02.12.2013, 20:39
(02.12.2013, 18:25)Amegan Napsal(a): ne nebyl to pokus o troling, nevim jak to chodi na linuxu, casem bych chcel si linux taky rozjet ale nemam zadnej volnej stroj na zkouskuAh, pak v pořádku. Já stále často narážím na trolly, co si berou do úst situaci s ovladačema na Linuxu, kterážto je ve skutečnosti většinou v pohodě a hlavním argumentem bývá právě „Si to nainstaluj z CD, hehehe“
(02.12.2013, 18:02)Ccody Napsal(a): mno to víš já jsem z toho linuxu řádně zmaten
já mam ovladače postahované všelijak z netu u mě originální CD neexistují
nic co by nefungovalo tam nevidím ale zase je pravda že zvukna jede ale jen ve 2.0 což já potřebuju 5.1 nějaký nápad jak to změnit?
jdu zkusit nějakou hru a uvidíse
Darm: 7600GT agp
Drtivá většina ovladačů hardware je defaultně v jádře Linuxu a žádná instalace není nutná. Výjimkou jsou snad jen grafické karty a některé tiskárny.
7600GT… Pravděpodobně ti momentálně poběží na OSS driverech nouveau. Které ji rozhodně nevyužijou naplno.
Výběr crunchbangu je poměrně zajímavý, rozhodně to nepovažuji za distribuci pro začátečníky.
Každopádně máš štěstí, nvidia 7 series je ještě výrobcem podporována http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=11900
S 5.1 zvukem ti moc neporadím. Otevři si v terminálu alsamixer a hraj si, samozřejmě musíš mít zároveň puštěný film, co 5.1 podporuje a mít nastavené 5.1 v přehrávači