Sborník 2015 - 2016 - RELEASE - Verze k tisku +- Bronies.cz (https://bronies.cz) +-- Fórum: Tvorba (https://bronies.cz/Forum-Tvorba) +--- Fórum: Literatura (https://bronies.cz/Forum-Literatura) +--- Téma: Sborník 2015 - 2016 - RELEASE (/Vlakno-Sbornik-2015-2016-RELEASE) |
Sborník 2015 - 2016 - RELEASE - Tuxik - 13.07.2016 Digitální verze Sborníku 2015 - 2016 je venku. Bohužel, vzhledem k velkému množství obrázku je PDF soubor natolik velký, že jej nelze zobrazit jako náhled v Google disku. Neděste se tedy vyskatovacího okénka! Stačí, když kliknete na tlačítko stáhnout a Sborník se vám uloží na vaše zařízení, kde si jej můžete v klidu prohlédnout Přeji všem pěkné počtení a potěchu z dobrovodných ilustrací Sborník je přístupný na adrese níže: Sborník 2015 - 2016 (je třeba kliknout na tlačítko stáhnout) Své připomínky a komentáře ke Sborníku můžete napsat do tohoto vlákna Odkaz na fotky ze křtu, který proběhl na CZQ 2017 nalézt v tomto příspěvku. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(Níže je ponechán původní příspěvek pro zachování informací, které se mohou využít v budoucí organizaci Sborníků. Není zapotřebí se čtením textu níže zabývat - Pozn. z 13.8.2017) Zdravím všechny, otevíráme další ročník Sborníku (lépe řečeno dvojročník) pro rok 2015-2016. Pro ty z vás, kteří tenhle projekt neznají, udělám v krátkosti informační výtah: Poznámka: Tento příspěvek se bude v průběhu roku updatovat. Jednotlivé updaty se budou zveřejňovat vždy za hlavní zprávou (od nejstaršího po nejnovější). Datum posledního updatu bude vždy zmíněno v názvu vlákna. Zpět k letošnímu ročníku. Jádro Sborníku zůstane stejné, změny budou hlavně v organizaci a struktuře. Ovšem mám tu taky pár pro začátek důležitých záležitostí:
Co se týče pravidel pro ročník 2015-2016, letos se budou do Sborníku hlásit jak literáti, tak ilustrátoři (předešlé ročníky se hlásili pouze literáti). Konkrétní pravidla pro jednotlivé skupiny upřesním v průběhu tohoto týdne. Pravidla také plánujeme udělat o něco svobodnější, abychom dali možnost přispět do Sborníku co nejvíce lidem (když bude ten poslední ročník). Nicméně pro obě skupiny bude platit na 100%:
Váš Sborník tým Rwakk, Tuxik, Vlče Katrinka - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Update 16.7.2016 Přidávám pravidla pro literáty, ilustrátory a vyhlašuji soutěž pro korektory. Plánuje se také vyhlášení soutěže o ilustrátora obálky pro Sborník, počáteční zájemci už mohou dopředu zvažovat. Pokud máte dotazy, ptejte se. Pravidla literáti Pravidla ilustrátoři Soutěž korektoři RE: Sborník 2015 - 2016 - Iluzon - 13.07.2016 Jak se budou literáti a ilustrátoři přiřazovat k sobě? Mám už se začít ptát, kdo by mi ilustroval nebo proběhne nějaký jiný proces? RE: Sborník 2015 - 2016 - Frolda - 13.07.2016 Literát se hlásí! Můj příspěvek zde - https://bronies.cz/Vlakno-Froldova-kouzelna-klavesnice?pid=544758#pid544758 psán v rozmezí let 2014-2016, publikován letos Uvidím, jestli se mi na ilustrátora povede opět přemluvit Cally, zatím to je otevřené. Prosím, úpravy na textu pouze vizuálního typu, do textu tedy nezasahovat bez konzultace (vím, že to není váš styl, ale pro jistotu) RE: Sborník 2015 - 2016 - Tuxik - 13.07.2016 Iluzon: Pokud s někým spolupracuješ, tak se oba přihlásíte a řeknete, že chcete být ve dvojici. Zbytečně nehodláme trhat partu dvou lidí. Pokud nikoho nemáš, tak se dostaneš na jeden seznam a dostaneš volného člověka z druhé strany. Frolda: Super, díky za zájem a iniciativu Potom až vypíšeme pravidla i s instrukcemi, zařiď se jimi - vlastně totéž, co jsi dal tady, zašleš na náš e-mail, zní to sice trochu jako buzerace, ale přehled musí být RE: Sborník 2015 - 2016 - Frolda - 14.07.2016 Cally potvrdila, takže do toho jdeme spolu RE: Sborník 2015 - 2016 - Xenomorf - 14.07.2016 Sice se na 80% nezapojím, ale mám dotaz. Co znamená to, že to nesmí být v rozporu se zákony České republiky? Vždyť literatura je tu vv Česku svobodná ne? RE: Sborník 2015 - 2016 - Medvídě - 14.07.2016 Myslím že se nesmí vyskytovat rasismus a antisemitismus. RE: Sborník 2015 - 2016 - Alexie - 14.07.2016 Musí jít o povídky, nebo je to jen obecná definice obsahu sborníku? Jelikož jsem byl příliš líný zformátovat a poslat své básničky do minulého ročníku, moc rád bych svoji chybu letos napravil. RE: Sborník 2015 - 2016 - Vlče - 14.07.2016 Birdyy: můžeš nám poslat i báseň Rozhodně je to příjemné zpestření mít i lyrické texty ve Sborníku (podle mě ) RE: Sborník 2015 - 2016 - Tuxik - 14.07.2016 Xenomorf: Jak řeklo Medvídě - žádná rasová a náboženská nesnášenlivost Birdyy - až vyhlásíme pravidla, zašli klidně básničky. Pokud někdo napíše divadelní hru, může poslat i ji. Sice v kontextu Sborníku mluvíme o povídkách, ale to z toho důvodu, že povídky jsou přeci jen nejrozšířenější a pokud bychom mělli pokaždé vypisovat jednotlivé útvary, tak se z toho zcvoknem Pokud se najde vyloženě hardcore team, který udělá komix (s příběhem a vším) - dáme tam klidně i komix |