Hodnocení tématu:
  • 14 Hlas(ů) - 3.57 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Kritika] Elfmanovy výtvory
Mě taky dělá občas problém přední nebo zadní pohled. Ale u mě to je tím, že obě ruce, nohy, části obličeje musí být stejný. Když je to z jinýho úhlu tak si s tím víc pohraju. Ty vlasy jsou krásný. Fakt si s tím dokážeš poradit. Pinkiesmile    

Tablet mě zas tak nestál moc. Nechtěl jsem ještě investovat moc, tak zkusím levnější. Ale pracuje se s tím fakt skvěle. A vzhledem k tomu že chystám další svojí tvorbu a animace (ať už krátké snímky nebo grafiku do her) tak jsem spokojen. Pokud ti vyhovuje papír a tužka + další popřípadě tempery atd (taky jsem kreslil s temperama, mám obrázky na A3 a A4  Scootangel ) tak asi je to zbytečný pořizovat. Záleží do čeho se pustíš. Mě se třeba líbí, že tam mám senzor tlaku pera, a tím pádem si můžu dovolit měnit tloušťku čar jenom tlakem na obrazovku. Moje tvorba jde taky celkem rychle a pohodlně.
Jinak těším se na další tvojí tvorbu  Pinkiesmile
Když nenajdu nějaký problém, tak....tak si ho prostě způsobím    -    Twilight Sparkle
Odpovědět
[Obrázek: dldceht-b584d298-e01d-4976-9727-1ec773b8...hjN9pIETyk]

Ještě dojíždím poslední historické papíry (kresby zvířat většinou non-pony, co jsem dělal cca. před 5-10 lety, a zkouším je nakreslit znovu, už ne podle originálu ale podle svých kreseb), abych si připomenul, co jsem se dřív "naučil" (už zbývá asi jen 5 posledních papírů, celkem bylo 6 archů po 20),

vč. ještě pár posledních cvičení podle J.Pomeroye (myslím, že mě docela naučil kreslit hlavy a uši, trochu víc tělo, ale ruce a konce nohou tak nějak pořád ještě ne úplně dávám),

a pak už budou jen nové věci (většinou stále spíš náhodní poníci, zatím mě moc nenapadá nějaké téma, ale třeba něco přijde časem - a možná i něco konečně v barvě).

Definitivní styl poníků jsem zatím nenašel. Mám několik pracovních, které se mi v podstatě líbí všechny, když jsou dobře udělané (zjednodušené tělo/nohy vs. přiznané klouby s kopyty, kulatý malý nos vs. hranatější větší nos víc připomínající koně (jde o směr přední čáry, buď směřuje k puse a nebo od ní), větší oči vs. menší oči dál od sebe), takže do budoucna to bude nejspíš jak kdy. Možná že z něčeho vyjde spíš samičí podoba a z druhého samčí.
DeviantArt & Home, Bronies galerie.
Odpovědět
Protože ještě stále nevím moc co kreslit mimo cvičení, tak jsem alespoň dokončil replikaci starších kreseb, jednu knihu od Loomise a trochu cvičil těla a hlavy (když už jsem se dostal do tempa, tak lepší kreslit alespoň něco)

[Obrázek: dligmmx-f09ab9c9-8050-44b5-bf4e-20eaaf08...UXDAHyKTxY]

Trochu jsem zkoušel filtr, jestli by se přeskenované kresby nedaly víc přiblížit realitě/nafocenému papíru, něco jako přes Xerox, aby byly kontury ostřejší, ale stíny jemnější. Napravo je výsledek efektu Podmalba, přes který se mícháním Ztmavit hodil původní obrázek. Někde to funguje, někde ne (moc tmavé) - ale tam by stačilo ručně nejdřív snížit efekt podmalby.

Příště už bych mohl stvořit něco víc originálního. I když si možná budu zatím jen čmárat hlavy poníků s těma nejvíc debilníma výrazama ve tváři, co mě napadnou Pinkiesmile než mě osvítí duch svatý.
Odpovědět
"Pár" zkušebních kreseb hlav poníků..

"Bohužel" jsem se naučil (a oblíbil si) celkem dost stylů, jak nakreslit poníka, tak mám stále problém si vybrat konkrétní podobu. Ale už hledám víceméně čím je pro mě definovaný sameček a čím samička.

Zkouším měnit velikost očí, nosu, uší, protože kolikrát jen nepatrná změna je u mě hranice mezi "líbí se" a "je to divný". Přidávám nové typy účesů a snažím se také co nejvíc měnit výrazy obličeje. Něco jsem už v průběhu let kreslil, dost by mělo být nového nebo alespoň "nového".

Nesedí mi moc styl G4.. nedokážu ho prostě ani z části replikovat tak, aby se mi líbil (byť něco málo z něj zakomponované mám). Maximálně tak z boku. Takže většinou jedu něco co je mix G1, G3, G3.5 a trochu možná i G5.

Jo, a už jsem začal kreslit hlavy min. 2x tak velké než posledně Pinkiesmile

[Obrázek: dll0vum-a39a8626-4af0-4378-afbe-94552365...nuGBo_KbeI]

Zkoušel jsem různé filtry, které by daly přeskenové tužce co nejčistší podobu (jsem líný gumovat pomocné čáry zatím), a zatím to vypadá, že čím méně komplexní filtr, tím lepší výsledek..

Takže u pokusů č2 jsem už šel na "jisto":

[Obrázek: dlml2n6-07288d53-a6f7-4bc1-95f4-c20d9835...AdTwR1SvCA]

Na tomto papíru jsem se snažil stínování trochu vyhladit (rozmazání tužky prstem). Pomocné čáry jsem zatím nechal, jelikož nejde o final kresbu, ale cvičení (co hlava, to většinou pár minut - snažím se negumovat. Stejně je výsledek většinou žalostný, ale naštěstí takových oprav jsem měl zatím jen několik málo).

Občas ze mě vypadne něco, co mě samotného překvapí. Hlavně, když se snažím dát obličeji i víc svalů (deformace) než je ty základní.

Anatomicky.. nevím, jestli to sedí. Snažím se samozřejmě držet nějaké logiky (jak asi vypadá hlava ve 3D, aby mezi očima bylo ještě místo na mozek, atd.), ale spíš než přesné tahy jedu tak, aby se mi výsledek líbil. Nesymetrické možná, ale nesmí to být tolik, aby mě to rušilo.

Ještě mám rozdělený třetí papír (a bude to nejspíš poslední - už mi došly totiž nápady na styl hřívy a výrazy tváře), a už mám i nějaký seznam originálních nápadů, co nakreslit. Kdy to bude? Očekávejte nejdřív od dubna..
Odpovědět
Tady ještě "zapomenutá" sbírka pokusů o různorodější účesy:

[Obrázek: dlo8c73-9212abfd-96d3-4776-8704-f5fe39b8...sGFk8WfrA8]

Trochu jsem i zkoušel, jak ty styly hlavy vůbec fungují. Někdy se totiž ukázalo, že to sice vypadá hezky, když se poník usmívá s tím "děleným" horním "rtem", ale když se použije jiný výraz (smutný, naštvaný..) tak jde celkový dojem Halík kam..? Pinkiesmile Řešení je buď zlomeninu vypustit úplně a nebo udělat jen zoubek u strany..

Hodně také dělá špatně umístěný čumák.. holt když je 3/4 pohled, tak nemůže být úplně na středu hlavy.. To funguje možná u lidí nebo medvíků, ale u poníků pak záleží, jak moc dlouhý nos ten či onen styl má..

Najít správnou sílu krku je taky někdy síla.. normální kůň má krk větší než hlavu, ale to pak vypadá jak stereoidy nabitý záporák. Příliš úzký a vypadá to jak lízátko na špejli. Ale to bude pak víc sedět až když bude mít poník tělo podle toho, zda má hlavu vzpřímeně jako člověk nebo víc jako originální G1.

Natočení uší.. další problém Pinkiesmile
Odpovědět
Tak toto byly asi všechny výrazy a případně účesy, které mne momentálně napadly. Nevím, jestli se to někomu bude hodit jako reference třeba..

Výsledek je takový mix mezi G1, G3.5 a G5, trochu G3 a jestli vůbec, tak malinko G4. Občas je hlava anatomicky trochu mimo/deformovaná, ale "trochu asymetrie není nikdy na škodu" (jen se to nesmí přehánět). Jestli budu někdy dělat komix, tak to bude trochu problém, protože očividně asi nikdy neudělám dva poníky úplně stejně..

[Obrázek: dlrh1cm-4abff544-d782-4f67-888a-dcf30729...y3nT5lBvew]

Sice by se mělo postupovat tak, že si nejdřív nakreslíte lebku a na ní teprve nanesete svaly a maso, abyste dostali obličej a výraz, což se ve zjednodušené formě dá dělat ještě u lidí (kružnice a pak zkosený obdélník na čelist), ale u těchto "mutantů" ani nevím, jak by ta lebka měla vlastně vypadat Pinkiesmile

Tak zatím prostě používám jednu hlavní kružnici na hlavu (spíš kouli), menší na čumák, a pak dvě elipsy na tváře (které tím pádem někdy určí i tvar spodku očí).

Završení všech cvičení je pak v barvě, abych si trochu zopakoval práci s odstíny. Je to teda zatím jen obyčejná pastelka, takže nic extra, navíc použitá přes černou pastelku, takže zatímco někde hezky vytvořila plynulejší přechod do stínu, jindy se ušpinila trochu i světlá plocha (ale to je spíš dané tím, jak jsou hlavy malé, takže hrot neměl moc času se očistit).

Příběh to nemá zatím žádný, spíš jsem si jen představoval nějaké situace a jak by na ně asi hlava reagovala, případně někdy reaguje na hlavu vedle sebe, atd.

[Obrázek: dltu2zj-a7d031d3-f4be-4ad5-85cc-58c8f0d9...gmb9LZVof4]

DeviantArt mi jako tagy navrhl i "prase" a pravda, některé hlavy tak i vypadají Pinkiesmile

Ale to je myslím taky trochu i v tom, že jsem si dal "úkol" namalovat každý den alespoň něco, a to i když jsem třeba přijel z práce pozdě a neměl jsem zrovna moc náladu.

Jsou to rychlovky, takže jsem negumoval pomocné čáry, a tak mohou trochu rušit stínování (ne že by bylo vždy úplně dokonalé co se týče 3D). Některé obrysy jsem obtahoval černou tenkou fixkou, a občas jsem i znovu dostínoval některé části černou pastelkou (barevná plastelka totiž některé kontury sice vyhladí, ale také pak docela zanikají).

Každopádně tento "prasoponík" bude asi zřejmě na nějakou dobu můj "styl", tak uvidíme, co z toho vypadne. Expresivnost je asi zatím maximum toho, co tento "model" zvládne, pokud ho tedy nechci deformovat ještě víc.

Časově jsem to celkem stihl dle plánu (začal duben, tak začnu i nějaké kompletní kresby).
Odpovědět

Přejít na fórum:

Uživatel(é) prohlížející tohle téma: 1 host(ů)