Bronies.cz

Úplná verze: Galacon 2017, Ludwigsburg - doprava a diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
(13.07.2017, 15:01)Ferraripony Napsal(a): [ -> ]Aááááá přesně jak sem si myslel, pořád si myslíš/te, že na vás chci vydělávat. Děkuji za upřímnost, alespoň už jasně vím, co si o mne vedení fóra myslí. A bude podle toho napříště řídit.

Tak mé pochybnosti oprav: jak mám správně nazývat "peníze z autobusu si nechám", když ne "vydělám na tom"? Rád se poučím, protože mě jiné vysvětlení nenapadá a pokud vím, tak žádné jiné si nikdy neposkytl.

Rád bych poznamenal, že píšu sám za sebe, a já nejsem "vedení fóra" Pinkiesmile

Citace:Takže já to tobě a všem ostatním zoopakuji. Mím cílem nikdy nebylo na vás nebo komukoliv z komunity vydělávat. Kdyby to tak bylo, tak bych napálil ceny Ibisu výš, v korunách a neudával bych je v eurech s tím, že si konečnou částku lidi převedou ve chvíli kdy platí.

Ok, co tedy je cílem "přebytek si nechám"? Myslím, že je to vcelku legitimní otázka, když tu ze tvé strany proběhla anketa mezi uživateli na téma "Organizace zájezdů na cony". Jak říkám, mohl jsem se splést. Budu rád, když mé obavy rozptýlíš.

Citace:A pořád si mi neodpověděl na otázku, jestli tě tato relativně normální diskuze znechucuje. (klidně v PM at se to tu zbytečně nezahlcuje.

PM netřeba, jen ať jsou ty postoje vidět veřejně - třeba to pomůže rozptýlit pochyby. Znechucuje mě osočování a obecně přístup "urvu co můžu, dokud můžu" - kdyby to tu byl nějaký vejvar, tak neřeknu, ale jsem zastáncem toho, že pokud z toho neplyne velký výdělek, tak je lepší se tomu věnovat bez nároku na jakoukoliv osobní finanční či hmotnou odměnu (tzn. než malé peníze, raději žádné, protože za ty starosti navíc to prostě nestojí).

Takže ano, tyhle dohady ohledně financí (ve z mého pohledu zanedbatelných částkách) jsou znechucující, ať je vedu s kýmkoliv. Když k tomu přidám argumentační fauly z prvního odstavce ("už vím, co si o mě vedení fóra myslí...") tak se nediv, že tahle diskuze (ač se ti s porovnání s jinýma třeba na novinky.cz může zdát relativně rozumná) je za hranicí toho, do čeho mám chuť a co mi připadá přínosné.

EDIT: kokám tolik lidí tohle vlákno najedou začalo číst Pinkiesmile tak aspoň něco se tu děje, no ne?
anketa je jedna věc, realita je věc druhá. Studoval sem ekonomickou školu, potřeboval jsem čísla. (ten projekt stejně nezvnikne, z vícero důvodů)

podívej se nahoru na mojí poznámku o Ibisu. tam je můj postoj jasně napsán. Když něco dělám tři roky za náklady, a loni sem to dokonce dotoval ze svého, což jsem ti v únoru v PM napsal. tak najedou nezměním svůj přístup a nezačnu na vás vydělávat. když se podíváš do PM, které jsme si vyměnili. tak tam uvidíš, stejně jako fakt, že jsem tam napsal část peněz.
(13.07.2017, 17:01)Ferraripony Napsal(a): [ -> ]podívej se nahoru na mojí poznámku o Ibisu. tam je můj postoj jasně napsán.

Myslíš " Což mne vzhledem k faktu, co dělám pro lidi s Ibisem štvalo tenkrát a není mi to příjemné ani ted."?

Citace:Když něco dělám tři roky za náklady, a loni sem to dokonce dotoval ze svého, což jsem ti v únoru v PM napsal. tak najedou nezměním svůj přístup a nezačnu na vás vydělávat.  když se podíváš do PM, které jsme si vyměnili. tak tam uvidíš, stejně jako fakt, že jsem tam napsal část peněz.

Nejsem telepat a do hlavy ti nevidím. Mě to možná přesvědčit může (a jistě, z ekonomického hlediska to i chápu), ale jeden z důvodů proč prostě si peníze do kapes nedáváme (bez ohledu na to, kdo občas zadotoval to či ono - dělo se mockrát) je fakt, že jakmile se v tom začne motat pro někoho náhodný profit, dělá to akorát zlou krev (protože víme, jak to dopadne, když se do něčeho začnou motat random peníze - a je jedno, jakou část o toho zahrneš). To jsem ti taky psal, několikrát. Myslím, že hádek o penězích jsme tu už měli dost a imho k ničemu pozitivnímu nevedly. Prostě jediný důvod, proč nakonec doprava busem nespadla pod tebe je fakt, že jsem toho názoru (a nejen já), že tuhle činnost vykonáváme dobrovolně a bez nároku na hmotnou či finanční odměnu, i když do toho občas přilejeme něco ze svého. Kdo to nechce dělat, nechť to nedělá, nebo jede na své triko. Takhle to děláme všichni, ať už organizátoři velkých, nebo malých akcí, staffáci, admini fóra a spousta kreativců - v tom rozdíly neděláme. Chceš to dělat jinak? Fajn, žádný problém. Ale nemixovat to pod hlavičku něčeho, co doteď fungovalo na bázi "nedostávám z toho žádný hmotný či finanční zisk nazpátek" - vytváří to zbytečné rozdíly a dohady, kdo z toho má jaký zisk, což žádné podobné společnosti nic dobrého nepřineslo.
Ja bych jen poznamenal, ze ani ten autobus nechtel delat pro zisk.

To ze bych si cast nejakeho hypotectkeho zisku nechal, neznamena, ze bych ten autobus delal a nacenil tak abych z toho byl automaticky a jisty zisk. A jestli jste si tohle o mne tenkrat v Tom unoru mysleli, tak uprimne nevim proc se tady vubec o neco snazim, (z organizacniho hlediska) kdyz nikdo nebere v potaz, jak sem se choval v minulych letech. (V te dobe zadny dotaznik neexistoval).

Edit: a jestli je tohle názor, který se tady o mne pohybuje, tak upřímne nevidím důvod proč tady na tom fóru nadále zůstávat nebo se zapojovat do akcí české komunity. Protože ať udělám cokoliv, budu ten zlý, co chce vydělávat na komunitě.

Sent from my IdeaTabA1000-F using Tapatalk
Většinou se takovýhlech diskuzí neúčastním, ale vzhledem k jistým osobním okolnostem cítím to nutkání.

Celou diskuzi jsem si pročetl, dvakrát pro jistotu. A bod na kterém stojí konflikt posledních pár postů je: "Zisk na členech komunity".

Ovšem, já tu žádný čistý zisk nevidím. Ferrariho dobře znám. On by to nedělal kvůli penězům. Koncová cena by zůstala, pokud by se nezvýšila nad stanovený základ (1300), kvůli neobsazenosti autobusu. A tomu se nedá říkat zisk.

Nerad takhle argumentuji mezi přáteli, ale slovo "zisk" znamená odměna za nějakou činnost, a to tak nějak implikuje že tím daný chtěl vydělávat. Ale "strčit si přebytek do kapsy" takový záměr nemá, je to pouze naložení s něčím, co vzniklo kvůli té vatě aby se lidem nemuselo zpětně účtovat doplatek.

Jediné co z této myšlenky respektuji je, že je lepší aby těch pár stovek spadlo na organizaci dalších akcí, které se jinak financují z vlastní kapsy, ano, to je pravda, ani Spolek není charita a musí žít primárně z něčeho jiného než osobního financování, jinak by to bylo od nás imo nemorální, očekávat con co by zaplatil někdo jinej kompletně.

Pointa tohohle příspěvku? Akorát poukázat že ani jedna strana nechce a nikdy nechtěla na někom vydělávat, šlo jen o způsobu naložení s přebytkem Pinkiesmile
Jeden o koze, druhý o voze řekl bych - zkusím to napsat tak jednoduše, jak jen to jde: s tím, že někomu zbudou peníze pro osobní potřebu z činnosti pro kolektiv (nazývejme to jak chceme), kde všichni ostatní přikládají ruku k dílu bez nároku na honorář (podotýkám, že těch lidí jsou v případě CZ/SK bronies akcí řádově desítky), mám mnoho velmi špatných zkušeností a navíc jen a pouze špatné zkušenosti (různé kolektivy, různé doby), takže z principu to prostě odmítám. Pokaždé to totiž vedlo k jen k problémům a nesmyslným hádkám - a věřte mi, že poslední, co chci, je se tu dohadovat o tom, proč někdo z toho něco má a jiný ne (protože dřív či později to vždycky přijde) - i tak máme dost problémů k řešení. Prostě ten risk za to nestojí. Je tohle stanovisko a důvody pochopitelné? Je z toho jasné, že jde o princip na základě dlouhodobé zkušenosti a že kdyby s tím přišel kdokoliv jiný, zachovám se stejně?

Není to nic osobního, jen tohle je prostě hranice, kterou nehodlám překročit. Nic víc, nic míň. Je to srozumitelné?
Já nemám problém s tvým stanoviskem. Já mám problém s tvým stále probíhajícím přesvědčením, že jsem s tím autobusem chtěl na vás vydělat. Toto stanovisko si nikde neodvolal, což znamená, že stále platí, aka bere mi veškerou motivaci pro tuhle komunitu dělat cokoliv. Protože tímto obviněnním ze mne děláš něco co nejsem a poškozuješ i to málo co sem tady udělal.
OT @ Jamis
Ano, já chápu tvé stanovisko na 100%. Chápu že ve větším množství lidí podílející se na organizaci jedné věci by bylo dělení zbylých peněz jaksi komplikované. Jeden by chtěl tu částku rozdělit rovnoměrně mezi všechny, druhý zase chtěl podle množství vykonané práce jednotlivce. Pak by se argument přesunul k tomu, kdo toho vlastně kolik udělal a celé by to šlo do háje. Peníze komplikují to společné soužití, to ti neberu, ba naopak, tvrdím to samé. Ale to tak nějak předpokládá, že by to nedělala jedna osoba pod svu záštitou, mimo spolek. S tou se poté hádat nedá. A jak říká Ferrari, tohle vše je jenom pro to, aby se tvé stanovisko že by on "vydělával na komunitě", přesunulo někam jinam, tohle by v té teoretické situaci nebylo vydělávání, nýbrž nějaký bonus, se kterým nikdo nepočítá, je to jenom jako když se někde najde zapadlá stokoruna, člověku to vykouzlí úsměv na tváři, že má na pár piv s přáteli Pinkiesmile

Edit, yay!: Ok, ten poslední přízpěvek dost vysvětluje, ono to znělo dosti peorativně jak to bylo položeno a vypadalo to jako že se tu z někoho dělá Villain of the Piece. O nic víc mi nejde, než jen zabránit aby se tomu tak stalo. Děkuji za pozornost Pinkiesmile
*sigh* už mě to unavuje. Asi jsi telepat a vidíš mi do hlavy, jak to vlastně myslím a znáš mé přesvědčení... vlastně ne - sorry, to bys věděl, že tak to není, nebo si prostě překládáš slovo "vydělat" v tomhle kontextu na jiný význam, než jak to myslím (jak to tak čtu, velmi pravděpodobné).

Protože pro mě jsou významy "vydělat na něčem" (obecný výraz pro ziskovost bez jakéhokoliv zabarvení) a "vydělat na někom" (zisk na úkor někoho jiného) asi někde jinde, než u tebe, tak to zkusím napsat jinak: nemyslím si, že jsi tu chtěl někoho obrat o peníze, nebo se na někom přiživit. Moje odmítání bylo výsledkem výše uvedeného stanoviska, protože ... ale důvody jsem už psal několikrát výše, snadno je lze dohledat. Je to už dostatečně jasné?

Anyway... zkus si položit otázku, jak moc jsou tyhle diskuze (a všechny ty další za poslední rok tady podobného rázu) nejen pro mě motivační a jak moc pomáhají tomu, o co se tu společně s dalšíma lidma snažíme.

EDIT: Toto je poslední můj příspěvek na toto téma - nemám co bych k tomu víc řekl. Za tu dobu strávenou tady se dalo udělat spousta užitečnějších věcí a čas se krátí. Ach jo...
A to nešlo tuhle jednoduchou větu napsat o těch 10 nebo kolik příspěvků dříve? Tohle všechno jsme si mohly ušetřit. kdybys napsal tohle. Jedna věta a nepřišel by jsi si čas a zbytečné nervy.

K motivaci se vyjadřovat nebudu, to není předmětem téhle diskuze, která se tímto vyřešíla.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12