26.03.2014, 15:45
Brzdi, prosím
Já jsem jen středoškolák, a i když jsme derivovali a intergrovali jak mourovatí, tak nám stejně nikdo nevysvětlil, k čemu to je dobré. Z tohoto důvodu jsem matematiku pustil po maturitě z hlavy (teprve nedávno jsem se doučoval lineární funkce, protože po víc jak 10 letech jsem zjistil, že se pomocí nich dá spočítat průsečík úhlopříček polygonu ve 3D grafice
)
Jo, jenže přetečení čísel v počítači je jaksi důsledkem omezeného počtu bitů v registru, resp. tím, že výstup "přenos bitu do vyššího řádku" je u poslední sčítačky jednoduše "nezapojený". Neumím si přestavit, na jakém principu by přenos z jednoho "konce" vesmíru na druhý byl realizovaný v praxi
Já jsem jen středoškolák, a i když jsme derivovali a intergrovali jak mourovatí, tak nám stejně nikdo nevysvětlil, k čemu to je dobré. Z tohoto důvodu jsem matematiku pustil po maturitě z hlavy (teprve nedávno jsem se doučoval lineární funkce, protože po víc jak 10 letech jsem zjistil, že se pomocí nich dá spočítat průsečík úhlopříček polygonu ve 3D grafice
)Jo, jenže přetečení čísel v počítači je jaksi důsledkem omezeného počtu bitů v registru, resp. tím, že výstup "přenos bitu do vyššího řádku" je u poslední sčítačky jednoduše "nezapojený". Neumím si přestavit, na jakém principu by přenos z jednoho "konce" vesmíru na druhý byl realizovaný v praxi