21.04.2014, 22:32
Já se celkem zajímám o mytologii japonskou. Všeobecně se zajímám o kulturu Japonska, a tam na něco z tamní mytologie narazíte na každém kroku. Strašně bych si chtěl zahrát hru Okami, která je japonskou mytologií velmi inspirovaná, a hlavní hrdinkou je tam bohyně Amaterasu (v japonské mytologii bohyně slunce).
Celkem zajímavá mi přijde i slovanská mytologie, už jen tím, že je to "naše" mytologie. Bohužel není zas tak profláklá, jako egyptská, nebo třeba indická mytologie. I v ní se však dají nalézt zajímavá božstva a stvoření. Vždycky mi imponoval Triglav, který měl překvapivě tři hlavy (na sobě).
Ještě bych někde měl mít knihu Mytologie, v níž se píše o mytologii několika národů. Vedle profláklých mytologií tam byly i mýty, které nejsou moc známé, jako právě ty japonské, nebo třeba africké. Myslím, že jsou tam i popsána hlavní božstva té které mytologie.
Celkem zajímavá mi přijde i slovanská mytologie, už jen tím, že je to "naše" mytologie. Bohužel není zas tak profláklá, jako egyptská, nebo třeba indická mytologie. I v ní se však dají nalézt zajímavá božstva a stvoření. Vždycky mi imponoval Triglav, který měl překvapivě tři hlavy (na sobě).
Ještě bych někde měl mít knihu Mytologie, v níž se píše o mytologii několika národů. Vedle profláklých mytologií tam byly i mýty, které nejsou moc známé, jako právě ty japonské, nebo třeba africké. Myslím, že jsou tam i popsána hlavní božstva té které mytologie.
Čteme [mejpl tvistr].
Představitel druhu krutič javorový (mapulla tavister). Nekrmit.
9. 11. 2013, never forget
mlpinfo.cz. Je to zdarma.
Představitel druhu krutič javorový (mapulla tavister). Nekrmit.
9. 11. 2013, never forget
mlpinfo.cz. Je to zdarma.