Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
G5 - Obecná diskuze
Já bych byl určitě moc rád, udělat tu přednášku také online. Tak jako ty tvé předchozí přednášky, ak také tato musela být určitě hodně zajímavá. Twilightsmile
Odpovědět
Spike v G5?

"Ale já jsem nevyrostla ve stodole. Jen jsem se tam narodila a prožila většinu dětství." Applejack

Moje literární tvorba 

Love and Tolerate
Odpovědět
Možná, ale nejspíš mu nebudou říkat Spike. Na téma referencí na G4 v páté generaci MLP se brony komunitě dostalo zajímavé odpovědi od G. M. Berrow (minulý týden na PonyCon Holland):

práva ke G4 nevlastní Hasbro, takže za každou zmínku o něčem z G4 (třeba když zmíní Twilight Sparkle), tak se musí platit. Takže přímých referencí je málo a těch nepřímých více (byť nemusí být tak očividné) a jediný důvod jsou peníze.
Princess Luna: Everypony has fears, Scootaloo. Everypony must face them in their own way. But they must be faced, or the nightmares will continue.

Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.

The Last Rebel... still alive
Odpovědět
a sakra...a kdo je teda vlastni?
"Ale já jsem nevyrostla ve stodole. Jen jsem se tam narodila a prožila většinu dětství." Applejack

Moje literární tvorba 

Love and Tolerate
Odpovědět
(30.05.2022, 14:04)Jamis Napsal(a): Jinak Posey je původně G1 poník Twilightsmile http://mylittlewiki.org/wiki/Posey zajímavé vidět, že postavy z minulých generací se tu objevují ve stejné nebo velmi podobné podobě.

To je sice pravda, ale vzhledem k jejímu G5 characteru dřív G4 Rainbow Dash políbí svou G3 verzi než že by G1 v G5 zrcadle vůbec poznala.. Pinkiesmile Pěstování květin bude asi jediný společný zájem Nezkoumal jsem je moc do hloubky, ale kdyby si dnešní Posey neustále na tu starou otevírala tlamku jako teď, tak ta by asi s pláčem zalezla do nějaké nory. Možná mají ještě společnou trochu rozdvojenou osobnost.. G5 Posey má velké srdce, umí být citlivá, ale jinak kašle na nějakou politickou korektnost. G1 Posey je taky taková G4 Fluttershy (i když ne tak plachá), do doby než někdo ubližuje zvířátkům nebo kytičkám..

Podle mne má G5 Posey mnohem blíž ke G4 Fluttershy z posledních sezón, pokud teda nejde o jméno a barvu.
DeviantArt & Home, Bronies galerie.
Odpovědět
(06.06.2022, 20:04)Mácaman Napsal(a): Dragonalicorn: souhlasim s tim, ze obcas tam byly takove "deus ex machina" momenty, jak pises s tim pocasim nebo ze ponici z toho, ze se krystaly nejak zachveji, okamzite presne poznaji, co je treba udelat Pinkiehappy

Možná, že je to nějaká pojistka "equestrie", aby se poníci vzájemně nestihli úplně pozabíjet. Jako kdyby u nás pár generálů napadlo, že by bylo fajn "osvobodit" nějakou další zemi a v tu ránu by se po celé planetě začaly rozpadat tanky, letadla a veškerá elektronika vlastně taky.. jestli to má ten kýžený efekt netuším, ale spousta pojistek nikdy nebyla moc dobrých (očividně i u poníků to nakonec vedlo jen k větší naštvanosti, ale co.. "přírodní bůh" byl asi spokojen.. podle jeho logiky je lepší, když se poníci nenáší bez magie než když mají homofobní názory s magií.. Nějak podobně to řešil i vůdce Kirinů. Ale nemusíme chodit daleko, i v našem světě se obvykle vydá nějaký zákon postihující všechny jen proto, že nějaký blb jednotlivec něco trochu zvoral).

Možná to může být pojistka proti zneužití: když se tři perou, někdo čtvrtý se směje.. a mohl by magii ukrást pro sebe. Podobně jako Tirek v G4. Ale i tam bylo vidět, že i takový stav se dá celkem v pohodě zvrátit.

Náhodou, to zachvění krystalů bylo celkem logicky zjištěno. Chvilku jim trvalo než si to vůbec uvědomili a hlavně připustili, ale že je zdroj magie pro krystaly viditelný jim celkem pomohl rozsvítit v hlavinkách. Plus, mají za sebou celkem slušnou historickou zkušenost, že znesváření poníci zrovna krystalům nepomáhají. Vlastně jim to došlo rychleji než Meridě, že spravit je třeba vztahy a ne nějaké artefakty.
Odpovědět
(07.10.2021, 08:19)Mácaman Napsal(a): Neko: no ono to muze byt i tak, jak uz to bylo v mnoha fantasy pribezich, ze magie existuje, dokud na ni nekdo veri, a je tim silnejsi, cim vic lidi v ni veri. Pokud "moderni" ponici spolehaji uz spise na techniku, a magie je pro ne spis pohadka, muze to princezny nejakym zpusobem "uspat" treba...pro lidi v 10 stoleti byla magie taky naprosto skutecna, a dnes?

Může to být také variace na společenské konstrukty.. Právo, soukromé vlastnictví, absolutní moc panovníka, vliv církve/božstva, demokracie.. v momentě, kdy v ně přestane věřit dostatek lidí, prostě se to celé sesype (a ne vždy nutně k horšímu).

V jejich případě ta magie je stále lepší než technologie. Třeba pro pegase bylo z nějakého důvodu problematické vynaléz letadla nebo alespoň horkovzdušné balóny? Jednorožcům schopnost manipulace s předměty jinak než tlamkou také musela chybět, ale nějak zvlášť se nesnažili si vypomoci technologicky (to už i naši důchodci mohou používat mechnické prodloužené ruce/podavače-sběrače).

Já bych to s vírou v magii v historii moc nepřeháněl (podobně jako "dřív všechni věřili že je Země placatá"). Spíš na pověry. Magii tehdy podle mne nikdo neviděl, za to ale znali přírodní síly jako blesky.. jenže dřív bylo snažší to svést na sousedku že je čarodějnice. Docela bylo (očividně) zakořeněné dogma v absolutní moc vladaře/boha (aniž by je kdokoliv kdy viděl samozřejmě), takže to fungovalo spíš jako automatické bu bu bu (do doby nějaké revoluce).

Jelikož u poníků je magie spíš užitečná věc (no, řekněme spíš neutrální - dá se snadno zneužít podobě jako atom, ale má jistou pojistku, že přestane za určitých podmínek fungovat, když jeho uživatelé jsou blbci... i když.. to vlastně má atom taky Twilightoops ).

Přirovnal bych jí asi k elektřině. Existuje sama o sobě, ale bez toho, aby v ní někdo "věřil" a tedy jí uměl využít, je vlastně k ničemu (max. ty blesky). Takže potřebujete dost sjednocených lidí, aby se vytvořila infrastruktura pro její výrobu, přenos, využití, bezpečnost. Nejen ti inženýři a elektrikáři, ale i všichni okolo, kteří "musí" třeba vyrábět jídlo, protože inženýr na to teď už jaksi nemá čas. Ale právě díky němu je i výroba toho jídla snažší. Dokud funguje tento harmonický kruh, mají z toho prospěch všichni (kdo vidí přínosy). Jakmile začnou vypadávat články, může se to celé zhroutit a pak se prostě vrátíme do středověku a budeme moci mumlat, jak za všechno mohli ti flákači elektrikáři, co vlastně jinak nic nedělali, a ti tupí zemědělci, co přeci ani neměli titul a přesto si elektřinu brali..

G5 poníci sice mají technologie, ale v porovnání s přínosem magie jsou v podstatě na úrovni toho středověku, když by mohli být ve 20. století. Protože v porovnání s neandrtálci na tom jsou přeci pořád ještě dobře..
Odpovědět
ano, to je taky moznost, jen bych dodal ze historicke zaznamy jsou plne lidi praktikujichich magii, od Bible (magicky souboj Mojzise s egyptskym magem pred faraonem, o Jezisovi ani nemluve) az treba po bitvu u Little Big Hornu (kde Sedici byk konal magicke ritualy a predpovedel vitezstvi nad belochy )....

Moje literární tvorba 

Love and Tolerate
Odpovědět
Ano, jak to vypadalo v realitě (Ježíš, Mojžíš), to přiznávám že bych chtěl vidět (nevěřím v magii, ale jsem ochoten připustit, že ty záznamy nejsou úplně tehdejší verze fantasy fikce - abych něco přesně zapsal, pro to ještě nemusím chápat, o co se jedná). Sedící Býk předpokládám byl spíš možná skvělý analytik. Ostatně i sama Twilight měla organizační schopnosti, které i bez magie předčily celé městečko (Winter Wrap Up). Dalo se by to sepsat, že i dříve byli lidé schopni používat mozek a tehdy stejně jako dnes byli tací, kterým to prostě připadalo jako magie Ajsmug (například sledování iluzionistů)
Odpovědět
ano to bych take rad videl Twilightsmile pri tom souboji s Mojzisem napriklad pry promenil hul v hada (ted uz nevim jestli egytsky cernoknezik, nebo Mojzis) Rainbowhuh chci rict ze pro stare egyptany nebo indiany na konci 19 stoleti byla magie stejna realita, jako treba pro nas elektrina...Rimane take delali statni rozhodnuti na zaklade vesteni....

Moje literární tvorba 

Love and Tolerate
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)