31.03.2014, 13:27
(30.03.2014, 21:56)RadlanJay Napsal(a): První EQG na mě působila jako reklama. A pokračování také.
Celé MLP (nejen FiM série a EqG) je primárně reklama na hračky. Deal with it.
Citace:A ano, přátelství se tam ztrácí. Ne proto, že by ho vyškrtli, ale proto, že je vytlačeno jinými věcmi. Především NESKUTEČNĚ hloupými vtipy, lacinými efekty, špatným designem, a stereotypy typu " alfa samec hrající na kytaru gets all pussies". Nemluvě o tom, že děj prvního dílu byla v podstatě recyklace pilotu seriálu.
A pod tímhle vším se to přátelství dost těžko hledá.
Pokud hledáš umělecky hodnotná díla, tak chápu tvé zklamání, nicméně MLP je určeno pro děti a zároveň pro jejich rodiče, takže pokud se někdo čertí nad "hloupými vtipy" a "plytkým příběhem", nechť svobodně odkráčí k hodnotným příběhům pro čistě dospělé publikum (případně k patřičně napsaným fanfikcím). Ano, příběhová linka byla podobná jako v první dvoj-epizodě, kde evidentně měla úspěch. Ostatně - mnoho delších seriálů opakuje svá vlastní témata.
Původní myšlenky (přátelství, sounáležitost...) se v tom hledají snadno, pokud je chceš vidět. Když se zaměřuješ na ty věci, které se ti nelíbí a hledáš, co by se na tom dalo zdrbnout, tak sice utržíš uznání za objektivní zžíravou kritiku od většiny těch, kteří se staví do pozice "objektivních hodnotitelů úplněvšeho", nicméně musíš počítat s tím, že tvůj dojem a zážitek půjde do háje.
No holt každému co jeho jest - osobně si na seriálu hledám vždycky to lepší, snažím si z toho odnést myšlenku toho, co se snaží říct a beru, že autoři a producenti mají i jiné cíle, než udělat bronies hezký den, takže byť mi některé věci připadají přitažené za vlasy, užívám si příběh/animaci/hudbu/závěr. A hezký den mi to přinese když o to ostatní nestojí, jejich problém.
Citace:První sezóna ukázala hromadu hrdinek, které jsou schopné samotné utáhnout celý seriál. A pak na mě vyskočí Twilight s tím, že aby zachránila situaci, musí se stát královnou plesu. A nejlépe s pomocí přítele, bez kterého by celé její snažení bylo zbytečné. Ugh. Hnus.
Sotva člověk tak nějak stráví dvě růžové princezny (protože jak jinak vést vývoj postavy?), a pak na mě vybafne "Rainbow Rocks". Protože dubstep je cool, a holky skutečný rock nepoznají, že?
A hlavně nezapomeňte, nošení minisukní a vysokých bot je kouzelné! Koho zajímají konflikty mezi charaktery, když se můžete místo toho šminkovat?
Asi by bylo poučnější, kdyby Twilight korunu prostě ukradla, že? S pomocí přítele? Hm, ve čtvrté epizodě první sezóny se mluví o tom, že když něco nezvládneš, tak bys neměl odmítat pomoc. To je mi ale lumpárna, když se to použije tady. Fuj!
Jak vést vývoj postav v seriálu, který má kromě dospělého i (světe div se) velmi početné dětské publikum, tak aby to bylo přijatelné pro obě skupiny? Myslím, že i tobě musí být jasné, že to, co ty požaduješ je něco co se dá čekat u filmu/seriálu zaměřenému na úzkou a nikoliv širokou skupinu diváků. Dubstep může být pro někoho cool, nicméně co se týče debaty na téma "moje hudba je ta jediná správná", tak tu můžeme vést jinde a když budeš chtít, můžu ti rovnou říct, jaký bude její výsledek
Ad šminkování... znova to zopakuju: když se zaměřuješ na prodej merchu a primárnímu cílovému publiku jsou konflikty mezi charaktery více či méně ukradené, tak se to holt bude tlačit a byť bych ocenil míň šminkování a víc děje, tak respektuju to, že u malých děcek je to (většinou) jinak. Když nejsi cílovka, tak si v tom svoje věci buď musíš najít svépomocí a nebo holt přesedlat na něco jiného.
Citace:Jo, a co se týče R34, tak to má se seriálem společné co? Z pohledu člověka, kterého to nezajímá, a nepřichází s tím do styku?
Jestli s tím nepřicházíš do styku, tak jsi šťastný člověk. Téměř každá debata, kterou s někým mimo fandom vedu, skončí u toho, že když dotyčný hledal, narazil na povětšinou kreslené R34 MLP, přičemž je úplně jedno, že takový materiál existuje ke každému fenoménu.
Obvyklý myšlenkový postup průměrného člověka, který se poprvé setkává s fenoménem bronies: MLP=pro malé holčičky -> MLP fanoušek = dospívající/dospělý chlap? -> WTF? -> Not sure if trolling or serious... -> Use Google -> found MLP R34/gore -> OMG! -> bronies = *** *** *** (cenzurováno)
Tolik k tomu, že sami bronies nelikvidovali onu myšlenku ("dyť je to přece normální..."), když už jsme u toho hodnocení "Hasbro is mother of all evils".
Princess Luna: Everypony has fears, Scootaloo. Everypony must face them in their own way. But they must be faced, or the nightmares will continue.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
Rainbow Dash: It feels good to help others get something they always wanted but never had. Almost as good as getting it yourself.
The Last Rebel... still alive