Bronies.cz

Úplná verze: Double Rainboom
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si plnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Vydržet do dvou ráno stálo zato, ale jen škoda, že tam nemluvili všichni :/
Epizoda nebyla vůbec špatná, ovšem mám k ní svůj názor.

Bylo tam hodně, a opravdu hodně věcí, které tam být nemuseli. Někdy mi to přišlo přeplácané. Toho jsem se právě na epizodě bál. Tím, že to je od fanoušků, tak je velice pravděpodobné, že tam budou dávat věci z internetu. Trollface, Domo Kun, a další narážky ... to se mi do MLP fakt nehodí. PG mě moc nebavily, ale délku chápu.

Ale abych jen nekritizoval ...

Hudba, animace a dabing byl perfektní. Jen mě překvapilo, že Twi nedabovala rovnou Tara, když ona tak ráda dabuje kdejakou kravinu a fanoušky má ráda. Děj v EQ byl také super. Derpy, Chicken Scotaloo a další mini vtípky jsou fajn a potěšily.

Pokud jim Hasbro dovolí udělat další epizodu, myslím, že tentokrát bude lepší, protože už bude jen v EQ samozřejmě Pinkiesmile

Ale nemělo to nádech normální epky, ovšem pro mě to bylo lepší, než díly S3 Pinkiesmile
Co se názoru na epizodu týče, souhlasím s Darmem a Dumbem, řekli víceméně za mě, co se mi líbilo a nelíbilo. Bylo to veselé, dobře udělané, smekám svůj pomyslný klobouk před animátory a hudebníky, ale bylo tam moc věcí, které to zbytečně rozmělňovali... přesně jak psal Darm: „pejsek a kočička vařili epizodu a dali tam všechno co maj rádi“
Jo, líbilo se mi to, ale Snowdrop mě chytla víc Pinkiesmile (takže si ji jdu už asi po dvanácté pustit)
Powerpuff girls byly super
Ok to byla hodně šílená animace Rainbowlaugh

V průběhu sledování se mi dost měnil názor.

tldr verze:

v prvních minutách: meh... (chování Dash)
ke konci: Awesome! /)^3^(\


@ Začátek, vadilo mi chování Dash. Její osobnost byla vyhnaná do úplnýho extrému, canon RD by se takhle určitě nechovala, přecejenom alespoň základní zodpovědnost jí není cizí.
Na druhou stranu mi to kompenzovali vtipné a roztomilé momenty a situace, kterých bylo požehnaně.
Je pravda, že spousta věcí byla přehnaná, ale jakmile jsem se dostal do správné "parody-like" nálady, zbytek dílu jsem si náležitě užil (přesto že nejsem fanoušek PP girls a ani nehodlám být).

Jak nad tím přemýšlím, původně jsem naivně očekával canon-like epizodu, což je důvod mého smíšeného pocitu.

Soundtrack byl výborný a ani animaci není moc co vytknout Pinkiesmile

Každopádně se určitě nebudu mýlit, když Double Rainboom označím za nejlepší fan made věc, kterou komunita kdy vytvořila.
Tak tu hodit taky své postřehy:

Mě to připadalo trochu prázdný a zároveň přeplácaný. Připadalo mi, že by se z těch 30 minut mělo ustříhnout 10, aby to bylo trochu plynulejší - hrozně dlouho bylo ticho, nic se nedělo, jen poníci lehce měnili své grimasy do přesně načasované background music.

Na druhou stranu hrozně moc věcí z fanonu - derpy, Hooves, Berry Punch ... řekl bych že příliš. Mě se na těhle postavách líbí, že s objevují jen okrajově, tady měl Dr. Hooves víc času než Fluttershy.

Nápad podle mě solidní, sice trochu zklamní (čekla sem epizodu MlP a dostal sem Powerpuff Girls, které sem sice měl rád, ale zde byly zobrazeny jako záporačky ... proč proboha? Ukázka dalších oblíbených seriálů z historie Cartoon Network ... taky nevim co to tam nělo co dělat. Zahrát na nostalgické city diváků?)

Co mě potěšilo byl dabing - byl hodně blízko. A hudba byla dost dobrá - možná by to chtělo aspon jednu písničku ... ale byla dobrá v závěru, to musí stačit.


Takže hodnocení:

Dabing 8/10
Animace 10/10 - jako v seriálu.
Music - normal + background: 8/10
Příběh: 6/10. Mohli to rozvést torchu líp jako propojení dvou skupin hrdinů proti záparákovi (k čemu by odpovídali i ty obrázky na konci v titulkách) ale oni radši udělali "záponé" powerpuff girls. Lame.

Celkově: 6/10. Holt sem moc namlsanej a grafika sama o sobě to už nedokázala zachránit od pro mě slabšího děje.
Neviem, no. Snaha sa cení, nápad zaujímavý, no pripadalo mi to nedotiahnuté. Spočiatku tomu chýbal švih, potom trocha akcie (RD letiaca cez Ponyville a demolujúca, čo prišlo), no zasadenie seriálu do univerza Powerpuff Girls bol zlý nápad. PPG som nemal rád už za čias starého Cartoon Networku (to som ešte nepoznal Lauren), doteraz sa toho veľa nezmenilo.

Beriem, že Double Rainboom bol v podstate "školský projekt" a nemohli sme od neho očakávať hi-tech animácie, ktoré by nás posadili na zadok, no určite sa z toho dalo vyťažiť ešte aspoň niečo.

Aby som spomenul aj pozitíva: Bola tam Derpy, list Celestii na konci a zaspomínal som si na časy starého Cartoon Networku.
Animácia, dabing, hudba na výbornej úrovni. Interakcia medzi Twi a Dash ma bavila. Scény, kde RD objavuje svoje nové schopnosti boli veľmi pekne spracované. Strašne veľa referencií a meme (aj mi to niekedy liezlo na nervy), ale to sa asi od fanmade epizódy dá očakávať. Ani časť s PPG mi nevadila, ako niektorým iným ľuďom. Nemyslím si, že PPG boli zlé, jednoducho sa tu prejavili rozdiely v atmosfére PPG a FiM - vo FiM príšeru presvedčia aby bola dobrá, v PPG jej roztrhajú črevá.
Niekedy si to pozriem znova, keď budem mať čas.
No... Jak tu všichni vychvalují animaci, jako jo, dobrý, ale příjde mi, že se všichni hýbali až moc při mluvení etc, ale tak není to originál, že...
A příběh - příjde mi to jako poslední epizoda 3. série v tom smyslu, že do tý půlky je to OK a celkem zajímavý a pak najednou nějaký power puff girls, nesmyslná honička a prostě... WTF, konec. Jinak companion cube a návrat do budoucnosti pobavil Pinkiesmile
Je to až moc splácaný, čekal jsem spíš fan epizodu, né... já nevim, blbost zase ne, ale dejme tomu parodii. Takovej čarodějnickej díl simpsonů.
Hoci miestami bolo vidno, že je tu iné spracovanie ako v origináli (nemyslím zrovna crossover časť, kde bola rozdielnosť pokladaná za samozrejmosť, skôr úseky robené štýlom nemého filmu), fanmade epizóda sa mi veľmi páčila (isto viac ako niektoré epizódy z S3). Plusom u mňa je, že dostali trocha priestoru nejakí tí background ponies. Niktoré scény ma veľmi pobavili, hlavne ako Scootaloo chvíľu letela a botom narazila do billboardu. No neviem čo tam robil ten zubatý ksicht na mesiaci, tiež u trolla v dyme som nevidel žiadnu súvislosť s dejom.
.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24