14.05.2013, 12:20
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 14.05.2013, 18:00 uživatelem Martin. Edited 1 time in total.)
Vpravdě moje představa byla spíš, že stojíme na kopci a díváme se do vzdáleného údolí. Původně jsem tam měl i přechodové kopce směrem od nás do pozadí, ale ty se mi nedařilo správně umístit vzhledem k perspektivě, tak jsem je zrušil úplně.. tj. mám tam popředí, pak prvních několik kilometrů údolí nevidíme a zbytek je už v dálce a plynule přechází v hory.. je pravda, že okolo jezera má být louka a pak vpravo a vlevo něco jako lesy.. Jenže to jezero má průměr asi 5 km, tak se mi to moc dobře nedařilo. Chtěl jsem tam ale spíš mít kopcovité údolí, než že bych tam vykresloval jednotlivé stromy nebo části lesa.. něco na způsob http://www.northeastcycling.com/Colorado...ar_Pan.jpg Ale dělal jsem to celé z hlavy, takže trochu fantazie selhala Napravo je to rozmazené víc, protože jsem se snažil dosáhnout stavu, kdy je krajina pod stínem z mraku a prší na ní (mlha).. Nevím teda, jak moc úspěšně..
Co se týče ostrých hran, tak jsem se teď díval na Google a máš pravdu, hory jsou většinou, pokud jsou foceny do několika kilometrů spíše useknuté.. Tomu mému se podobá spíš tohle http://cllips.com/wp-content/uploads/201...ntains.jpg (ale hledal jsem to dlouho ), když si odmyslíš tu část se silnicí..
Ale koukám, že voda je na fotkách docela sytě modrá.. to budu muset pak taky vzít v potaz..
Mám v plánu (buď dnes nebo během týdne) zkusit ještě bližší záběr na skálu s vodopádem a stromy, tak to snad nebude tak rozmazané a bude tam víc ostrých hran.. Když budu mít čas, tak se pokusím trochu doladit i tento obrázek..
Nápodobně.. Ale toto má proti nim výhodu, že si to detailně namaluješ pastelkou, a pak už to jen zvodovatíš (a jak jsem zjistil, štětec musí být skoro suchý, jinak to saje papír, kroutí se a navíc výsledná barva je pak téměř fuč = bílá).. velké plochy táhnutím štětce, menší dokonce tečkováním.. toť alespoň zatím mé pokusy
Co se týče ostrých hran, tak jsem se teď díval na Google a máš pravdu, hory jsou většinou, pokud jsou foceny do několika kilometrů spíše useknuté.. Tomu mému se podobá spíš tohle http://cllips.com/wp-content/uploads/201...ntains.jpg (ale hledal jsem to dlouho ), když si odmyslíš tu část se silnicí..
Ale koukám, že voda je na fotkách docela sytě modrá.. to budu muset pak taky vzít v potaz..
Mám v plánu (buď dnes nebo během týdne) zkusit ještě bližší záběr na skálu s vodopádem a stromy, tak to snad nebude tak rozmazané a bude tam víc ostrých hran.. Když budu mít čas, tak se pokusím trochu doladit i tento obrázek..
(14.05.2013, 11:05)PrincessJasmin Napsal(a): já taky NIKDY nebyla přítel vodove náhoda, pořád se mi rozpíjeli a .... dneska se jim raději vyhýbám
Nápodobně.. Ale toto má proti nim výhodu, že si to detailně namaluješ pastelkou, a pak už to jen zvodovatíš (a jak jsem zjistil, štětec musí být skoro suchý, jinak to saje papír, kroutí se a navíc výsledná barva je pak téměř fuč = bílá).. velké plochy táhnutím štětce, menší dokonce tečkováním.. toť alespoň zatím mé pokusy