostředí.

Pokud jde o ty vynálezy, tak já jako zastánce hromadný dopravy považuju auta taky spíš za špatnou věc. Samozřejmě, k něčemu potřeba jsou, jako k přepravě nákladů, hasičský/policejní/záchranářský vozy atd., ale především způsobujou znečištění životního prostředí, ucpání měst a spoustu nehod.

Jo pozor, je rozdíl mezi jaderným štěpením (Černobyl, Temelín), který potřebuje uran a produkuje plutonium, a jadernou fúzí (potřebuje vodník (deuterium/tritium), produkuje hélium a další prvky)... Je sice pravda, že na provoz fúzní elektrárny potřebujete další vlastní elektrárnu (nejlépe jadernou), ale předpokládám, že by si s tím snad v Equestrii nějak poradili Pinkiesmile

Já si hned myslel, že slučujete pod jeden pojem dopravní prostředek a druh pohonu Ajsmug Auta mohou snadno jezdit na elektřinu, vodík nebo v nejhorším páru, včetně nákladních.. auta/lodě jedině snad na jaderné články (a nemusíte zrovna štěpit uran, toereticky by se dalo použít něco na způsob Césia, nebo jiného exotického prvku v Equestrii), i když jsou už pokusy o solární pohon (letadla, čluny, jachty - pohon tankerů by byl horší, ale zase si myslím, že Equestria nemá potřebu přemisťovat po moři takto velké objemy).. nebo uzavřený okruh, kde by se sice spalovalo fosilní palivo, ale toto by vyráběly mikroorganismy, a spaliny by se musely zachytávat a neutralizovat (není to nemožný proces, ale v naší společnosti se nepoužívá, protože je moc drahý.. stejně jako je rychlejší vyhodit plast na skládku než ho "draze" recyklovat.. předpokládám, že v Equestrii by na to šli možná jinak). Ucpání měst, ano, to je pravda, ale je to důsledek jen toho, že do měst, které byly postaveny na pár set koňských povozů se najednou snažíte nacpat miliony aut.. Je to otázka plánování do budoucna.. Nehody.. to není ani tak vina v autech, jako spíš v lidech.. předpokládejme, že poníci jsou dobří a ohleduplní řidiči (že, Scootaloo? Rainbowlaugh), a nebo by byla auta řízena něčím na způsob počítače (už bylo pár leteckých nehod, které se staly jen proto, že piloti bojovali s počítačem, a kdyby "nakrmili prase a na nic nesahali", nehoda se nestala).

Takže ano, žít v Equestrii by se dalo, ale bez elektřiny asi dost dobře ne, a když už je ona, bylo by jen otázkou času, než nějaký člověkopony vymyslí to, co tam ještě nemají Ajsmug

EDIT: což mne přivádí na myšlenku, kolika fázovou soustavu vlastně v EQ používají (viz. jejich elektrárna), a jaký způsob přepravy elektřiny mají zajištěný (viděl snad někde někdo vedení? bezdrátově? nebo podzemí?). Někde jsem četl, že by se jako baterie mohly využívat krystaly.. takže, pokud by měly dostatečnou kapacitu, dráty by nebyly třeba..
Myslím, že to má Celestie v paži a že potřebnou energii v Equestrii získávaj ze Slunce. Obzvlášť když nad solární elektrárnou díky pegasům nebude nikdy zataženo.
Hmm...viděl bych to na Helium 3 motory....Luna občas musí dotáhnout balónky z Měsíce.
a co technologie krystalů ?
(26.10.2012, 13:28)mp5991 Napsal(a): [ -> ]No já nevím jak ty,ale já když se podívám na celestii a na naše politiky,tak bych radši tu monarchiiRainbowlaugh

Podobně třeba v Ankh-Morporku je tyranie a přesto to tam funguje líp, než v České Republice.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35