Epizóda patrí medzi tie lepšie. Som rada, že som spoznala jednu z Pinkiných sestier. I keď zas som ju netúžila spoznať v takom štýle, ale čo už, zmena je život i MLP. Najprv mi bola úplne nesympatická do tej doby, keď zachránila Pinkie a prejavila nejaké "emócie", i keď jasne, je to predsa jej sestra.
Tiež to odhalenie "spoločnej veci" Mane 5 s Maud... pre niekoho predvídateľné, pre mňa celkom prekvapivé a dojímavé. Takže ďalšie + za to.
+ Celková tá myšlienka, že Mane 5 si nebude rozumieť so sestrou jednej z nich, je chytľavá a od začiatku som sa na to tešila.
Na druhej strane, spracovanie epizódy bolo slabšie, ako samotná myšlienka. Čakala som niečo epickejšie. Ale ono to bolo celkovo trochu nudné a v podstate súhlasím s tými, čo tvrdia, že nič moc sa nedialo.
Trošku ma tiež prekvapilo, že sa Maud na konci ani trochu nezmenila a nespriatelila sa s Mane 5, hoci sa všetci zmierili s tým, akí sú. Trošku mi to práve tu chýbalo, ten klasický happyend so zmenou nevrlého charakteru,
ale má to zároveň svetlú stránku -vyzeralo to takto viac
realisticky a
originálnejšie. A mnohí by na to povedali "nemôže sa každý zmeniť". Práve svojou výnimočnosťou Maud zaujala a síce mňa takouto povahou nie, tiež v tom vidím malé pozitívum.
Ďalšia vec... asi som príliš nechápavá, alebo som to prehliadla, ale aké bolo vlastne poučenie tejto epizódy?
I napriek týmto pár záporom je to však nadpriemerná epizóda a jedna z najlepších zo S4.