29.04.2013, 21:16
Také množství uživatelů podle mého nemá o umění bližší vědomosti. Přeci jen, pro mnoho lidí jsou poníci dost možná první setkání s uměním, jež přerostlo v aktivní zálibu. Já také rád chodím do galerií a přemýšlím nad díly, ale neboť nekreslím, tak mám jen velmi vágní povědomí o jednotlivých technikách - a že ty jsou ve fandomu různé. Řešením tohoto problému by mohlo být postavení obrázků vedle sebe s daty pořízení či nějakou formou časové osy - obrázky by šly porovnat mezi sebou a šlo by pochválit za to, ve kterých ohledech se oproti začátkům zlepšil. Pokud by obrázky byly stále stejné, byl by to náznak, že je něco špatně...
A porovnávat autory mezi sebou je bez hlubší znalosti problematiky nejspíš zhola nemožné. Každý kreslí jinak a i když by se našly společné prvky, tak by to stejně nevýtvarný člověk nejspíš neuměl porovnat a rozeznat. A také věčná otázka - naučit se nejdřív pořádně řemeslu od jiných autorů nebo si jet od začátku svůj styl a neohlížet se napravo nalevo? To ale záleží na autorově spokojenosti s vlastním dílem - jen se podívejte třeba na Sissi, jasný komplex výtvarné méněcennosti, všude píše, jak se omlouvá a jak si uvědomuje, že v porovnání s jejími oblíbenými autory je "ošklivá" - přitom její obrázky mají solidní publikum - což mi připomíná - Sissi, jen tak dál, máš to krásný!
A porovnávat autory mezi sebou je bez hlubší znalosti problematiky nejspíš zhola nemožné. Každý kreslí jinak a i když by se našly společné prvky, tak by to stejně nevýtvarný člověk nejspíš neuměl porovnat a rozeznat. A také věčná otázka - naučit se nejdřív pořádně řemeslu od jiných autorů nebo si jet od začátku svůj styl a neohlížet se napravo nalevo? To ale záleží na autorově spokojenosti s vlastním dílem - jen se podívejte třeba na Sissi, jasný komplex výtvarné méněcennosti, všude píše, jak se omlouvá a jak si uvědomuje, že v porovnání s jejími oblíbenými autory je "ošklivá" - přitom její obrázky mají solidní publikum - což mi připomíná - Sissi, jen tak dál, máš to krásný!
Love and Tolerate není hloupost.
723462958
vanamartincz@gmail.com
723462958
vanamartincz@gmail.com