09.03.2016, 17:11
@Elevea:
Domnívám se, dle tvé analogie, že ti trochu unikla pointa mého příspěvku. Já poukázal na tracing (obtahování, překreslování) a použití cizího artworku k vlastním účelům. Není inspirace jako inspirace, na to pozor. Inspirovat se můžeš, jak píšeš, nápadem, působením díla pocitově, barvami, nějak nechápu, kde je inspirace v obtažení něčích obrázků pro svoje OC, kdyby to aspoň překreslila od oka.
Vem si, že by se někdo inspiroval známým obrazem, obtáhl ho, upravil vzhled a vydával to za svoje dílo, přišlo by ti to v pořádku? Inspirace je skvělá věc, já sám to vím moc dobře, ale jedna věc je učit se z prací druhých a něco úplně jiného je tracing, kde jen kopíruješ a bereš něčí zkušenosti a skill za základ svého díla, abys měl větší sledovanost a obdiv. To opravdu není správné a působí to lacině.
Pokud si však i po tomhle myslíš svoje, asi nemá cenu se o tomhle dále bavit.
Vem si, že by se někdo inspiroval známým obrazem, obtáhl ho, upravil vzhled a vydával to za svoje dílo, přišlo by ti to v pořádku? Inspirace je skvělá věc, já sám to vím moc dobře, ale jedna věc je učit se z prací druhých a něco úplně jiného je tracing, kde jen kopíruješ a bereš něčí zkušenosti a skill za základ svého díla, abys měl větší sledovanost a obdiv. To opravdu není správné a působí to lacině.
Pokud si však i po tomhle myslíš svoje, asi nemá cenu se o tomhle dále bavit.