10.03.2013, 04:01
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.03.2013, 04:01 uživatelem Gris. Edited 1 time in total.)
![[Obrázek: threadnecromancy.png]](http://img831.imageshack.us/img831/5738/threadnecromancy.png)
Xin: Tady nejde o nějakou cílenou výuku formou nějakých sezení, ale o zcela běžnou komunikaci rodiče s dítětem, akorát vedenou jiným jazykem. Já o koze, ty o voze

Proč by měly děti umět nejdřív česky, když je prokázáno, že se zvládnou naučit oba jazyky zároveň? (Asi jsem to už psal, existují i případy, kdy se dítě naučilo jazyků najednou pět, a potom jsou už spíš problémy s logistikou a s tím, že den má limitovaný počet hodin, zvlášť když děti hodně spí).
Musím souhlasit s tím, že spousta rodilých mluvčích jazyk moc nezvládá, ale to nevypovídá nic o jazyku, ale o tom, jaká je úroveň vzdělání ve školách.
Pro malé dítě je cizojazyčný každý materiál, protože zkrátka ještě neumí ani jeden jazyk. Pokud se má dítě snadno naučit jazyk, je potřeba začít dávno před tím, než se naučí číst, tedy potřebují nějaký audiovizuální materiál. Knížky jsou samozřejmě super a možnost přečíst si originál je hodně užitečná, nehledě na to, že třeba takový Harry Potter je v originále zatraceně čtivější, než jeho český překlad (kterýžto jsem musel zavrhnou z důvodu neodpustitelného prznění jazyka). Musím říct, že četba anglických knih mi mnoho dala. A taky seriály, memy, podcasty, audioknihy, vědecké články, zpravodajské servery, dokumentace, učebnice, webcomixy, internet, 4chan a teď "na stará kolena" semtam i nějaký clopfic

Vidím, že děláš pro jazykovku

Tento uživatel dostal varování za propagaci drog.