Rwakkovy rozhovory - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +--- Téma: Rwakkovy rozhovory (/Vlakno-Rwakkovy-rozhovory) |
RE: Rwakkovy rozhovory - Zagami - 22.12.2013 Rozhovory uděláný live mají své kouzlo. Člověk je při nich takový přirozenější. Zatím jeden z mých nejoblíbenějších rozhovorů. + poklona Neko za zapisování. RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 23.12.2013 Tentokrát vám přináším rozhovor s naším básníkem Deetrem Spiritem. Jako opravdu jeden z mála autorů tohoto fóra se zaměřil na poezii. Proč a co si od toho slibuje se dozvíte v novém Rwakkově rozhovoru.
Povídky se zde pokoušel spatlat kde kdo, ale pokusil se někdy někdo sepsat smysluplnou poezii? Vítám tě u tohoto rozhovoru. Předem můžu říct, že se ještě neznáme a o to mě více těší, že jsi svolil k tomuto rozhovoru. Co vlastně znamená Deeter Spirit? Co se skrývá za touto přezdívkou? Jak jsi se vlastně dostal k My little pony? Co tě přimělo začít psát na toto téma? Proč zrovna poezie? Co tě k ní táhne? Nebo jsi zkoušel i nějakou prózu? Vyhrál jsi ve škole? To je úžasné. Máš v plánu i v budoucnu soutěžit pomocí pony tvorby? Nebo se zapojovat do případných soutěží přímo na fóru? Sleduješ situaci v literární sekci? Co si o ní myslíš? To je trochu smutné, stejně se ale zeptám. Jsi v kontaktu s někým z jiných literárních autorů? Myslíš si, že nová sezona přiláká nové autory a čtenáře? Co tě přimělo začít nesledovat literární tvorbu bronies? Co ti zkazilo pohled na ni? Zajímavé, co dokáže s člověkem udělat něco, co se mu nelíbí. Co považuješ za svůj největší úspěch a co za neúspěch? Pokud to tak chápeš. Ptal jsem se na tvůj největší úspěch a neúspěch. Nemusí to být přímo literární tvorba, pokud chceš. Náš rozhovor se blíží ke konci, a tak bych se rád zeptal – povíš nám něco o sobě? Své zájmy, koníčky, oblíbenou hudbu a jídlo, jestli jsi zadaný či nikoli? Tímto náš rozhovor končí. Vzkážeš něco svým fanouškům? Děkuji ti za rozhovor a příjemné chvíle při něm strávené. RE: Rwakkovy rozhovory - Tuxik - 23.12.2013 (23.12.2013, 20:05)Rwakk Napsal(a): Povídky spatlá každý, ale dokáže každý napsat i smysluplnou poezii? Toto je převelice nešťastný úvod a dokáže odradit čtenáře, který s tímto tvrzením nesouhlasí, od přečtení celého rozhovoru. Ano, povídku spatlá každý - spatlá! Ale dokáže každý napsat smysluplný příběh? (promiň za útočnost, ale přesně k tomuhle mě toto tvrzení vyprovokovalo) RE: Rwakkovy rozhovory - Deeter Spirit - 23.12.2013 Taky si myslím. Kdyby uměl povídku splácat každý tak básně nepíšu RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 23.12.2013 To víš že to bylo schválně. Jsem rád že si se ozval. Vidím, že to mělo účinek, co jsem si přál. Autoři se ohradili. Přesto ať se ti to líbí nebo ne. Povídky v literární sekci patlalo opravdu hodně špatných autorů ale žádný z nich se nepokusil ani o tu špatnou poezii. Všichni, úspěšní i neúspěšní, se zaměřili na prózu, protože podle hodně lidí je poezie nudná a zbytečná. Kdyby se objevilo aspoň několik dalších básníků co by to spackalo, tak rozhodně napíšu jiný úvod. Rozhodně mě nepřesvědčíš že se o poezii jen tak někdo pokoušel. A mají v jistém, smyslu pravdu. Protože podle mého názoru, napsat dobrou poezii je mnohem těžší než povídku. Protože se ozval sám Deeter, tak ten vrch poupravím. Nicméně to můj názor nemění. RE: Rwakkovy rozhovory - Frolda - 23.12.2013 Někdo se do poezie nehrne, protože na ni nemá vlohy a nebaví ho. Já bych básničku napsat dokázal, ale neměla by žádný smysl a vypadala by, jako když pejsek s kočičkou vaří dort. Naopak si myslím, že mám vlohy pro povídky, proto se jim věnuji. (23.12.2013, 21:05)Rwakk Napsal(a): Protože podle mého názoru, napsat dobrou poezii je mnohem těžší než povídku. Já jsem názoru odlišného. Neříkám, že je lehké napsat báseň, není. Stejně tak ale není lehké napsat dobrou povídku. Každá věc má svá pravidla a svou náročnost. Je to, jako kdybyste se hádali, že porazit strom je těžší než naložit třicet koleček pískem. Na druhou stranu chápu, že se to může zdát obtížné, neboť každý shledá obtížným to, co neumí. RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 23.12.2013 OT: RE: Rwakkovy rozhovory - Frolda - 23.12.2013 OT RE: Rwakkovy rozhovory - Tuxik - 23.12.2013 OT: Btw, dle mě by rozhovory měly být raženy neutrálně. Je pěkné, že máš svůj vlastní názor, ale rozhodně bych ho nepodstrkával čtenáři (od toho má být pak diskuze). Je dobré, když se ho pokusíš nějak přilákat k přečtení rozhovoru, ale názor by si měl na autora udělat svůj. RE: Rwakkovy rozhovory - Rwakk - 23.12.2013 Případné další nesouhlasy s tím co jsem napsal mi posílejte PM nebo založte příhodné vlákno, kde se budou řešit. Toto vlákno má sloužit k referenci autorů a ne k tomu debatovat, zda je těžší poezie nebo próza. Děkuji. |