Rwakkovy rozhovory - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +--- Téma: Rwakkovy rozhovory (/Vlakno-Rwakkovy-rozhovory) |
RE: Rwakkovy rozhovory - DoktorPetr - 11.07.2014 A to ty rozhovory děláš s lidmi přes Skype nebo na jiném zařízení, nebo si spíše povídáte a ty to pak sepíšeš? RE: Rwakkovy rozhovory - Keranis - 11.07.2014 V mém případě šlo o Skype chat. A Rwakk to tak pravděpodobně dělal i u ostatních Přepisovat hlasový rozhovor by bylo šíleně nepraktické už z toho důvodu, že by Rwakk polovinu rozhovoru zapomněl, než by ho stihl sepsat. RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 16.07.2014 Zdravím vás u nového rozhovoru. Tentokrát k němu svolil slovenský pisatel básní Music Pie. Tímto bych vám ho rád přiblížil a ukázal na to, kdo vlastně je.
Vítám tě u našeho rozhovoru. Prozradíš nám něco ke své přezdívce? Jak jsi k ní přišel? A jak ses vlastně dostal k seriálu? Co tě uchvátilo na My Little Pony? Za chyby se neomlouvej. A jak ses vlastně dostal k tvorbě zrovna na tohle téma? O čem tak rád rýmuješ kromě poníků? Texty do skupiny? Povíš nám o tom něco? Jsi zpěvák? Pána prstenů máš tedy jistě rád. Snažíš se svými básněmi něco říct, nebo jsou čistě spontánní? Povíš nám k nim něco? Jsi jeden z mála slovensky píšících autorů na foru a k tomu píšeš básně. Jediný, kdo je Slovák a píše básně, je Schimy. Ten se ale zaměřuje spíše na narozeninová či sváteční přání. Nesetkal ses někdy s jazykovou bariérou? Nebo je čeština a slovenština tak podobná, že i pro Čecha dávají básně stejný smysl? Sleduješ nějak situaci v literární sekci? Jsi s někým z autorů v kontaktu? Věřím, že jistě to jmenované potěší stejně jako mě. Na chvíli se vrátíme k tvé hudební kariéře. Myslíš si, že je možné skloubit třeba metal a seriál My Little Pony? Může nějak nová sezóna ovlivnit literární tvorbu autorů na fóru? No, myslel jsem spíše sezonu čtyři. Co považuješ za svůj největší úspěch a neúspěch? Protože jsme již na konci rozhovoru, povíš nám něco o sobě? Své zájmy a koníčky? Co rád jíš a posloucháš? Jestli jsi zadaný či volný? Vzkážeš nakonec něco svým fanouškům a čtenářům tohoto rozhovoru? Tímto se s tebou loučím a přeji ti další zdar v tvé tvorbě a i aby vám ta skupina vyšla. RE: Rwakkovy rozhovory - Elevea - 17.07.2014 Ano ano, speciálně já se těším, až bude z Applejack nejmacatější alicorn . RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 19.07.2014 Dnešní rozhovor byl s jedním ze začínajících autorů poslední doby. Je jím ambiciozní a pesimistický DoktorPetr a více o něm vám přináším v tomto rozhovoru. Příjemné počtení přeji.
Vítám tě u tohoto rozhovoru. A jako vždycky si myslím, že by mohlo být zajímavé se dozvědět, co se skrývá za tvou přezdívkou. Jak jsi k ní přišel a proč ji máš? A jak ses vlastně dostal k seriálu My Little Pony? Co tě k němu přivedlo? Proč jsi začal psát zrovna na tenhle seriál? Psal jsi i před tím? Jsi jeden z posledních autorů, co na fórum přibyli. Čím je tvá tvorba specifická? Můžeš literární sekci přinést něco nového, zajímavého? Proč odmítáš drabbly a básničky? Je v tom nějaký vyšší důvod nebo jen pro to, že jsou pro tebe těžké? Sleduješ dění v literární sekci? Co si o ní myslíš? Proč ne? A co myslíš tím, že by mohli spolupracovat skvěle? No, vaše tvorba je v některých bodech podobná. Myslíš, že nová sezóna ovlivní literární tvorbu českých autorů? Myslel jsem sezonu seriálu, ale to nevadí. Co považuješ za svůj největší úspěch a neúspěch? Už budeme tento rozhovor zakončovat a tak se ptám na mou nejoblíbenější otázku. Co máš rád? Co děláš za koníčky, co rád jíš a posloucháš? Jsi zadaný či volný? Vzkážeš něco svým fanouškům a čtenářům tohoto rozhovoru? Pesimista každým coulem. Tímto se tedy s tebou loučím a přeji trochu více optimismu do života. RE: Rwakkovy rozhovory - Aidrien Assagir - 19.07.2014 Podobné období už mám za sebou a jsem poměrně ráda, že jsem se ho zbavila. Pevně doufám, že z toho pesimismu jednoho dne tzv. vyrosteš, protože kazit si život něčím takový je trochu škoda. Jde jen o to najít si něco, pro co stojí za to si udržet hlavu jasnou a čistou.
RE: Rwakkovy rozhovory - DoktorPetr - 19.07.2014 Víš Aidrien, můj život má smysl jen díky pesimismu. Já mám pro co žít a mám svou životní filozofii, ale ta se bez pesimismu neobejde. Když to tak řeknu; já se v tom vyžívám. RE: Rwakkovy rozhovory - Tuxik - 20.07.2014 (19.07.2014, 21:45)Rwakk Napsal(a): Ale mé povídky vyzařují takovou beznadějí, smutkem, ale když bych se na to podíval z normálního, třeba realistického hlediska, tak si můžou ty osoby říci: "Já nejsem na tom takto špatně, mám něco na co se mohu obrátit." Stavět příběhy na tomhle principu není dobrý nápad, důvod je jednoduchý: Pokud bych se chtěl cítit mizerně, pak mi k tomu postačí přečíst si zprávy. Žiješ pesimismem, což nebudu nijak zatracovat, ovšem je chyba bránit se proti poznávání nového. Odsuzuješ optimismus (ať už máš k tomu jakékoliv osobní důvody), ale tím, že se zbavíš jednoho pohledu na svět, akorát okrádáš sám sebe. Chceš se soustředit na psaní horrorů a smutných příběhů. Jeden by řekl, že vést celé vyprávění v duchu melancholie bude ten nejlepší způsob, ale to je fatální mýlka! Chceš-li zasáhnout čtenáře, musíš vytvářet kontrasty. Pokud například začneš psát příběh o nějaké osobě, která si užívá života, má milé přátele, super rodinu, je nejpopulárnější na škole - uděláš jí beztarostný, sladký, veselý život - potom náhlý zvrat bude mít na čtenáře hlubší dopad, než když tvůj příběh už od začátku ponese pečeť zoufalství. Shrnu-li to: chceš-li se soustředit na depresivní příběhy, musíš přijmout fakt, že v životě existují i radosti. RE: Rwakkovy rozhovory - Frolda - 20.07.2014 Jestli mohu takovou rejpavou poznámku. Myslím si, že kvalita rozhovorů jde dolů. Ne kvůli samotným otázkám, ale podle mě už zatím není z čeho čerpat. Neříkám, že se neobjeví někdo, kdo by mohl být pro rozhovor zajímavý, spíš podle toho, co jsem se doslechl, tak děláš rozhovor s každým, kdo má v tématu pár set zobrazení a kolikrát už se jedná o lidi, kteří v té sekci rok nebyli. Nech si to projít hlavou, jestli by nebylo lepší, ukončit rozhovory v nejlepším. Já si rozhovory užíval a nebyl jsem sám, ale už měli své výsluní a řekl bych, že už se jen vaří z vody. RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 20.07.2014 Dost možné je, že už nejsou co byli ale už od počátku jsem chtěl vést rozhovor i s lidmi, co tam dlouho nebyli. Zvláště o jejich časech kdy tam byli.
Potom navíc chystám své přesměrování, kdy se chci zaměřit i na jiné stránky fóra než literární sekce. I když další rozhovor také něco ponese z literatury tak myslím, že je to jeden z přechodů k další etapě. Rozhovory se brzy přesunou z literárních autorů dále. |